in

BUDI SVET(LOST)

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: STEFAN SOKOLOVSKI BADSTEF

Gospodo,

Veličanstveno je slaviti šest godina online mag­azina Refresh Your Life i njegovo 69. izdanje. Da, februar je mesec 2021. godine. Kada se vratim u prošlost 2015. sećam se da sam prvu objavu magazina, koji me je unapredio, izgradio, ob­likovao, dočekala ispred Muzičke škole Binički čekajući svog sina. Sa tom objavom videla sam vatromet ispred sebe i sa svakim brojem taj va­tromet traje. Šest godina je vatrometa, strasti i radosti u radu, snage u izražaju kroz reč, fo­tografiju. Svela sam stil na meru, izbrusila sva čula sve ove godine, radeći šta mi srce kazuje. Kakva je to samo svetlost!

Znate da volim da kažem da su se okupili autori sveta – i jesu, svet se okuplja da bi napisali svakog meseca do 200 stranica – oko 20 ra­zličitih autora iz broja u broj, puni znanja, ljubavi i posvećenosti ispisuju stranice, osvetljavajući sebi i drugima put. Mnogi su se pronašli na stranicama RYL-a, mnogi spojili, razvili, ozdra­vili, zaljubili, spoznali. Mnogima smo puteve ukrstili i osnažili ih objavama da imaju šta da nam svima prenesu. Verujem da je to i misija RYL magazina – iz nevidljivog u vidljivo, iz vidl­jivog u svetlije, iz svetlijeg u najsvetlije, u svet.

Verujem da me razumete. Napisali smo tomove i tomove stranica/knjiga koje su sakupljene na jednom mestu u ovom nepreglednom online prostranstvu i ostaće tu zauvek.

Šest godina, iz meseca u mesec, “kao da nas neko tera” – govorio je art direktor Boris Cupać, a urednica je odgovarala – “teram nas sve ja, jer nema ništa bez discipline i konstantnosti”. U fokusu sam, moje je, znam, volim, pokrećem, okrećem. Energija je nekada brža od mene, ali je ispratim. I tako iz broja u broj. I kada kasnim, magazin se sam od sebe napiše, neko drugi povuče i opet briljiramo temom, sadržajem, fotografijama. Ne, ja sam sve samo nisam skromna, realna sam i ponekad stavim pink naočare. Jer RYL zaista svetli sve ove godine, zahvaljući svima nama kojima je bitan razvoj, duhovnost, snaga, lepota, umetnost, kutlura, stil, sjaj. Mi živimo u svom svetu, svetu kreacije i samospoznaje.

Ovaj tim je spojilo Sunce i držimo se od početka: Dijana Krtinić, lektor za srpski jezik, Boris Cupać, art direktor, Nikola Markov, adimin ryl. rs, Dejan Vicai, lektor za engleski jezik i Anima Mundi, urednica. Ko je rekao da sa rođacima i prijateljima rad nije moguć? Moguć je, jer u nji­ma teče ista strast, zato se i druže.

Pokrili smo Balkan, svet i cvet. Nismo ni zna­li da će RYL zasvetleti tolikim sjajem, ali kada vam je nešto u fokusu, mora da raste i mora da svetli. Budi svet(lost). Hvala što se okupljamo oko vatre i svetla koje daje nadu i veru da smo najjači kada smo najslabiji.

Srećan rođendan i još mnoga ljeta. Nikada ni­sam pomislila da ću ovoliko moći da iskreiram svoj život i rad. Kada ste van zone komfora, verujte da je sve moguće. Iz nemogućeg u mo­guće. Budi svetlost i bi svetlost!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

FEBRUAR 2021: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

JUNACI ZAODENUTI U PLAŠT SATIRE