in

BUĐENJE ENERGIJE NEŽNOSTI

PIŠE: ALEKSANDRA BARBIERI, PSIHOENERGO TERAPEUT
FOTOGRAFIJA: IZ PRIVATNE ARHIVE

Meditacija je najtopliji zagraljaj koji možemo dati sebi. To je dopuštanje da osetimo svet, druge i sebe.

Meditacija nas na jedan jako nežan način vodi do naših najvećih dubina, skrivenih mesta u nama, mesta na kojima leži naša snaga, moć, potencijal i kreativnost. Ona otvara naše srce i lagano nas ponovo povezuje sa našim osećanjima i istinom, postajemo sve bliži sebi, što daje za rezultat osećaj dubokog mira. Iz dubokog mira se budi konstantni osećaj radosti. Radost zato što smo budni. A kada smo budni, vidimo boje, vidimo svu lepotu i darove prirode, i što je najvažnije vidimo sebe. Jer upravo redovnom meditacijom mi polako oštrimo naš unutrašnji vid i osvetljavamo prostore u nama.

Na putu praktikovanja ove moćne discipline u nekom trenutku ćemo primetiti kako imamo sve nežnije delovanje prema sebi i drugima.

Nežnost spada u jedan važan segment ljubavi. Ona se uči u detinjstvu, deca koja od svojih roditelja nauče da primaju nežnost, nežno će se ophoditi i prema sebi i prema osoba koje vole. Medjutim, nežnost nije samo način na koji dodirujemo druge, nežnost se ogleda i u rečima koje izgovaramo i u energiji koja prati naše akcije. Često nežnost ostaje zarobljena u odnosima sa ljudima koje volimo i koji su nam bliski. A šta je sa drugima koji nam nisu bliski? I tu počinje priča o važnosti otvaranja srca kroz meditaciju koja je preduslov za svesno nežno delovanje prema svetu i sebi. Ali to je nemoguće pre nego skinemo sve one slojeve i slojeve tvrdih oklopa koje smo stavili na sebe i koji su se tokom vremena integrisali u nas pa mislimo da su naši i da ne možemo bez njih jer nas štite. kada malo dublje zaronimo videćemo da nam samo stvaraju težinu. Meditacija je prvenstveno put do našeg srca. Način da ga ponovo čujemo i da se uskladimo sa njim. A kako čuvamo svoje srce? Tako što ga osluškujemo, tako što mu verujemo, puštamo da nas vodi.

Mi dižemo zidove oko sebe, oko svog srca da bi smo se zaštitili, da ne bi smo (ponovo) bili povređeni a prava istina je da kada se otvorimo imamo najveću zaštitu, zaštitu srca.

Iako je princip nežnosti je jedan od kvaliteta jin energije, ona nije rezervisana samo za žene. To je način delovanja. U prilog tome govori činjenica da su mnogi najbolji majstori borilačkih veština pričali o važnosti energije nežnosti i mekoće koje su im omogućile da smekšaju svoj ego, energiju pa samim tim i pokrete i dođu do svoje prave unutrašnje moći i pobede.

Meditacija je najlakši put do buđenja energije nežnosti, a energija nežnosti je najbrži put do otkrivanja sopstvene moći.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

DA LI POSTOJE “ŽENSKA” VINA?

JUST BARBI AFRIKA SA 301K FOLLOWERS-A