in

МЕСЕЦ И ЗОДИЈАК

ПИШЕ: МИЛОШ МУШИЦКИ, АСТРОЛОГ

Месец се креће преко звезданог неба на исти начин као и Сунце, али много брже, чинећи читав круг око 27 дана. На исти начин као и код Сунца, позицијe Месеца између звезда, у било ком одређеном тренутку, могу се мерити знаковима у зодијаку, и у тренутку када сте рођени. Месец смештен у једном од дванаест знакова.

У астрологији, Месец је такође повезан са женама уопште, и са малом децом, од малишана, до узраста када они постају мање зависни од њихове мајке.

FOTO: PIXABAY.COM

Која је разлика између Сунчевог и Месечевог знака?

Личност нам је подељена на две стране: Јанг и Јин, свесна и несвесна страна, активна и пасивна, дневна и ноћна.

Сунце је у астрологији повезано са свесношћу, из тог разлога му је дат значај на Западу. Ми свесно контролишемо наш живот, у нашем уму је све што поседујемо важна ствар.

Знак Сунца стога добро описује свесну, дневну страну особе, како представља себе, шта жели да постигне и на који начин осваја своје циљеве.

С друге стране, Месец је астролошки повезан са подсвесном, интуитивном страном личности. Одговоран је за наше емоције, инстинкте, сећање и све друго што се наставља аутоматски, без свесне контроле.

Сви ови аспекти живота особе се осликавају кроз позицију Месеца у знаку.

МЕСЕЦ У ЗОДИЈАЧКИМ ЗНАКОВИМА

Месец у знаку Овна

Симбол енергичности, импулсивности, нестрпљење; потреба да се поступа упркос препрекама. Пуно иницијативе, проактивно, али обично нису у стању завршити започето. Стреме да буду први, имају јаку предност за једноставна решења. Храброст може бити инспирација за друге, а најбоље је када у животу усмеравате своју енергију ка постизању циљева који су већи од самих себе.

Месец у знаку Бика

Практичност, разматрање, константност и стрпљење. У многим случајевима, Бик поседује љубав према биљкама, уметности и лепим стварима које окружују наш свет. Креативно стваралаштво, умеће за поседовањем материје. Велико разумевање вредносних ствари. Месец је ту егзалтиран, односно лепо прилагођен знаку Бика.

Месец у знаку Близанаца

Способност успостављања контаката, флексибилности, прилагодљивости околини, радити неколико ствари истовремено. Велики интерес за језике, математику, музику, писање. Константна је променљивост Месеца у овом знаку, па им самим тим, недостаје концентрација на једну ствар.

Месец у знаку Рака

Месец као владар овог знака, први импулс се одиграва кроз емоције које овај знак највише поседује. Потреба за сигурношћу, домом, амбијентом. Изражена брижност и нега према околини. Највећа ослоњеност на кућу, породицу и домаћинство.

Месец у знаку Лава

Велике жеље, велики циљеви. Истрајни и цењени у друштву. Месец кроз слику знака Лава показује унутрашњег лидера, вођу. Такође, исказана великодушност и поштовање према ближњима.

Месец у знаку Девице

Приказује интересовање за детаљима и прикупљањима истих. Проучавање унутрашњих радова, механизама, аналитичности и психолошкој доктрини. Месец је у овом знаку постављен под лупом и јако добрим резултатима на самом крају завршне анализе свог рада. Припада такође здравом начину живота.

FOTO: PIXABAY.COM

Месец у знаку Ваге

Велики интерес за међуљудске односе, поглед на ствари са црно-белим аспектом, неодлучношћу, праведношћу. Месец је овде у ваздушном елементу знака Ваге, и самим тим, симболизује хармонију, просуђивање, естетику у ширем облику, понекад је у симболици архитекте, света моде, ентеријера и екстеријера.

Месец у знаку Шкорпије

Месец у овом знаку репрезентује дубока и чулна осећања. Интензивност. Месец у овом знаку исказује велико интересовање за разна изучавања у многим областима која то поседују. Поглед окренут ка скривеним и мистериозним стварима.

Месец у знаку Стрелца

Осликаванје Месеца кроз трећи ватрени знак испољава авантуризам кроз живот, музику, љубимце, свет окренут забави у многим сегментима живота. Велико интересовање полажу на ствари које су иновативне. Месец у знаку радости.

Месец у знаку Јарца

У трећем знаку зимског Јарца, месец је приказан кроз озбиљност, дисциплину, јасноћу, уредност око себе. Велики организатор, воли да прави планове и распореде. Велико поштовање поседују према старијима од себе. Овде су емоције сведене на хладнију слику Месеца коју емитује према околини, па стога изгледају резервисано.

Месец у знаку Водолије

Приказ Месеца кроз дозу ексцентричности, необичног погледа на свет, кроз константну љубав према новитетима, изумима и бескрајног поштовања према свему што их окружује. Прва симболика у овом знаку интелекта, футуризма, апстрактне уметности и осећаја према високој моди данашњице.

Месец у знаку Риба

Одвајање од стварности, емоционална отвореност, саосећање и емпатија. Некада су приказана кроз боје и слику. Месец је овде у симболици продуховљења. Унутрашња спознаја духа и материје, учен да поштује сопствену природу. Месец је тамо где се машта и реалност спајају.

FOTO: PIXABAY.COM

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ULOGA EGA

MORSKA SIRENA