in

ČAROBNI OTOK LOKRUM

TEKST/FOTOGRAFIJE: BRANKA MUMALO

Otok Lokrum ili Rajski otok, kako ga mnogi vole zvati, udaljen je od Du­brovnika samo 15 minuta vožnje brodom, koji polazi iz stare gradske luke svakih pola sata tijekom ljetnih mjeseci.

To čarobno mjesto nudi mir i relaksaciju kao najbliže utočište od gradske buke i vreve.

Nisam proputovala cijeli svijet, ali mislim da nigdje na svijetu ne možete šetati među predivnim paunovima i zečevima, koji su toliko navikli na ljude da im jedu iz ruku.

Ako ste ljubitelj pješačenja i razgledavanja, možete se popeti na na­jviši vrh otoka – Fort Royal, odakle puca pogled na Srđ, Cavtat i cijeli Dubrovnik.

Također, možete istraživati lokrumsku floru i faunu u predivnom botaničkom vrtu, smještenom na samom početku otoka.

Taman na putu prema Mrtvom moru, gdje se većinom kupaju obitelji s djecom, naći ćete malu teretanu na otvorenom, gdje se možete do­datno rekreirati, a uz nju i zaigrati na boća.

Ako ste više avanturistički tip, onda ćete se kupati i skakati sa stjeno­vitih predjela Lokruma, a za one slobodnije postoji i nudistička plaža.

Ovdje se može naći za svakoga ponešto – od izležavanja na zelenim površinama okruženih palmama i maslinicima, uživanja u delicijama obližnjeg restorana, opuštanja u coctail baru, vožnji kayacima, obi­lasku benediktinskog samostana, igranja sa životinjama, do šetnji i neizbježnog fotografiranja na predivnim otočkim lokacijama.

U posljednje vrijeme, nesumnjivo, najveća atrakcija je željezno prijestolje, koje je ekipa sa snimanja mega popularne serije Game of Thrones ustupila Lokrumu.

Iako legenda kaže da je otok uklet, to ne spriječava mnogobrojne pos­jetitelje da uživaju u njemu, dapače, to ga čini još zanimljivijim.

I Dubrovačke ljetne igre su našle svoje mjesto ovdje zbog predivnog scenskog prostora na svakom koraku.

Na otoku ne možete prespavati, tu privilegiju imaju samo dubrovački vatrogasci, ali se uvijek možete iznova vraćati.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

OŽIVI I ŽIVI

PLUS SIZE