in

ZAKORAČI U NEPOZNATO

PIŠE: SVETLANA MARJANOVIĆ

Najcenjenija osobina koju tokom života razvijemo je hrabrost koja je povezana sa našim strahovima. Od malena su mi govorili da budem hrabra, kada bih se našla pred izazovom. Stisni zube, preguraćeš to! Kasnije, kroz život, hrabrila sam sebe – možeš ti to! Prilike za iskazivanje hrabrosti pružaju nam se svaki dan – javljaju se u raznim oblicima, a i u različitim situacijama: na radnom mestu, u društvu, u raspravama, prilikom donošenja bilo kakvih odluka. Svake godine sebi obećamo da ćemo biti spremni za nov i značajan korak u životu. Na trenutak mi kroz telo prođe jeza od te misli, protrese me i samo zatvorim oči i otputujem kroz svoje vreme. Možda se ipak ne kaže slučajno da sreća prati hrabre – njihova energija i pozitivne misli baziraju se na onome što najviše žele i tome streme vrednim radom i posvećenošću. Pozitivne misli i dela daju i plodonosne pozitivne rezultate.

Kada sam započela sa čitanjem vremenskih linija, nisam razmišljala negativno nego sam se uzemljila i verovala sebi i svojim mogućnostima. Od tog trenutka sam stalno u dodiru sa izvorom inspiracije i snage.

Nažalost, mnogi hrabrost očekuju od drugih, a malo je sami iskazuju, ne znajući da jedino što u životu možemo da izgubimo jeste šansa. Nedostatak odvažnosti ili, bolje rečeno, strah uvek dovodi do toga da se suzdržimo, pristanemo na manje od željenog, prihvatimo manje od onog što možemo, nestrpljivi smo. Čitanjem linija vidim koliko osoba ima otvorene mogućnosti da dođe do ono sto želi. Volim kroz razgovor sa klijentom da probudimo tu drugu stranu, onu jaku, hrabru, koja vuče korene predaka, krene duž svoje linije i kreira ono što oseća. Treba krenuti malim koracima i vežbati hrabrost. Ja sam tako krenula. Mogla sam da ostanem tu gde jesam i da ne postignem ništa. Vera me nikada nije napustila i bila mi je zvezda vodilja. Na putu su bile prepreke, ali sam verovala da ih moja hrabrost ruši.

Ako ne zakoračimo u nepoznato, nikada nećemo saznati da li smo mogli bolje i više, lepše i srećnije. Šta ako ne uspem? Ništa, biće to samo jedna od lekcija života koja vam je data sa razlogom. Čvrsto verujem da nam Bog ne stavlja na pleća terete suviše teške za naše biće. Neki od njih nas podsete koliko smo jaki i izdržljivi. Na nama je samo da budemo hrabri.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

LIVING SPIRITUALLY IN CHALLENGING TIMES

A SAD MALO JA