in

TI ME VOLIŠ NA SVOJ NAČIN

PIŠE: JULIJANA OREMOVIĆ, ASTROLOGINJA
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

LJUBAV JE JEDNA OD NAJVEĆIH, AKO NE I NAJ­VEĆA POKRETAČKIH I STVARALAČKIH SILA NA SVIJETU. BUDI NAS, MOTIVIRA, OŽIVLJAVA, MI­JENJA I ISCJELJUJE. ČESTO JU ZAMJENJUJE­MO ZA ZANOSOM, ZALJUBLJENOŠĆU, STRA­ŠĆU, NO ONA JE MNOGO VIŠE OD TOGA – PO­STOJANA, PRISUTNA, TOPLA, PUNA POŠTOVA­NJA, RAZUMIJEVANJA I EMPATIJE. KAD ZAISTA I ISKRENO VOLIMO, KAD ČINIMO IZ LJUBAVI, NAŠ ŽIVOT POSTAJE MNOGO LJEPŠE MJESTO ZA ŽIVOT.

SPUSTIMO LI LJUBAV U ZODIJAK, VIDJET ĆEMO DA JU SVAKI ZNAK DOŽIVLJAVA NA SLIČAN NA­ČIN, NO SAMO SU NIJANSE ONE KOJE ČINE RA­ZLIKU.

OVAN

Ovan ima žestoku energiju, odlučan je i uglav­nom zna što hoće i kako to dobiti. Kad je ljubav u pitanju, on ju doživljava kao pustolovinu, izlet u nepoznato s neizvjesnim ishodom. Možda ne zna točno što znači voljeti i kako zavoljeti, jer se ne opterećuje mislima, ali budite uvjereni, ako vas izabere, zna da želi vas. Ovo su osobe koje žive u trenutku i samo se rijetko zamaraju s onim što je bilo ili onim što bi moglo biti. Brzo se zapali, želi vas sad i odmah, bez odgode, i pritom je spreman učiniti sve kako bi vas osvojio. Kad zavoli, promijenit će neke stare navike, manje ludovati, početi prihvaćati život udvoje. Vjeruj­te, u ljubavi s njim vam nikad neće biti dosadno. Pun je novih ideja što biste mogli raditi i kuda ići. Aktivnost je za njega sve, stoga traži partne­ra koji će mu moći parirati i ne ovisiti o njemu.

BIK

Bikovi su stabilni, pouzdani, a ljubav je za njih osjećaj sigurnosti. Onaj doživljaj kad se s punim povjerenjem mogu prepustiti partnerovom za­grljaju i uživati u njemu bez straha. Ali za to im treba vrijeme. Nisu skloni naglo uletjeti u vezu, žele upoznati, znati osobu prema kojoj ih srce vuče. Osvajat će polagano, ali ustrajno. Nije od velikih obećanja, no ako mu se zaista svidite, vi­djet ćete mu u pogledu onu iskru koja će vam govoriti više od riječi. Da je ozbiljno u vašem odnosu, pokazat će vam djelima. S uživanjem će vas osvajati svojim kulinarskim vještinama, nahraniti. Često će vas dodirivati, kao slučajno, ali imajte na umu da tu ima svega, ali ne i slučaj­nosti. Na seks je spreman čekati, ali samo ako misli ozbiljno. Oni znaju i vole biti u dugim veza­ma, a ljubav je za njih vrijednost koja se stvara i čuva.

BLIZANCI

Poznati su kao vjetropiri, koji utjelovljuju arhetip Petra Pana. Samo da ne moram odrasti, biti oz­biljan, obavezivati se na bilo što. Zato je njihov život pun avantura i prolaznih veza. Stalnost i predvidljivost ga umrtvljuju. No, i on poznaje ljubav, a kad uroni u taj doživljaj, može postati zbunjen, pa i dezorijentiran. Da je ‘unutra’, po­kazat će vam porukama od kojih će vam srce često zatitrati. Nasmijavat će vas, pričati vam zanimljive priče, poželjet će vas što prije upo­znati sa svojim prijateljima i osobama koje su mu bitne. Dakle, počet će vas uključivati u svoj svijet. Možda će biti i razdoblja u kojima će ne­stati, dani u kojima će poželjeti više slobode ili povratak u svoj bivši način života, no budite str­pljivi i tolerantni. Ako ćete mu ikad nedostajati, to će biti upravo u tim trenucima.

RAK

Dubine njihove emocionalnosti su nesagledive. Često ih niti oni sami nisu svjesni. Voljeti i biti voljeni njihov je ultimativni cilj. No, postoji tu jedan paradoks. Koliko silno žude za ljubavlju, toliko je se i boje. Za ljubav je potrebno otvoriti srce, a njihov ranjivi ‘organ života’ najviše se boji napuštanja i odvajanja od onih koje voli. Stoga su oprezni, zatvoreni, testirat će vas, dopustiti vam da se približite, potom vas udaljiti. Ali ako se jednom zapletete u njegovu mrežu, teško ćete iz nje van, osobito kad vam se prepusti i pokaže vam što je njemu ljubav. Tu toplinu, nježnost i brižnost mogu podnijeti samo oni koji su i sami spremni tako voljeti. Pazit će na vas, njegovati vas, ponekad i preuzeti ulogu roditelja koji vam je nedostajao u djetinjstvu. Stvoriti dom i obitelj s nekim koga vole za njih je smisao života.

LAV

Kralj džungle! Ima li ikoga tko je ponosniji od njega? Voli da mu se divite, poklanjate pažnju, da mu govorite ono što miluje njegov ego. Gle­date ga kako zavodi svojim osmjehom i duhom druge ljude i čini vam se da njegovo srce pri­pada svima? Varate se. Kad Lav zavoli, vi po­stajete centar njegovog svijeta. Vidi u vama ono najbolje. Poklanja vam znakove pažnje, kupuje poklone, obasipa komplimentima. Umjesto dru­ženja prijateljima, vas izvodi u noćni život, po­nosno vas grli pred drugima i imat ćete osjećaj da vas nikad nitko tako nije volio. Ako vas netko može učiniti ovisnom o ljubavi, riječ je o Lavu. No, da biste sve to dobili, morate nešto i dati. On očekuje reciprocitet, očekuje jednako tako biti voljen, kao što voli i on. Stoga ako to ne budete u stanju, neće mu trebati dugo da ode i zatvori vrata, a tu kvaku više nećete pronaći.

DJEVICA

Koliko je Lav raskošan u pokazivanju osjeća­ja, toliko je Djevica samozatajna, pa i suzdrža­na. Nije pristalica osjećajnih vatrometa, velikih obećanja i dramaturških ljubavnih zapleta. Njoj treba jednostavnost, pouzdanost, onaj osjećaj da ćete i sutra biti tu, uz nju. Kada zavoli, tada za nju počinje pravi posao. Planirat će unaprijed vaše susrete, rado će vam pomoći u kućanskim poslovima, pružat će vam usluge koje će vam olakšavati ispunjenje obaveza. Jer to je Djevica, stvorena da bi bila uslužna, korisna, od pomoći. Ne očekujte da će vam izjaviti ljubav riječima, no budite sigurni da će vam to pokazati djelima. Kad voli, ništa joj nije teško. I bit će tu uz vas, ne zanimaju je drugi, neće pogledavati u zabranje­nom smjeru, gledat će u vas i pokušati dokučiti što vi to trebate, a što vam ona može pružiti i omogućiti.

VAGA

Ona je zaljubljena u ljubav i život bez partnera njoj je teško zamisliv. Zaljubljive je prirode. Ima toliko šarma i vještine u zavođenju da joj je ne­moguće reći ‘ne’. Kad izabere vas i krene u svoj ljubavni pohod, činit će vam se da nikad prije nikoga nije toliko voljela, da ste vi upravo ona osoba koju je čekala cijeli svoj život. Davat će puno, činit će vam se i previše. Pokloni, pažnja, izljevi ljubavi, ma nema toga što joj neće pasti napamet samo da bi vas učinila svojom/svojim. I s njom je najljepše dok osjeća te leptiriće u že­lucu, dok vas osvaja. Kad naiđu prvi problemi, u njoj se pali alarm za uzbunu. Ako se problemi zahuktaju, nije isključeno da će pokušati utjehu pronaći i u tuđem zagrljaju. Ali kad istinski voli, koliko god se trudila okrenuti glavu u drugom smjeru, neće vas moći tako lako napustiti.

ŠKORPION

Taj intenzitet, tu strast, tu predanost i tu potrebu za potpunim spajanjem u ljubavi, nećete pro­naći nigdje drugdje, osim u njegovom zagrlja­ju. Nemojte se zavaravati da je njegova ljubav lagana, opuštajuća, jer je sve samo nije to. On vas testira, stavlja pred izazove, traži puno i što mu je više stalo do vas, to će vam se činiti da se više susrećete s njegovim osjećajnim dubina­ma i ogromnim seksualnim apetitima. Kad voli, vjeran je kao pas. Ništa nema napola, sredina ne postoji. Njegova seksualnost je toliko snaž­na, a karizma neodoljiva, da ponekad i on malo zastrani. Nevjeru neće priznati, niti ju doživjeti emocionalno na način da ona na bilo koji način ugrozi vaš odnos. Zna biti i ljubomoran, pose­sivan, kontrolirajući – ali sve je to za njega lju­bav. Jer, vi ste njegova svojina, on je vaš izbor i čemu sad raditi preveliku filozofiju zbog malo ljubomornih ispada. Ipak je sve u seksu kroz koji će se najbolje izraziti, a pokoja svađa dobar je začin odnosu.

STRIJELAC

Njegova ljubav je slobodna, nema pritisaka, ograničenja i sputavanja. Ne želi da to njemu ra­dite, pa on to ne čini niti vama. Nemiran je duh, puno toga ga zanima, no zna se posvetiti onome do koga mu je stalo. Jeste li to vi, znat ćete po tome što će vam vrlo brzo predložiti zajedničko putovanje ili izlet izvan grada. Otkazat će izlazak s prijateljima, da bi bio s vama, ali ne zato što vi to tražite ili očekujete od njega, već zato što je to njegov izbor. Strijelac voli slobodno na način da pred vas neće stavljati prevelike zahtjeve. Očekuje iskrenost, pa budite spremni odgovoriti na njegova pitanja bez uvijanja. Kad voli, poti­če partnera na pomicanje granice, pokazuje mu nove životne obzore, prepoznaje njegove poten­cijale i daje mu podršku u osobnim ostvarenji­ma. Ljubav je za Strijelca kada zajedno rastete, ali u slobodi i bez pritisaka.

JARAC

Na glasu su kao hladni i bezosjećajni, ali to je daleko od istine. Oni su samo oprezni i ne pu­štaju vas u svoju blizinu tako brzo. Slično kao i Bik, u ljubavi su spori, ali dostižni. Pa ponekad djeluju nezainteresirano, jer eto ne zove vas če­sto, ne šalje poruke, a tek ste na početku kada bi sve trebalo biti uzbudljivo i romantično. Tra­žite li romantiku, onda ste na pogrešnom mje­stu. No trebate li stabilnog, pouzdanog i vjernog partnera, onda svakako pokucajte na njegova vrata. Neće pričati o onome što osjeća prema vama, ali će vam to pokazati svojim djelima. Po­kazat će vam to tako što će odvojiti svoje vrije­me za vas, pričat će vam o sebi, ispitivati će vas o vama i vašim interesima. Jarac se ne upušta u ono za što procijeni da nema kvalitetu i rok tra­janja. A ako ste vi njegov izbor, onda znajte da imate nešto posebno što on cijeni i poštuje. Za njega ljubav je vrijednost u koju se ulaže.

VODENJAK

Na glasu su kao veliki individualci, neskloni ve­zivanju i nekonvencionalnim odnosima. To je samo donekle točno. U onom trenu kad Vode­njak naiđe na pravu/pravog, ta osoba postaje središte i ishodište njegovog života. Itekako zna pokazati predanost i otvorenost prema iskustvu koje ulazi u njegov život. Kod njega često lju­bav i prijateljstvo idu ruku pod ruku. Dakle, nuž­no je da imate mnogo tema za razgovor, slič­nih interesa i sličan životni svjetonazor. On je liberalan duh i traži partnera koji neće dirati u njegovu slobodu i uređivati mu život. Kad osjeti bilo kakav pritisak, sklon je pobjeći i uzmaknuti. Što mu date više slobode, pokazujete mu koli­ko ste sigurni u sebe, a Vodenjaku je to najveći afrodizijak (isto kao i mozak). Ljubav je za njega zajednica dvoje ljudi koji se uvažavaju, a prija­teljstvo je temelj svega.

RIBE

Ćudljive, silno emotivne, pomalo misteriozne, s njima nikad niste na čisto. Voli li me ili se meni to samo tako čini – pitanje je koje si možete postaviti u odnosu s Ribama. Ako je tako, onda znajte da se vaša Riba ne osjeća s vama na si­gurnom terenu, da taktizira, možda i manipulira kako bi vas u potpunosti osvojila. Sve dok je tu, dok vas zove i šalje poruke, znajte da joj niste samo prolazna priča. Ljubav je za Ribu potpu­no sjedinjenje dvije srodne duše. Romantika je za nju sve. Spavanje u istom krevetu, mali noćni razgovori, zagrljaji, plamen svijeća, sve to puni njezino mekano srce vječito gladno ljubavi. I znajte, ako vas istinski voli, nikad neće toliko ri­skirati da nestane na duže vrijeme. Gubitak lju­bavi je nešto što ona vrlo bolno proživljava.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ZAŠTO SE PILETINA LEPI ZA PRSTE?

LJUBAV