in

SUNCE

PIŠE: JASMINA MRDALJ, ASTROLOG, ASTROHEALING TERAPEUT I LIFE COACH
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Iako ga ne vidimo uvek, zaklonjeno je oblacima, kišom ili iznenadnom olujom, mi znamo da Sunce svakog dana izlazi, da nas neumorno obasjava svojim zracima i napaja svojom energijom, ne očekujući ništa zauzvrat. Zahvaljujući Kosmosu, Univerzumu, Prirodi… svakog dana imamo dva svetla koja se smenjuju. Jedno je dnevno svetlo – Sunce, a drugo je noćno – Mesec. Takođe, u astrologiji ova dva svetla, nebeska tela su najznačajnija, jer predstavljaju sjedinjenje ili začetak. Jedno ne može bez drugog, iako svaki deluje u određeno doba dana, oni su međusobno povezani neraskidivom vezom.

U astrologiji, Sunce predstavlja oca, a Mesec majku. Samo ovom kombinacijom dolazimo do začeća. Sunce predstavlja onaj svetli, svesni deo nas (Sunce deluje danju), dok Mesec predstavlja onaj skriveni, emotivni deo nas, jer je najaktivniji noću. Svako od nas je nastao i došao na ovaj svet kombinacijom svetala, Sunca i Meseca. I svako od nas, bilo da je odrastao uz oba, jednog ili ni jednog roditelja, dobio je u nasledstvo genetiku svog oca i svoje majke.

Sunce je naša svest, svesno usmerenje, ono čemu težimo, i u zavisnosti u kom znaku i kojoj kući je postavljeno, Sunce će opisivati našu preokupaciju i težnju. Takođe, Sunce u ženskom horoskopu opisuje muža kada se uda, dok i u ženskom i u muškom horoskopu opisuje šefove, nadređene ili neke bitne osobe, koje imaju veliki uticaj na njih i njihov život.

Ukoliko se Sunce nalazi u znaku Ovna ili u prvom polju, akcenat je na samoizražavanju. Osoba mora i teži da pronađe i izrazi sopstvenu ličnost. Vrednuje čast i poziciju, žudi za dominacijom, kako u poslovnim, tako i u partnerskim odnosima.

Kada je Sunce u Biku ili u drugom polju, osobi je fokus na posedovanju i sigurnosti, ali i ličnom sistemu vrednosti. Osoba teži da stiče i vredno radi da bi došla do materijalne stabilnosti. Voli da jede i uživa svim čulima, dok ne voli promene. Svest je, dakle, na održavanju postojećeg.

Sunce u znaku Blizanaca ili trećem polju je pokazatelj osobe koja je usmerena na sticanje znanja i informacija. Osoba će tokom života puno učiti, sticati razne diplome, ali se može i dosta kretati i putovati.

Kada se Sunce nađe u znaku Raka ili četvrtom polju, osobi je glavna tema porodica i povezanost sa majkom, članovima porodice i genetikom. Osoba ima svoj bogat, ali zatvoreni svet, u koji pušta samo one jako bliske sebi.

Sunce u znaku Lava ili u petom polju opisuje usmerenje na ljubav, zabavu, decu, činjenje nekih slavnih, ali i velikodušnih dela i podviga, koji samu osobu izdvajaju od drugih, običnih ljudi. Ove osobe imaju potrebu da se izdvajaju po nečemu, uspehu, takmičenjima u sportu, popularnosti i sigurno je da će to i doživeti u nekom periodu svog života. Rođene vođe i lideri, izuzetno vrednuju uspeh i snagu i vole kada im se dive.

Sa Suncem u znaku Device ili u šestom polju, imamo osobu usmerenu na rad, svakodnevne obaveze, bolesti i zdravlje. Osobu čija svest je usmerena ka detaljima, analizi svega što joj se događa, kao i kriticizmu i uočavanju grešaka koje potiču od smanjenog osećaja sopstvene vrednosti. Ovim osobama svest je usmerena, pre svega, na rad i služenje.

Sunce u Vagi ili u sedmom polju usmerena je na ljude, na pravljenju saveza i ulaske u partnerstva i ortakluke. Ove osobe su više od ostalih zavisne od mišljenja drugih ljudi, a posebno partnera. Svest ovih osoba je usmerena na izgradnju harmoničnih partnerskih odnosa.

Osoba sa Suncem u Škorpionu ili u osmom polju teži da oseti život potpuno i razotkrije misterije života, ali i smrti. Ova osoba ide do krajnjih granica i zaranja u najdublje dubine i tajne, čita između redova i ne zadovoljava se površnim odgovorima.

Kada se Sunce nalazi u znaku Strelca ili u devetom polju, osobi daje usmerenost ka širenju znanja i vidika kroz fakultet, odlazak u inostranstvo ili rad sa strancima. Izražena je potreba za sopstvenom životnom filozofijom, kao i verom u nešto više od same osobe, pronalazak sopstvene misije života. Osobu privlače daljine, nepoznanice i ljudi različitog porekla.

Osobu sa Suncem u znaku Jarca ili u desetom polju karakteriše ozbiljnost još od malih nogu, ali i naglašena ambicija i želja za uspehom. Pre ili kasnije u životu, osobu čeka rukovodeća pozicija, jer zalaganje, disciplina i sređenost krasi ove osobe koje ne prolaze nezapaženo.

FOTO: PIXABAY.COM

Sunce u Vodoliji ili u jedanaestom polju daje osobu usmerenu na prijatelje i širok krug ljudi, humanistu koji često biva član različitih udruženja, humanitarnih organizacija i borca za ljudska prava. Voli ljude i predstavlja savršenog prijatelja na kojeg se možete osloniti. Osobi je svest okrenuta ka stvaranju različitih društvenih mreža.

Kada je Sunce u Ribama ili u dvanaestom polju, govori o osobi koja sebe pronalazi jako daleko, na usamljenim mestima, ostrvskim zemljama, ili u nekim zatvorenim institucijama, ili bilo kakvoj vrsti istraživanja. Osoba može biti usmerena ka duhovnosti kroz religiju ili životnu filozofiju, jer je otvorena za davanje pod uticajem sopstvenih ideala i vizije koje ima. Umetnost je takođe jedna od opcija u kojoj se ove sanjive duše pronalaze.

Ali zapamtite, Sunce je samo jedan vaš, naravno, veoma važan deo, jer predstavlja onaj svesni deo vas i deo nasleđa koji ste dobili sa očeve strane. Ali, složićete se, vi niste samo taj deo. Veliki deo vas čini emotivni aspekt vaše ličnosti, koji često ne mora da “sarađuje” sa svesnim delom, pa eto nesklada unutar vas samih, ili neslaganja unutar porodice, ili borbe između razuma i emocija (nepovoljni aspekti Sunca i Meseca u natalu). Zapravo, naučno je dokazano da samo nekoliko procenata svesti koristimo, dok nama upravlja onaj većinski deo koji je potisnut i deluje iz nesvesnog i podsvesnog dela. Otuda onaj pojavni mehanizam u čoveku kada svesno zna šta treba da radi, ali ipak to ne čini iz njemu nekog nejasnog ili nepoznatog razloga, a koji je najčešće sakriven u nesvesnom i emotivnom delu.

Takođe, dešava se da ženska osoba svoj svesni deo više oseti i doživi kroz muža ili oca (Sunce), kao da on preuzme taj njen deo ličnosti, ili ga ona nesvesno potisne i projektuje u te osobe. Isto tako, mnogi muškarci zanemaruju svoj Mesec, odnosno emotivni deo svoje ličnosti, jer imaju pored sebe majku i/ili ženu i decu koja “igraju” tu ulogu. Tada dobijamo mačo muškarce usmerene isključivo na sticanje i uspeh, a emotivno nedostupne i osakaćene.

U našem narodu je česta ova podela, jer se muška deca od malena uče da “nisi muško ako plačeš”, pa se takvi obrasci ponašanja razvijaju još u najranijem detinjstvu, kada muškarci potisnu svoj ženski (emotivni) deo ličnosti. Mesec u astrologiji i opisuje prve četiri godine života, kada se formira najranija veza deteta sa svetom preko majke, pre svega, ali i oca, kao i tog najbližeg okruženja u kom malo dete odrasta, a kojeg se najčešće kasnije ni ne seća. Malo dete i nema razvijeno kritičko mišljenje, već samo oseća svojim čulima i istražuje svet. I u zavisnosti od toga kako je majka, pre svega, reagovala i odgovarala na detetove potrebe, tako se i dete razvija u odraslu, emotivno stabilnu i celovitu osobu, ili pak u emotivno rastrzanu osobu, koja teži simbiotičkim, posesivnim vezama u partnerstvu, a koje se događa uglavnom u sunčevom periodu, koji traje od 22. do 41. godine života.

Ono što treba da naučimo od Sunca je bezuslovno prihvatanje. Bez obzira kako se mi ponašali prema našem prirodnom okruženju, cenili ga ili ne, Sunce svakoga dana neumorno izlazi i ne uskraćuje nam svoju svetlost. Tako i svako od nas sija svojom svetlošću. Svako od nas nosi u sebi svoje Sunce. I kako god da je postavljeno, ono je samo vaše i slobodno ga pokažite svetu. Pustite svoje zrake, šta god vam rekli, ne umanjujte svoju svetlost, samo zato što nekome ide u oči.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

RAW LETNJI OBROK

LJUBAV