in

ASTROLOGIJA EX-CHANGE: S NEBA, PA U REBRA

PIŠE: IVA TARLE, LIFE COACH I ASTROLOG, ŽIVI NA BALIJU

patreon.com/ivatarle

Astrologija nam daje uvid u energetska zbivanja u svemiru i kako ih možemo maksimalno primi­jeniti u svakodnevnom životu.

Albert Einstein

Astrologija je znanost i sadrži znanje koje pro­svjetljuje. Naučila me mnogo toga i puno joj du­gujem. Geofizički dokazi otkrivaju moć zvijezda i planeta u odnosu na Zemlju. Zauzvrat astrologija to potvrđuje. Zato je astrologija životni eliksir za čovječanstvo.

Lavlja vatrena, vesela i pozitivna energija nas je sprovela kroz ljeto, a za neke i kroz godišnje od­more. Trebali ste provesti to vrijeme u lavovski dobrom društvu, na dobrim zabavama i u doti­caju sa prirodom, u relaksaciji, i u možda nekom natjecanju ili putovanju. Bez obzira jesmo li ove sjajne motive uspjeli uključiti manje ili više u našu svakodnevicu, važno je reći da je prethodno razdoblje u augustu je bilo jedno od boljih raz­doblja čitave 2019.

Evo i razloga: u sjajnu energiju Lava smo ušli nakon turbulentnog razdoblja pomrčina, te retro­gradnog Merkura koji je većinu vremena proveo u emotivnom Raku, ne znajući bi li krenuo ili stao. Dosta se mojih klijenata i prijatelja, uključujući mene samu, u julu osjećalo rastrgano između nepomirljivih želja, preplavljeni emocijama, sa oscilirajućom motivacijom za akciju, te je bilo žr­tva generalne nejasnoće što i kako dalje.

Mnogo planeta se prosulo sazviježđem Lava ovo ljeto, što nam je omogućilo da dobijemo novu sna­gu za dalje pothvate, uz inspiraciju i samopouzda­nje. Pogotovo nam je milo da je tu bio i Mars u kvadratu sa Uranom, ali i trigonu sa Jupiterom, jer smo dobili nove uvide koji su razdrmali naše zone sigurnosti hrabrim i grandioznim idejama, te smo na svjesni ili nesvjesni način formulirali, ili barem nanjušili, smjer u kojem želimo dalje ići u životu.

Prelazak tada već direktnog Merkura preko točke na kojoj je bilo veliko pomračenje u Lavu 2017. zajedno sa mladim mjesecom u Lavu, označilo je u kraj dvogodišnjeg ciklusa koji nas je naučio neke velike karmičke lekcije. Prošlo ljeto, Mars u konjukciji sa južnim čvorom u Vodenjaku nas je tjerao da bezglavo srljamo u projekte i odno­se koji nam nisu donijeli ništa osim razočaranja i osobnih lekcija o usklađenosti naših želja i mo­gućnost. Npr. ja sam naučila da moram izgraditi temelje svog coaching businessa prije nego što srljam u organizaciju radionica po susjednim ze­mljama.

Razdoblje na kraju augusta kada smo prešli iz in­spirativne vatre u praktičnu zemlju inicijalno nas je malo destabiliziralo, jer smo doslovce „pali s neba, pa u rebra”. No, kada se prašina slegla, kre­nuli smo u primjenu tih inspiracija, sa pedantnom i posvećenom Djevicom na čelu. Sada imamo priliku napraviti promjene koje smo dugo željeli.

Pravo je vrijeme da uzemljimo ideje i da prosije­mo što drži vodu, a što ne i što zadržati od na­ših trenutnih projekata, a što odbaciti, jer nas ne vesele. Na Baliju je Marie Kondo vrlo popularno štivo, koje se iz kuće može primijeniti i na ostale oblasti života. Vrijeme je za čistku!

Djevicu se promatra u horoskopu kao nekoga tko je pre-detaljan i zato naporan, no uistinu Djevica je majstor od zanata. Često su u stvarnom živo­tu Djevice vrsni muzičari, umjetnici, menadžeri, jer su ovladali formom i znaju talent provesti u vrhunska djela. Djevice preuzimaju ono što je Lav osvijetlio i oplemenio suncem i uzemljuju. Djevice vladaju probavnim traktom i majstori su čistih, zdravih navika i boravka u prirodi. Vrijeme je za usvajanje novih pozitivnih navika – od me­ditacije do zdrave prehrane i redovite odlaske u teretanu/na jogu i šetnje prirodom.

Promislimo koje nam navike ne služe. Npr. koja hrana nas usporava i uspavljuje, a koja energizi­ra? Kakve strahove nosimo u svojoj glavi svaki dan? Možda je to strah da će se nešto našoj djeci dogoditi, ljubimcima, da nećemo imati dovoljno novaca za život? Koja negativna uvjerenja o sebi predugo nosimo i vrijeme je da ih otpustimo? Npr. ja ne mogu biti poduzetnica, jer ne znam šta bih radila…

Dovoljno je da postanemo svjesni tih ponašanja i negativnih razmišljanja kad se pojave i polako će nestati.

Sad kada smo se riješili stvari koje nam ne slu­že, sljedeće je pitanje na što se želimo fokusirati. Što želimo usavršiti? Ovo je pravo razdoblje da promotrimo svoje ponašanje unazad tri mjeseca u području obitelji, posla i prijatelja, i da stvorimo novu viziju sebe.

Napišimo nove priče o sebi, priče u kojima smo sretni i radimo posao u skladu sa svojom svr­hom. Kako bi izgledao tvoj idealan život?

Djevica je jako povezana sa intuicijom i često je izvrstan vodič poruka iz druge dimenzije, iz na­šeg višeg ja. Znači, sljedeća dva tjedna obratite pažnju na neke sinkronicitete, na poruke koje do­bivate iz prirode.

Vrijeme je za dobivanje jasnoće. Često kad na nekog pomislimo ili ga sanjamo, to je znak da se trebamo s njime čuti i razmijeniti neke infor­macije. Na primjer, nekoliko dana za redom sam sretala jednu poznanicu na neobičnim mjestima, na dijelu plaže na koji nikad ne idem, u trgovini u koju ne idem često. Popričale smo i u 10 mi­nuta razmijenile važne zaključke o poslu, životu i odnosima sa muškarcima, koji su mi pomogli pročistiti perspektivu.

Život je prepun magije, samo treba osluškivati. Od kada živim na Baliju, osluškujem život i pri­hvaćam sve što se događa na puno mekši način od mog ponašanja na Zapadu, ne forsiram. U Eu­ropi smo ukalupljeni u ponašanja, moranja, pre­tvrdo stisnuti u naše rasporede da bismo obratili pažnju na lagano gurkanje intuicije. Znam da ako se sa nekim mimoilazim, i ne možemo se nikako uskladiti da se vidimo, da se ne trebam s njime vidjeti. Isto tako ako se nekoliko puta iz­gubim po putu do sastanka znači da ne trebam ići na taj sastanak. Zvuči praznovjerno, ali nije. Naša intuicija zna više od našeg mozga i bolji je kompas.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

VERA

OKTOBAR 2019. IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL