BALKANSKA FLORA NA VAŠOJ KOŽI

PIŠE: OLGICA SAMOILOVIĆ, VLASNICA, OSNIVAČ I DIREKTOR KOMPANIJE „HEDERA VITA“

Nega i lepota, to znanje smo dobili od naše majke. I to ne bilo koje majke, već one zbog koje postoji čitava planeta – Majke prirode! Samo za trenutak zatvorite oči i zamislite boje na krilima leptira ili paunovom peru, gracioznost divovskih stabala, divne prizore reka ili okeana… Priroda je lepoa, a mi smo deo nje i nosimo pravo da i sami budemo deo te lepote.

Sve ili ne! Kratka i jednostavna tvrdnja koja predstavlja čitavu našu filozofiju. Da budemo malo precizniji. Svi naši proizvodi su biljnog porekla i svi sastojci potiču iz prirode. Glasno smo rekli NE hemiji, veštačkim bojama i mirisima. Oko toga naša kompanije ne pravi kompromis. Što je nekako i logično, s obzirom na našu geografsku poziciju. Dolazimo sa Balkanskog poluostrva. Preciznije, plodne planine Gučevo, mesta sa najčistijim vazduhom u Srbiji.

Priroda je prema nama bila izdašna, a mi smo od njenih darova stvorili proizvode poznate širom starog kontinenta.

Koncept proizvodnje kozmetičkih proizvoda zasnivamo na korišćenju biljaka koje potiču sa Balkana, najplodnijeg tla na planeti, mesta gde se ukrštaju mediteranska i kontinentalna klima i gde se prostiru najčistija ekološka biljna prostranstva. Samo endemskih vrsta biljaka na Balkanu ima 374, koje se svrstavaju u 163 roda iz 52 porodice.

Sada je jasno kakvim prirodnim bogatstvima raspolažemo. Naravno, za najbolji proizvod potrebni su ljudi, stručnjaci i tehnologija. Mi smo pažljivo birali naš tim. Za svoje kolege izabrali smo ljude koji imaju divnu energiju i veliko znanje. Tražili smo tim sposoban da u svaki proizvod unese naš tajni sastojak – osmeh! Jer ni najbolji proizvodi za negu lepote ne mogu vas učiniti divnim bez osmeha.

Nadamo se da će ako je nešto stvoreno srcem i uz osmeh istu takvu energiju prenositi dalje. Želimo, a kako kažu korisniuci Hedera Vita proizvoda, i uspevamo da sačuvamo ne samo lepotu, već i vaš osmeh.

Na kraju, naša priča je sasvim jednostavna. Vratili smo se prirodi i isključili svu onu hemiju koja nam donosi više štete nego koristi. Na vaše noćne ormariće, u toalete, torbice i nesesere, doneli smo najbolji deo balkanske flore. Mi čistom dušom verujemo da je čovek jedno od najlepših bića ove planete, a naši proizvodi samo će pomoći da taj divan dar i sačuvamo.

www.hederavita.com

hederavita@gmail.com

[social_share show_share_icon="yes"]