in

THE ANGELS OF ROME

PIŠE/FOTOGRAFIJE: ANIMA MUNDI

Rim je večni grad koji vas osvaja čim kročite nogom na njegovo tlo. Nema milosti. Magičnom istorijom, arhitekturom, klimom, borovima, patinastim bojama, koloseumom zarobi vam dušu i nepušta vas.
Sedam brežuljaka Rima istočno od Tibra čine srce Rima. Sedam brežuljaka ranijeg Rima bili su: Cermalus, Cispius, Fagutal, Oppius, Palatium, Sucusa i Velia. Oni se naročito pominju u mitologiji, religiji i politici.
Anđeoska tvrđava (talijanski Castel Sant› Angelo ili Mausoleo di Adriano) je mauzolej cara Hadrijana u Rimu, na obali Tibera. Cilindrična građevina na kvadratnoj osnovi građena je od 135. do 139. Po anđelima na mostu i onom na vrhu građevine, građevina je dobila ime. Legenda kaže da je tvrđava dobila ime krajem 16. veka, kada je u jeku epidemije kuge papa Grgur I vodio molitvenu procesiju oko tvrđave. Tada se pojavio arhanđel Mihailo i predskazao kraj zaraze, što se i desilo, a tvrđava je nazvana po njemu. Ta legenda, koja se s kolena na koleno proteže do današnjih dana, samo je jedna od mnogih koja se dovodi u vezu s tvrđavom.
Neka ovoga proleća vaša destinacija bude Rim, jer svi putevi vode baš do njega i ađela koji ga čuvaju.

   

   

   

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

GIVE YOURSELF A NEW LIFE

HAPPY, HAPPY, HAPPY KRAJ