in

TRASH ART REVIJA

PIŠE: DIJANA KRTINIĆ
FOTOGRAFIJE: ŽELJKO GARIĆ, INGRID RAFFAI I MILJAN SEKULIĆ
MODELI: ALEKSA, DANICA, LANA, ANA, NEVENA, BOJANA, NAĐA, ALEKSANDRA, MAJA I NATAŠA

SREDNJOŠKOLAC MILJAN SEKULIĆ I NJEGOVI ŠKOLSKI DRUGARI, ANA, LANA, NEVENA, NAĐA, ALEKSANDRA, BOJANA, DANICA, IVANA, ALEKSA I DENIS – I JEDNA HRABRA I DRUGAČIJA ART TRASH REVIJA, PRIKAZANA U OKVIRU PROSLAVE DANA GRADA SUBOTICE, 1. SEPTEMBRA 2018. GODINE.

Likovni tehničari subotičke Politehničke škole su kroz limited edition performans izrazili modni koncept na nov, kreativan i zabavan način, a autor Miljan nam priča:

INSPIRACIJA

Ova revija je počela još u maju, za Noć muzeja, kada sam i dobio priliku da je napravim. Revija se do svog krajnjeg izgleda štošta promenila. Na početku, inspiracija mi je bila život jednog umetnika. Trebala je da se sastoji od kombinacija odeće za razne prilike tokom dana, pa i noći. Profesori su mi predložili da to ipak bude nešto drugačije. Predložili su papir, žicu, najlon i druge materijale, koji nisu toliko zastupljeni u modi. Ideja mi se svidela i počeo sam da planiram. Nije bilo lako, dosta vremena proveo sam za papirom radeći skice. Posle skica, trebalo je videti da li je to moguće i izvesti. Nije bilo moguće sve, tako da su se i skice menjale.

REALIZACIJA

Revija je prošla odlično, tako da sam dobio priliku da je pokažem i za Dan grada Subotice. Reviju je valjalo dopuniti, ne samo odećom, već i koreografijom i muzikom. Kao i prvog puta, nije bilo lako. Za nas je škola počela ranije. Pripreme, probe, vežbe i tako dalje. Želeo sam da ovog puta imamo i neke zanimljive korake da dopunimo reviju, kako bi se ova revija razlikovala od drugih revija. Profesorica Zita Šuhajda i ja smo započeli osmišljavanje koreografije, ali je ja nisam mogao i završiti od drugih obaveza za reviju. Umesto mene, Danica i Ivana su osmislile većinu koraka. Shvatili smo da nam uz dobru koreografiju treba i dobra muzika. Ovoga puta nije bilo dovoljno da se pusti jedna pesma. Denis, bivši učenik naše škole, za jedan dan poslao je tri miksa pesama. Bilo je teško odlučiti se koji izabrati, pa je napravio i četvrti, idealni, mešajući sva tri. Modeli su konačno mogli da probaju i sa muzikom. Devojke za reviju smo našli u školi. Tu su Lana, Nađa, Bojana, Aleksandra, Nevena, Maja, Ana, Danica, i jedini momak, Aleksa. Hteo sam da zabiberim ovu reviju, pa sam sa Ivanom i Danicom osmislio performans, koji smo izveli na kraju, bez znanja profesora. Na samom kraju, očekivao se naklon, ali smo mi izveli ubistvo. U muzici se čuo mitraljez i zamotali smo se u crvenu kesu. Poruka je bila – ova revija je gotova ili mrtva.

VIZIJA

Želeo sam da upišem kostimografiju u Beogradu, ali sam se ipak odlučio za fotografiju. Modom neću prestati da se bavim. Imam planove za nove modne projekte, ali o tome neću još da pričam – to je za sada tajna.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ORGANIC SOUND

JA VIDIM, JA JESAM