in

SVE BOJE LETA I SVETA

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: JELENA MILOVANOVIĆ

Upravo se vratih sa yoga retreat-a koji se i ove godine održavao na Adi Bojani. Ada Bojana je čudesna u svojoj lepoti, prirodnoj divljini, skrivenim tajnama koje ćuti, živopisnim zeleno-plavim koloritom koji neguje. Ko želi da doživi preporod na svim nivoima, jednu vrstu renesanse, pravo mesto je Ada gde vas ujutru na reci budi sunce, ptičice, poneki čamac koji se vraća iz ribolova. Mir, sve je u miru i svi su u miru. Ako i želiš da se ubrzaš, ne možeš. Priroda te vraća u tebe samog. Introspekcije su moćne. Upoznaješ se i prepoznaješ. Čovek za sebe nikada nema vremena u huci i buci 21. veka. A upravo ovaj naš vek nudi sve, samo treba da pronađemo sebe u njemu. Treba da pronađemo ta skrivana ostrva sveta koja su tako blizu nas.

Ostrva za dušu leta Gospodnjeg 2022.

  • Muzej Macura u Starim Banovcima
  • stari Špicerov dvorac u Beočinu
  • eko plantaža Tamnjanica, gde su nepregledna polja lavande
  • 29. Evropski filmski festival na Paliću od 16. do 22. jula
  • Filmski festival kratkog dokumentrnog filma sa romskom temom „Povratnici“ FROM, 26 – 28. avgust, u Malom Iđošu

 

Leto obojite najlepšim bojama koje miluju dušu i um. Neka se što više teži prirodi i prirodnom. Život ima ipak najbolji scenario za nas.

Nije samo nega duha i tela, nego i uma, jer jedno bez drugog ne ide. Ako nam um spava, zaspaćemo u svakom smislu, zato ga pokrenite kroz kulturu, izložbe, workshopove. Upišite neki kurs koji donosi radost. Radost donosi zdravlje. Zaljubite se! Pa ste onda i zdravi, zaljubljeni i veseli. Sve se računa u životnom ciklusu. Koliko radosti, toliko oksitocina, hormona ljubavi.

Kako na prirodan način povećati nivo oksitocina? Recite nekom nešto lepo, idite na masažu, kuvajte i uživajte u hrani, nežnosti i dodiru, meditirajte, slušajte omiljenu muziku. I samo lagano. Poboljšaćete kvalitet života, život će vas podržati.

Volim da kažem da je život uzlet u bajku. Koračajte i koračajte, ne zastajkujte, samo osluškujte, intuitivno se osvrnite, hrabro zakoračite jer će doći sve što vam pripada. A pripada nam puno. Samo zavisi od vere i nade koju imamo.

Koje su boje događaja koje sam najavila? Plava, žuta, crvena, bela, zelena. Obojite sve ljubavlju i to onom univerzalnom. Do nje se ne dolazi lako niti brzo. Ali vredi.

Odoh sada na Ibizu, to je naša Budva, kako bi rekao moj sin Damjan, inače “jako skroman” dečak. A vratiću se na početak ove priče, Ibiza je kao Ada Bojana, ono ostrvo u svetu na kojem dominira priroda i zakoni prirode. Fascinira me boja mora, stil života kao na filmu, vegetacija, ljudi sveta, zalasci sunca i sve kao na Adi Bojani, samo smešteno u Španiji. Nađite svoja usamljena ostrva koja su zaokružena idejom, morem, snom, ljubavlju. Nije bitno gde su, bitno je da su u skladu sa vašim karakterom i prirodom.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

JUL 2022: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

RAĐANJE I UMIRANJE U JEDNOM DANU – CVETANJE TISE U RITUALU LJUBAVNE IGRE