in

SPOZNAJ SEBE SAMOG I SPOZNAO SI TAJNE UNIVERZUMA

PIŠE: BRANKA ĆOPIĆ, HUMAN DESIGN ANALYST, www.brankacopic.com
FOTO: VREME ZA, JASMINA STOJANOVIĆ, www.vremeza.com

Drevni narodi su nas podsećali da je put do tajni univerzuma u nama. Misterija našeg postojanja, puta kojim idemo, ne zastareva. Kad god pomislimo na tajnu skrivenu u nama, instinktivno gledamo u nebo.

Mi smo kondenzovana energija, oplemenjena, tj. genetski aktivirana planetarnim dahom ili prahom. MI „zračimo“ pričajući priču o nama. Taj deo nazivamo aurom. Mislimo da delujemo onako kako želimo, ali naše energetsko polje nepogrešivo tačno ispriča priču o nama onome ko je otvoren da je čuje.

Kažu da trilioni neutrino čestica, nezamislivo male mase, prolaze kroz svaki naš centimetar, svake sekunde. Tako da se na samom početku pozdravimo sa idejom da smo MI ili čuveno JA nešto fiksno, konzistentno…

Human design je sistem znanja koji smo dobili preko čoveka, koji ga je primio u celini na ostrvu Ibici, davne 1987. godine. Sve do kraja svog puta, RA URU HU je radio, prvo na sistematizaciji, a zatim prenošenju tog sistema.

Moje iskustvo sa human designom, koje traje već deceniju, donelo mi je neverovatne informacije i uvide. Spoznala sam o sebi i svima koje sam srela na svom dosadašnjem putu uvide koje nikada ranije nisam imala. Zato svima preporučim da čuju i provere. Ništa sem vere da izvor svega postoji, ne treba verovati, sve treba proveriti kroz sopstveno iskustvo. Naša učionica je svet oko nas.

Ukratko o sistemu

Human design je sinteza drevnih i savremenih znanja: astrologije, čakra sistema, drveta života, kineskog JI đinga i informacija iz kvantne fizike i genetike. Sistem je prebogat informacijama, dubinom i uvidima koje donosi kao uputstvo za upotrebu sopstvenog života. Veoma je interesantan za proučavanje, ali kao što nam guglanje 10 recepata o pravljenju hleba neće napraviti veknu, tako i u ovom slučaju treba da ustanemo, zamesimo, ispečemo, pa tek kad probamo, vidimo da li recept valja ili ne.

Human design učenje o našoj jedinstvenosti

Jednostavnim unošenjem podataka rođenja dobijamo vašu energetsku mapu.

Kada je gledamo, treba imati u vidu da su to karakteristke bebice rođene u trenutku unetih podataka. Već od tog trenutka počinje proces kondicioniranja, uslovljavanja od strane okoline. Nauka već decenijama, kroz epigenetiku, pokazuje koliko je veliki uticaj okoline na različito aktiviranje genetskog potencijala.

Svi smo došli da se spojimo sa svojom suštinom. Sve ostalo što smo prihvatili da bismo se prilagodili, opstali, zato što nas je um ubedio da je tako bolje za nas, trebalo bi da vratimo na početnu sliku.

Tako na mapi možemo videti naše fiksne, konzistentne aspekte, kao i one podložne kondicioniranju okoline. Koliko je ko dao da mu boje bojanku njihovim bojama, to je uvek lična priča i svako zna svoj odgovor.

Mi smo ovde da živimo i izražavamo svoju suštinu na jedinstven način.

Rođeni smo sa određenim fiksnim aspektima i sa aspektima otvorenim za uticaje okoline. Jedinstveni, sa beskrajnom količinom različitih aspekata, ali sa mogućnošću da pripadamo jednom od četiri energetska tipa. Ogromna je razlika između tipova.

GENERATOR – (od kojih je polovina manifesting genarator) čini ih 70-ak procenata celine, imaju otvorenu, obgrljujuću auru, njihov stomak reaguje na ponudu koju život nudi, prihvatanjem ili odbijanjem. Oni generišu životnu silu, udružuju se, da bi kroz rad koji vole imali zadovoljstvo. Pitajte ih šta žele da bi spoznali sebe! Paleta kroz koju mogu videti da li su na pravom mestu je zadovoljstvo vs. frustracija.

PROJECTOR – ima ih 20-ak procenata. Prepoznaju kvalitet energije drugih, tek kada njih prepoznaju i zatraže da ih vode i daju im savet, njihova specifična suština ih vodi ka uspehu. U slučaju da iniciraju, a drugi ne žele da im vode enegiju, umesto uspeha osećaju ogorčenost.

MANIFESTOR – kaže se da ih je devet procenata, oni imaju moćan uticaj na druge tako što ih iniciraju na akciju. Kada su u skladu sa sobom su u miru ili su besni kad se osećaju sputanima.

REFLECTOR – ima ih samo oko jedan procenat, oni reflektuju čovečanstvo u totalu, čekajući mesec dana da donesu svoje odluke, tako da su li ushićeni refleksijom ili razočarani.

Human design nam daje dva važna alata za rad. Jedan je strategija, najbolji način da naš tip funkcioniše i unutrašnji autoritet – način na koji donosimo odluke. Um je uvek, ili može biti, spoljašnji autoritet, ali NIKAD ne zna šta je za nas tačan odgovor. Može nas muntati po svetu dualizma, ako ovo – onda ono, kao student koji ne zna odgovor, a samo nabacuje informacije da nas impresionira. Um svašta zna, neka je živ i zdrav, ali nije dobar konsultant za donošenje životnih odluka. Kad se promene okolnosti, pravi se da nije na času i pere ruke.

HD je praktična, konkretna mapa puta ka vašoj suštini. Naš genetski kod aktiviran planetarnom slikom u trenutku vašeg rođenja. Objašnjava nam kakvi ste rođeni, kako funkcionišete energetski, s kojim potencijalima i kojim potencijalno osetljivim mestima za kondicioniranje od okoline. Kakva je vaša uloga na pozornici života i kako do nje dolazite.

Mi smo ovde da živimo i izražavamo svoju suštinu na jedinstven način.

Kada funkcionišemo u skladu sa svojom pravom prirodom, naša autentičnost isijava, aura prepričava najlepšu priču o nama, a telo je u harmoniji koja se zove zdravlje. Suprotno tome, kako sputavamo pravu prirodu, trpi i slika koju šaljemo i harmonija u telu.

Mi ljudi želimo brza rešenja, vikend transformacije, buđenje bez bola i osvešćivanja, kao i make up na neumivenom licu, ali to ne daje rezultat na duge staze. Sve što je vredno, traži dubinu, vreme i posvećenost. Put istine je najlepši i najteži. Lako je postaviti kulise koje prvi vetar sruši. Biti u svojoj istini, biću, stvarno je mesto snage.

Tako je i sa HD – jedno je dobiti informaciju, ali primeniti i eksperimentisati u svakodnevnom životu, strpljivo dekondicionirati ono što nije naše, nego je bilo prihvaćeno zarad „prilagođavanja“ onome što „misimo“ da bi trebalo da bude je sasvim drugi nivo priče.

Kada prepoznamo, setimo se svoje prave prirode, u nama se javlja ljubav prema jedinstvenom biću koji mi svi jesmo. Na isti način, kad prepoznamo isto u drugima, dolazimo do novog mesta na kome zaista možemo da volimo drugog, jer mi uglavnom nismo SADA ono kakvi smo rođeni, kao što ni drugi nisu.

Oslobađajuće je da spoznamo da osoba pored nas funkcioniše, energetski, mehanički na određeni način, a ne da „radi“ nešto, kako često pomislimo, namerno. Da se odmah razumemo, sretala sam tridesetogodišnjake koji potpuno žive svoju pravu prirodu, kao i ljude koji su proživeli život, a da se „u putu nisu sreli“. Nema generalizacije, svi smo jedinstveni. I svako zna na kom je mestu. Ili ne zna?

Partnerski odnosi, su, da ponovimo, kod nas energetskih bića pod delovanjem mehaničkih principa. Ne delujemo mi voljno na određeni način, nego svojim poljem. Naravno, ne pričam o tome šta uradite voljno nego kako delujete jedni na druge. Znate kad neko kaže osoba X je potpuno drugačija u odnosu sa osobom Y nego što je bila sa osobom Z. Da, tačno tako, i to ne zato što želi, već zato što energetski na taj način funkcionišu! Sećam se kad je svet brujao kako se John Lenon promenio zbog Joko Ono. Pogledate li njihovu uporednu mapu, dobijete tačan opis.

Roditeljstvo – najlepši, najveći i najteži zadatak. Odnos roditelja i dece je temelj na kome se gradi svet. Dete koje nije prepoznato ceo život na uglavnom pogrešne načine pokušava da bude viđeno. Svaki roditelj bi trebalo da podiže dete u skladu sa njegovom pravom prirodom.

Za roditeljstvo je bitno uvek imati u vidu da smo rođeni sa određenim karakteristikama i već kao beba u krevecu mi ih ispoljavamo. Isto tako, već sa nedelju dana, beba „zna“, mislim stvarno zna, ali ne znam koji termin je adekvatan, da se različito odnosi prema različitim osobama iz okruženja.

MI smo rođeni da se povezujemo s drugima, a pri tom NIKO nikada ne može zaista znati kako je biti onaj drugi.

HD nam daje potencijal da volimo sebe, kao i da, kad stvarno shvatimo druge, volimo njihovu suštinu.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

KOHEZIJA

KRIVA SAM