in

USMERI SVOJ FOKUS

PIŠE: MILOŠ MUŠICKI, ASTROLOG

Ovan

Ovnovi poseduju izraženu strast prema životu i akciji. Intelekt je pravolinijski, subjektivan, jednostran. Simbolika ovna najčešće opisuje aktivnost u sportu, arhitekturi, inženjerstvu, glumi. Takođe, mogu biti dobri hirurzi. Izrazita mu je disciplina, tačnost, odlučnost, idealizam. Inače impulsivan, fantastičan radnik, snažna ličnost, sa velikom motivacijom i željom za izazovom. Ovnu su harmonični znaci Lav i Strelac, a prema Vagi je zastupljena uzajamna bliskost u poslu, prijateljstvu ili ljubavi. Živi uvek unapred, uvek više, uvek bolje, sve ili ništa.

Bik

Venera vlada bikom, što znači da je taj deo neba u savršenom skladu sa prirodom te planete. Bik je neobično orijentisan na lepotu i umetnost. Više je sklon osećaju i spoznaji lepog, nego umovanju. Krasi ga duhovni potencijal za muziku i slikarstvo. Fokusiran je na ljubav, brak i porodicu, udoban život i uređen dom. Melanholičnog je temperamenta, često rezervisan, ali velikodušan i tolerantan. Harmonični su mu Devica i Jarac, ali najveću poveznost ima sa znakom Škorpije.

Blizanci

Budući da su glavni Merkurov znak, oni su pre svega dvojni znak ljudskih odnosa, veza, prenosa i dodira sredine u kojoj se živi. Svestrani su, duhovni i rečiti, puni ideja. Ličnosti rođene u ovom znaku često imaju po dva zanimanja. Najčešće su opisani kroz književnike, profesore, profesije za koje je potrebna govornička veština, kao što je reporter, novinar, posrednik. Takođe su naklonjeni svetu matematike i psihologije. Skloni su čestim putovanjima, promenama i dinamičnom stilu života. Harmonični znaci su mu Vaga i Vodolija a najbliži odnos gaje sa znakom Strelca.

Rak

Raku pripada uloga posredovanja, posredište, sredine. Obeležava sredinu godine, povezuje uobličeni svet, prag je reinkarnacije, prelaz od zenita ka nadiru. Osećanja rođenih u znaku Raka su tiha i duboka, jača od volje i intelekta. Oni se često bave naukom, istorijom, agenti su, vrtlari, cvećari i kolekcionari. Vole udobnost, domaći život, kuću, decu, zavičaj, domovinu. Skloni su vizijama, romantici, vole slike, more, muzeje, pesmu, svako izobilje. Subjektivni su, emotivni, strpljivi, odani domu, osetljivi, zaljubljeni u narod.

Lav

Kao srce Zodijaka, lav izražava radost življenja, ponos, plemenitost i ambicije. Volja za moći i organizacijom uprave nad ljudima je izražena, kao i vladanje prostranstvima. Imaju jak uticaj na ljude, dobre su vođe, a vladanje i visina im dobro pristaju. Lav je samosvestan, bez iluzija, dovoljno tolerantan. Ne odustaje od borbe i ljudi mu rado prepuštaju da njima upravlja u bitnim životnim segmentima. Zaljubljivi su, topli, jaki, poverljivi, kreativni. U dobroj su harmoniji sa Ovnom, Strelcem i Vodolijom.

Devica

Znak odgovara latinskom VIR – čovek, muž, suština, pozitivna stvaralačka sila. Analiza zauzima bitno mesto u procesu saznavanja. Ona vrši disekciju da bi upoznala delove i išla do dna stvari. Device se obično bave poslovima vezanim za analizu i kritiku, zatim jezicima, pisanjem stihova, filozofijom, ili su profesori, sekretari, pronalazači, diplomate. Umetnost im je jača strana, poznati su po ručnim radovima. U drugom obliku privrženi su disciplini i čistoći, takođe vidljivi u farmaceutskim zanimanjima. Polažu na bonton, odevaju se ukusno, lepo se ponašaju i poštuju društvene kodekse. Direktni su, velikih zahteva, perfekcionisti, saosećajni, dobri učitelji.

Vaga

Vaga je povezana sa simbolikom broja sedam, znak je ravnoteže na kosmičkom i psihičkom planu. Simbolizuje opštu ravnopravnost i duh pravednosti, kao i društvenu i ličnu usklađenost. Intelekt Vage upućuje na lepotu, estetiku, stihove. Podložne su raspoloženjima, vremenskim uticajima, nisu objektivne, jer sve sudove donose na osnovu emocija. Zanimanje će im biti glumac, advokat, sudija, muzičar, dirigent, sva zanimanja u kojima je potreban takt. Kako Venera vlada i Vagom, opisuje jako estetsku ličnost, sa smislom za igru i muziku, više klasičnu, ima odmeren stil i prirodnu eleganciju. Harmonična je sa Vodolijom, Blizancima i Ovnom.

Škorpija

Kod ovih osoba, iako je racionalna svest veoma razvijena i čini se da je izvor motiva i akcije, najvažniji psihički plan je podsvesno. Ovaj znak je izvanredan i u upoznavanju čovekovog sklopa, kao psiholozi, hirurzi, lekari. Među njima se nalaze naučnici istovremeno pozitivne i intuitivne inteligencije, radoznali u potrazi za suptilnim i nerazumljivim problemima, biolozi, metapsiholozi, metafizičari. Osećanja su im duboka, kod njih su pomešani mašta i energija. Intelekt je kod škorpiona svojevrstan, a on u svakom sistemu može da nađe šupljine, može da raspravlja o svakoj temi, hrabro objavljuje svoje sudove. Vrline su da je veran svojim prijateljima, uporan, prilagodljiv, sklon kompromisu, hladnokrvan u opasnosti, mobilan je, prelazi preko sitnica i ume da uprosti stvari. Složeni su, samopouzdani, tajanstveni, vođe, ljubopitljivi, fanatični.

Strelac

Karakter čistog Strelca , ako ga možemo zamisliti, odgovara sintetičkoj viziji četiri kvadranta, koja otkriva zakon harmonije – simfonije što upravlja kosmičkom evolucijom. Osećanja su im humana, protiv su tlačenja i okrutnosti, na prvom mestu im je moral i etika. Kad su pobednici, onda su velikodušni, idealisti, uvek vode računa o moralnoj zakonitosti među ljudima. Intelekt im je religijsko–filozofski, uvek traže osnovni zakon po kome sve treba da se kreće. Intelekt je dubok i hrabar, planira i predviđa, ispituje sve sa strašću i traži dublji smisao. Oni vole ustaljen i uređen poredak stvari, slobodu i mir, stalne i čvrste zakone, hijerarhiju, crkvene i društvene tradicije, sportove i ljubav prema životinjama, prirodi. Optimisti su, uvek u pokretu, visokog duha, inspirativni, radosni, progresivni, religiozni, emotivni.

Jarac

Uticaj ovog znaka ispoljava se istim kvalitetima discipline, razmišljanja i napora, ne trude se odvojiti od sveta. Tendencija ka introvertnosti okreće čoveka Jarca ka razmišljanju i dubokom proučavanju. Ni jedna ga teškoća ne može okrenuti od cilja koji je rešio da dostigne. Introvertnost daje Jarcu i izuzetno rezervisanu prirodu. Volja kod ovih osoba je čvrsta, konstruktivna i prodire gde hoće. Temperament je obično melanholičan i flegmatičan, zato su kamenog lika, čvrstog pogleda. U ljubavi su realisti, poštovani i voljeni. Harmonični su sa Bikom, Devicom, Vagom, najviše sa znakom Raka. Često im je zanimanje diplomate, bankara, dramskog umetnika i glumca uopšte. Bave se i egzaktnim prirodnim naukama. Vrline su im izdržljivost, istrajnost, ozbiljnost, kritičnost, metodičnost. Vole tradiciju, istoriju naroda, obožavaju intelekt. Krasi ih talenat za viša zvanja, organizaciju. Čovek je od cilja, ambiciozan, moralan, oprezan, praktičan, realističan.

Vodolija

Ljude rođene u znaku Vodolije gotovo uvek privlači nevidljivo, i više nego bilo ko drugi sve spoznaju, isključivo duhovnim putem. Osećanja su im humana i prefinjena. Mogu direktno da čitaju tuđe karaktere. Ne podnose surovost, imaju bogatu maštu, često nerazumljivi drugima. Intelekt im je naročite vrste, što dokazuje sposobnošću da se igraju teza i antiteza. U ljubavi su liberalni i teže slobodnijoj ljubavi. U harmoniji su sa znakovima Blizanaca, Vage i Lava. Osobe rođene u ovom znaku bave se pronalazaštvom, tehničkim pronalascima elektronike, kosmologije, prirodnih nauka uopšte, umetnošću, književnošću, socijalnom tematikom. Imaju smisao za kolektiv, humanost i naprednost. Vole muziku, društvo, sastanke, život u zajednici, rad sa ljudima na polju psihologije i slično. Krasi ih suv intelekt, pristalica je napretka na svim poljima. Avangardni su, altruistični, skloni eksperimentisanju, lojalni, ispitivački nastrojeni, napredni.

Ribe

Simbolizuju psihu, primarno unutrašnji svet i komunikaciju sa Bogom. Savršeno sposoban za logiku i rezonovanje, ali se najčešće stvari svode na osećaj. Istančan im je pogled u polju psihologije i duhovnosti. Nalaze mir na putu religiozne vokacije, gde se izražavaju mirno kroz milosrđe, bilo u svetu, bilo u svakodnevnom životu. Nenametljivi su, povučeni u sebe, prilagodljivi. Osećanja su im neograničena, emotivni su i osetljivi, veliko saosećanje sa drugima, podložni impresijama. Život im je obasut vizijama i bojama, rasplinut u širinu. Stvoreni su za porodičan život i vole miran brak. Harmonični su sa znakom Škorpije, Device i Raka. Zanimanje im je najviše na polju slikarstva, muzike, arhitekte su, dizajneri, zanimanja gde je potrebno vreme i preciznost. Zaljubljenici u prirodu, boje, slike, tradiciju, romane. Krasi ih izražen talenat, kreativnost na mnogim poljima. Romantični, intuitivni, spiritualni, puni poštovanja, humanisti.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

U FOKUSU ENERGETSKI SMOOTHI OD BUNDEVE

LJUBAV