in

100 % PRIRODA U NAMA

Jasmina MrdaljPIŠE: JASMINA MRDALJ,
ASTROLOG I LIFE COACH
FOTO: PIXABAY.COM

Svaki čovek na ovoj planeti je deo Univerzuma i deo prirode koja nas okružuje. Bez prirode, ne bi bilo ni života na Zemlji. Međutim, današnji tempo kojim većina čovečanstva živi, maksimalno je ubrzan, spakovan u četiri zida ili kutije, kako ih ja ponekad zovem (u automobilu smo skučeni, na radnom mestu često zatvoreni satima, bez ikakavog kontakta sa prirodom; u eri telekomunikacija, čak i kada stignemo kući, takođe smo sve više na računarima, telefonima, ipadovima i drugim pametnim igračkama, što zbog posla, trendova, ali i navika).

Činjenica je da smo odvojeni od prirode. Potrebno je postati svestan koliko nam to fali, da bez prirode ne bismo opstali, te da bismo učinili svestan trud da se ponovo povežemo sa njom. Neki od nas to shvataju i trude se da dovedu prirodu u svoj ritam dana, i sve nas je više. Oni voze bicikl do posla, trče u šumi svako jutro, imaju svoju malu bašticu koju obrađuju, sade i neguju sobne biljke i slično

Danas, u moćnoj ponudi tržišta, imamo puno proizvoda na kojima je naznačeno 100% prirodno, pa ukoliko nemamo kontakta sa prirodom, možemo sebi barem priuštiti neki od ovih proizvoda.

Iz ugla astrologije, šta koji znak motiviše na kontakt sa prirodom i na koji način to postižu različiti horoskopski znakovi.

OVAN
Ovaj je prvi vesnik proleća. Sa njim se priroda budi. Znak Ovna voli dinamiku i akciju, obožava sportska takmičenja, tako da ga sigurno možete pronaći na nekom sportskom terenu ili kako trči u obližnjoj šumi. Pre svega, Ovan je spontan, direktan i, pre svega, prirodan. On ne voli okolišanje i glumatanje. Ovan je pod vladavinom planete Mars, i često se vežbe uzemljenja (vežbe za Marsovu čakru – Muladhara) rade najbolje kada ste bosonogi, negde u prirodi. Vežbu uzemljenja je dobro izvoditi kada nismo u kontaktu sa sobom, ili imamo osećaj da smo izgubili identitet. Mars i znak Ovna vezujemo za zdravlje i životnost, i zbog toga nam je jako važno da imamo dobro izbalansiranu prvu čakru.

BIK
Znak Bika je jako blizak prirodi. Ovaj zemljani znak, koji je pod uticajem Venere, obožava da radi u bašti, okopava, zaliva, sadi, da prati cvetanje svojih biljaka, ali i da leškari i uživa u senci obližnjeg hrasta. Osobe sa Suncem ili Mesecom u ovom znaku su najviše vezane za prirodu, obožavaju da svoje slobodno vreme provode u prirodnom okruženju.

BLIZANCI
Ovo je znak koji nije predstavljen životinjom, nego osobom. Što znači da je ovaj znak više usmeren na komunikaciju sa ljudima, nego na kontakt sa prirodom. Međutim, ako želite da ovaj znak odvučete u neku šumu ili na obalu reke, naoružajte se zanimljivim temama za razgovor, kao i nekim društvenim igrama, kako bi oni pristali da izađu iz gradske gužve.

RAK
Znak Raka je dosta vezan za majku, za sve što je domaće i prirodno. Radije će prihvatiti nešto što je vaša baka ispekla i napravila, nego što će posegnuti za nekim gotovim i upakovanim kesicama koje stoje u samoposluzi već tri meseca. Priroda im puno znači, jer je Mesec ovde egzaltiran, a najudobnije se oseća pored nekog jezera, na ćebencetu, sa piknik korpom punom domaćih đakonija i u društvu članova svoje porodice.

LAV
Lav kao kralj svih životinja blizak je prirodi, ali mu ne smeta da bude bilo gde, sve dok je u centru pažnje. Ovaj znak ponekad može imati izazov da pokaže svoju prirodnost, em zbog toga što voli da glumi tj. da ima publiku, em zbog toga što mu je stalo do onoga šta drugi misle o njemu. S obzirom na to da je pod vladavinom Sunca, ovaj vatreni znak voli boravak na otvorenom i u prirodi, jer tako napaja svoju energiju i održava svoje zdravlje i vitalnost.

DEVICA
Devica je znak koji se vezuje za bolesti. Pre svega, ona je zabrinuta za svoje zdravlje i vodi dosta računa o sebi, o tome šta je zdravo za nju, a šta nije. Iako može koristiti dosta preparata ili lekova, ako im preporučite nešto prirodno, Devica će biti spremna da to isproba. Možete je naći kako uzgaja začinsko bilje u svojoj kuhinji, ili kako priprema posebne napitke, na prirodnoj osnovi, od zdravih, prirodnih sastojaka, za ublažavanje nekih hroničnih boljki (kašlja, alergija, ekcema i slično). Takođe, Devica jako voli domaće životinje, kao i kućne ljubimce.

VAGA
Iako je pod vladavinom Venere, kao i znak Bika, Vaga se neće toliko opterećivati uzgajanjem biljaka, ali voli da dobije i poklanja ukrasne saksijske biljke, kao i bukete rezanog cveća. Jedino je znak Vage predstavljen predmetom, što ne znači da ne voli prirodu. Međutim, ako ima društvo, pre svega partnera, odlazak u prirodu Vagi neće predstavljati problem. Potrebno joj je samo da sve bude lepo, harmonično, estetski na visokom nivou. Vagu možete videti besprekorno doteranu, čak i kada pođe na izlet.

ŠKORPIJA
Znak Škorpiona bismo mogli da povežemo sa reciklažom, jer on se vezuje za sav talog i mulj, odnosno ono nesvesno što potiskujemo i ne volimo kod sebe. Sve one “otpadne” materije koje želimo da otpustimo iz nas i našeg organizma. Škorpija je kao filter, ali i kao reka koja teče, ali svi dobro znamo da je na dnu mulj. Tako je i u prirodi, sve ono nepotrebno i što je višak, Škorpija je zadužena za to. To znači da Škorpion neće primetiti zelena polja, procvetalo cveće, već smeće bačeno u šumi, naftu, ili neku drugu otpadnu materiju koja se uliva u reku.

STRELAC
Ovaj vatreni znak karakteriše dinamičnost i sportski duh, i u to ime, ostvariće kontakt sa prirodom. Kako? Privučeni daljinama i prostranstvima, možete ih videti kako pakuju svoje kofere, spremajući se u daleku Afriku na safari. Divljina i neistraženi predeli u njima bude adrenalin. Takođe, konjičke trke za njih su vid razonode, kao i igranje golfa na prelepim travnatim terenima.

JARAC
Planinarenje je idealan način za Jarčeve da se povežu sa prirodom. Prvo, zbog toga što su planine pod vladavinom Saturna, planete koja prirodno vlada znakom Jarca. Drugo, zbog napora koji je potreban da bi se uspinjali uz planinu, savladavajući prepreke, jer to Jarac voli. Takođe, skijanje im je jedan od omiljenih sportova.

VODOLIJA
Ovaj vazdušni znak nije predstavljen ni životinjom ni ljudskim bićem, a pod vladavinom je Urana i daje im originalnost i neobičnost, i samim tim, kontakt sa prirodom može im zadovoljiti vožnja paraglajderom ili skakanje padobranom. Neobični u svemu, oni će začiniti svojom originalnošću i sasvim obične stvari. Oni bi čak i na izletu poneli lap top, tražili wi fi da bi se mogli povezati sa masom drugih ljudi sa kojima bi podelili svoja iskustva kao pravi humanisti.

RIBE
Ribama je prirodno stanište voda koja čini 80% ljudskog tela i isto toliko planete Zemlje, i to mora biti što veća voda – mora, ili još bolje, okeani. Voda ih leči. Putovanja brodom bi bila idealna opcija, ako bismo pitali ovaj znak šta im najviše prija vezano za prirodu. Ovi ljudi, pomalo tajanstveni i nedokučivi, najbolje se snalaze na ostrvima, koja su, kao i oni sami, pomalo izolovana i teže dostupna.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

MAKROBIOTIKA vs. ALERGIJA

NADA