in

ВЕРА

ПИШЕ: НАТАЛИЈА КОВАЧЕВИЋ
ФОТО: PIXABAY.COM

У основи свега је ВЕРА, и када сам падала и на дну била, водила ме је ВЕРА да ме тамо, иако се сада не види, чека нешто лепо пуно доброте и љубави, и само ако ВЕРУЈЕМ, то ћу заиста и видети.

ВЕРА, НАДА И ЉУБАВ – три хришћанске врлине воде ме у животу, њихове величине… која лепота од чињења и лепота од речи, али ВЕРА је та искра светлости која даје смисао мом животу.

Често док сам молила ЊЕГА да услиши моје молитве, неко ме је у позадини храбро тешио и шапатом говорио храбар човек буди и напред крени, можеш ти то… сада знам – ВЕРА беше то.

Питају ме често како носим свој Крст пун боли и терета, кажем тада да у мом срцу увек трепери светлост ВЕРЕ, која ме штити и укрепљује за добра дела у даљем животу, јер ВЕРА без добрих дела је мртво слово на папиру.

Научила сам водећи се јаком ВЕРОМ, да када избациш бес, мржњу и водиш се љубављу, опет на сцену ступа ВЕРА, која ме води и која каже на добром си путу, храбар буди.

Боже, колико ноћи непроспаваних, туге и плача, и у тим и таквим данима, ВЕРА ти постане најбољи друг, пријатељ, јер у једном моменту осетиш њен загрљај и речи СВЕ ЈЕ ДОБРО и БИЋЕ ЈОШ БОЉЕ, само веруј – уз тебе сам.

И веровала сам јој, јер сам знала да ме води доброти, истини и љубави, и колико пута сам понављала нека буде ВОЉА ТВОЈА и знала сам на добром сам путу, јер ме води ОНА – ВЕРА моја.

И како сам другачије могла, угњездила се ВЕРА у срце моје, јер једино са њом сам била у миру и само сам њу слушала, која је као суфлер стално понављала, можеш ти то, имаш љубави у себи… била ми је све и мама и тата и бака и дека, родбина… све, све, јер у животу волим одважне и смеле, храбре људе, а она је била та, моја најбоља другарица са најлепшим именом – ВЕРА.

Дозвала ме је сама и спремала ме на све у животу, а сада схватам, и тада и сада… ВЕРУ имам и носим у себи, јер ме она милује, под окриље своје свија и од мене одважног и смелог борца прави.

И никада је нећу оставити… моју најбољу другарицу ВЕРУ… јер ме никада неће оставити, издати… и уз ЊЕГА, она ће ми показати којим путем даље да ходим и који је пут за мене најбољи… и њу ћу слушати, јер је дубоко у мом срцу и зато јер ВЕРА са ЊИМ јесте ПУТ, ИСТИНА и ЖИВОТ.

ŠTA MISLITE?

KAKO ĆEMO LETETI KROZ HOROSKOPSKE ZNAKE U JUNU

ŽIVOTNI ZEN