in

OD LJUBAVI SVE RASTE

PIŠE: ANIMA MUNDI

Znate kako: slovo po slovo, reč po reč, slika po sliku, autor za autorom, broj za brojem – i tako do 50. broja maja meseca 2019. godine živi svoj virtuelni život Refresh Your Life e-magazin. Živi ideja o lepšem, boljem, sjajnijem svetu, čija smo mi sastavna celina. Radeći na sebi, radimo indirektno i na drugima. To je bila nesvesna ideja koju sam pretočila onako vodolijski u online prostor kroz magazin koji se rodio 5. februara 2015. godine, upravo radeći na sebi i tražeći odgovore do kojih sam putem spoznaje dolazila. Refresh Your Life je više od jednog online magazina – on je lifestle & mindstyle magazin za urbanu ženu i muškarca, miks duhovnosti, ličnog razvoja, umetnosti, mode, lepote, kulture. Rekli bi jedan u moru sličnih. Ali nije. Kada sopstvenim silama kreirate koncept na različitim jezicima sveta na kojima se piše svako izdanje, kada svojom idejom pokrenete region i svet, onda shvatite da sami i hrabro stojite na vetrometini univerzuma, zahvalni ljudima koji vam veruju, a veruju jer su rezultat i vrednost pravi. Kako rastemo MI, tako raste i RYL. On je moja unutrašnja slika kroz saradnike sa kojima radim, sa kojima provodim vreme dogovarajući se oko sadržaja, fotografija, priča. Inspirišući ljude da matrice ne postoje, da mogu mnogo više da dobace od staze po kojoj su do sada koračali. I od svih vas ja primam ljubav i uzvraćam je, a ne bih je primala da je i ne dajem.

Statistički podaci bi rekli: četiri i po godine, 50 brojeva, 960 autora, svaki mesec do 20.000 listanja, niša je uska i precizna. Jedan je cilj i motiv – strast prema čoveku, strast prema lepoti i putovanjima bili su glavna inspiracija za pokretanje e-magazina RYL/Refresh Your Life. RYL se prepoznaje po specifičnom rukopisu i vizuelnom identitetu, koji odiše minimalizmom, svedenošću i jasnoćom. Odličan dizajn, fotografije i sadržaj daju ovom časopisu svetski kvalitet.

Nukleus svih ovih 50 nijansi zlatne, crvene, bele, plave, sive čine: Boris Cupać, art direktor, Dijana Krtinić, lektor za srpski jezik, Marta Vojnić Purčar i Dejan Vicai za engelski jezik, Nikola Markov kurator web stranice www.ryl.rs. Mala subotička ekipa, kojoj je mala ne samo Subotica, nego čitav svet. Najveći broj naslovnih stranica ukrasila je svojim fenomenalnim fotografijama Maja Topčagić, fotograf iz Sarajeva.

I tako ono na čemu vam je fokus raste, a moj jeste definitivno u pravcu RYL magazina, humanosti, lepote, snage, čistote, istine, detalja.

„Ni ne slutiš koliko si zapravo srećan. Tek tako. Jer te ima. Jer imaš još jedno novo proleće” – Mika Antić.

Sa 26. počela sam da učim italijanski jezik, sa 35. završila Pravni fakultet u Firenci, sa 41. kreirala e-magazin RYL i krenula na kurs fotografije, sa 43. napravila svoju prvu samostalnu izložbu, sa 45. odlučila da zaplešem tango. Sa 50. nisam sigurna šta ću i kako će izgledati moj napredak, ali sam srećna zbog ovog novog proleća i početničkih koraka u plesu. Nešto što je u vama samo treba da proklija u pravom trenutku! To je upravo ono umeće malih koraka… Možda je sve ovo Dar Sudbine, ali je i put kojim moram proći. Znam da od ljubavi sve raste i u nju se vraća. Ljubav kao i rad ne mogu ostati nezapaženi, ona se uvećava deljenjem. Ja je delim kroz reč, pogled, pokret, susret, misao kojom hodim. Kada pronađeš svoju misiju, kada te u toj misiji podrže i prepoznaju, onda ti jedino ostaje da kroz život ideš dalje ljubavlju i istinom.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

JUN 2019. IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

KAD LJUBAV RASTE