in

SA SUNČEVE STRANE SVETA

PIŠE: ANIMA MUNDI

Sunce je moja opsesija, motivacija, moja frekvencija, koja me budi i diže do neslućenih visina. Kada sam u nekom prostoru, uvek sednem pored prozora, bilo da je reč o sobi, kafiću, avionu, vozu, učionici. Uvek tražim to Sunce da ga ugledam, da me pomiluje svojim zracima. Tražim svetlost koja mi prija. Tražim dodir Sunca, koje mi daje energiju. Sećam se, beše to decembra 2002. godine, Peruđa, srednjovekovni grad u Umbriji, u Italiji. Napolju duva hladan vetar, prodire mi u kosti. Ne prija mi. Ja jesam zimsko dete, ali volim Sunce. Ulazim u učionicu na „Fakultetu za strance” i sedam pored prozora. Čekam čas italijanskog sa nestrpljenjem i zračak Sunca da me pomiluje. Naginjem se ka prozoru i kažem Suncu da sam tu. Profesorka Ana, videvši moj pokret tela i težnju, kaže mi: „Mia, tu sei donna del sole.“ Mia, ti si žena SUNCA. Oooo, da, ja jesam žena Sunca. To je jedina istina. Žena Sunca, žena sunčane strane sveta, žena svetlosti i lepote kojom je okružena. Žena detalja. Sunce je detalj, moja najmoćnija zvezda kojoj se klanjam. Takve i ljude volim, koji u svojoj kosi nose Sunce, u svom pogledu blagost i dobrotu, u svom osmehu radost. Ljude koje sijaju.

Tema ovog letnjeg dvobroja, julsko-avgustovskog izdanja RYL magazina, nosi naziv

SA SUNČEVE STRANE SVETA

Sve se okreće ka Suncu: biljke, čovek, životinje. Svesno ili ne, ono magnetski privlači i neguje, isceljuje. Put u središte Sunca i strane sveta gde su radost i optimizam na zavidnom nivou. Klanjam se zemljama Sunca: Italiji, Španiji, Grčkoj, Portugalu. Klanjam se narodima Sunca, koji su veseliji, temperamentniji, srećniji u svojoj suštini. Kada se osvrnem ka dalekoj istoriji Egipta, ugledam Boga SUNCA „RA“ – Amon Ra – Sunce je bilo glavno božanstvo u religiji starog Egipta. Ra je uglavnom uvek indentifikovan kao Sunce, a središte njegovog kulta bio je Heliopolis – „grad Sunca“. Sunce predstavlja svetlo, toplotu, a samim tim i rast.

Rastimo slobodno na sunčevoj strani sveta kreirajući, voleći, stvarajući sopstvene staze po kojima sigurno hodimo i rastemo. Mi smo bića koje neguje Sunce, čovek, svet. Kada oslovimo voljeno biće sa „Sunce moje“, simbolika, toplina i jačina Sunca staje u toj rečenici. Tada nam se sve jasno. Voleti nekog snažno, punim srcem, toplinom i ljubavlju, snagom Sunca je moćna ljubav.

Autori RYL magazina obojili su stranice ovog letnjeg izdanja sunčevim, morskim, ličnim bojama. Uživajte ovog leta gospodnjeg 2017. godine u moru, Suncu, pesku, knjizi, planini, okeanu, ljudima, pričama, ljubavi, putovanjima, daljem učenju i ličnom rastu. Kupite već danas cveće ili vezu suncokreta i oplemenite vaš dom.

Plešite tango, flamenko ili kolo, emocija je ista, nošena snagom koja sravnjuje sve pred sobom. Uraganom! Plešite život sa sunčeve strane sveta!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Izašao je letnji dvobroj e-magazina RYL

SA SUNČEVE STRANE SVETA