in

MUDROST I UMETNOST LJUBAVI I PUTOVANJA

AUTOR: TATJANA OBRADOVIĆ, THE KEY OF LOVE

Pazljivo osmotri svaki put. Oprobaj ga koliko god puta smatras da je potrebno. A onda, upitaj sebe, i samo sebe…Ima li ovaj put srca? Ako ima, onda je taj put dobar, ako nema, uzaludno je traciti zivot na njega.

Svako putovanje na koje se uputimo donese nam više svesnosti i samospoznaje. Najbolje upoznamo sebe i naučimo o sebi na putovanjima. Putovanja nam daju osećaj da možemo da ostvarimo sve što poželimo.

Mudorst Putovanja sa sobom

Putovanja nisu uvek ‘divna’. Nisu uvek ni prijatna, ni udobna. Ponekad nas povrede, ponekad nam slome srce. I neka. Putovanja nas promene. I treba da nas promene. Putovanja ostave trag u našim sećanjima, u našoj svesti, u našoj duši, na našem telu, u našem srcu.

Sa svakog putovanja sa sobom donesemo nešto jako dragoceno. Nadajmo se da na svakom putovanju i ostavimo nešto jednako vredno.

Nakon svakog povratka sa putovanja, ja postajem sve svesnija novih i dubljih načina izražavanja ljubavi. Seme koje je posađeno, neko davno, neko u skorije vreme, polako počinje da cveta. Produbljujući svoj Srčani dah, više boravim u svom srcu, u tom isceljujućem prostoru.

Umetnost Iskazivanja ljubavi

Za mnoge od nas ljubav se dešava u vrlo specifičnom kontekstu, na vrlo specifičan način. Dešava se između dve osobe, uz mnogo očekivanja, nekad izrečenih, nekad ne, mnogo želja i nadanja.

Iskazati ljubav osim u ovom partnerskom kontekstu, kao i prema porodici i bliskim prijateljima, lako može da nas odvede u duboku priču o obrascima, uslovljavanju, osuđivanju pa čak i strahu.

A zašto, kad je ljubav izraz života. Ljubav je izraz srca. Ljubav je izraz tela. Možemo da se osetimo toliko ispunjeni ljubavlju da nam njeno iskazivanje bude toliko prirodno kao što je prirodan i protok vazduha kroz naše telo. Ljubav na ovakav način, u ovom trenutku, nema nijednu drugu želju osim da podeli taj osećaj. Nema priču, nema značenje, osim samog njenog iskazivanja. Kada doživimo ovakvo stanje ljubavi, često ne znamo šta bismo sa njim. Lako uđemo u uslovljeno stanje svesti gde počnu da se roje pitanja, da li to znači da treba da budemo bliski, da li to znači da treba da se dodirnemo, da li to znači da treba da budemo u vezi…

Ljubav je neograničena.

Intimnost je neograničena.

A kada je prisutna, kada je delimo sa drugima, često nas jako plaši. Povlačimo se, branimo, blokiramo, napadamo, radimo mnogo toga osim onoga što bi zaista trebalo, a to je da otvorimo srca, prepustimo se osećanjima i da dišemo. Da budemo zahvalni za taj trenutak kada nas je udostojila svog sjaja.

I da ušetamo u dan, duboko dirnuti negde u našoj unutrašnjosti.

Energija koju nam ljubav pruža

Energija koja postoji u svetu, energija koja postoji u nama, energija koja nas povezuje sa životom, dolazi iz povezivanja sa Ljubavlju. Kada ovo osetimo, osetimo da smo deo života, a ne odvojeni od njega. U tom trenutku osetimo kao SAM ŽIVOT. Osećamo da smo neograničeni. Osećamo da smo u proširenom stanju svesti, jer je to izraz našeg srca. Kada se po prvi put ovako osetimo, mi ne znamo šta je to, ne znamo šta nam se dešava, ne znamo šta da radimo sa tim osećajem. Rastvaramo se, granice naših tela se tope u prostoru oko nas. Postajemo ogromni, nepregledni kao sam Univerzum.

Umetnost Putovanja do Mesta isceljenja

Nekad prepoznajem iskrice ovog stanja u toku naših Unutrašnjih Putovanja, isceljenja, a najviše kada smo u Egiptu. To su trenuci koji nas menjaju, pokazuju nam ko smo zaista mi, šta je zaista u nama. Tada vidim koliko je isceljenje – Ljubav. I koliko Putovanje isceljuje kroz Ljubav.

Za mnoge od nas isceljenje počinje kad više ne želimo da osećamo bol na način na koji smo ga do tada osećali. Isceljenje počinje tako što vise ne želimo da ponavljamo uobičajene obrasce govora, mišljenja i ponašanja. Zatim se širi i mi prepoznajemo nove mogućnosti, počinjemo da gledamo na život na drugačiji način.

Vremenom, ako smo spremni da idemo dublje, to novo stanje se širi u Ljubav. Počinjemo da shvatamo šta je ljubav, šta znači voleti, šta znači voleti sebe, šta znači voleti život.

Posebni trenuci

Pojave se zatim neki trenuci koji nas toliko ispune ljubavlju da dođe do prelivanja, kad tu ljubav moramo da prespemo u prostor oko nas i na sve koji su u tom trenutku sa nama.

Ovo su trenuci kada osećamo blaženstvo, ekstazu, vibraciju koja je ples života. Ovi trenuci, kada ih prvi put osetimo, mogu biti čudni. Naš um ima potrebu da ih analizira, razume, da im da značenje. Osuđujemo ih, poredimo, govorimo da je ovo način na koji mi volimo, samo ako tako volimo, ta ljubav je stvarna, samo tako umemo da volimo, ako je na bilo koji drugi način, onda to nije ljubav.

Za mnoge od nas isceljenje počinje kad više ne želimo da osećamo bol na način na koji smo ga do tada osećali. Isceljenje počinje tako što više ne želimo da ponavljamo uobičajene obrasce govora, mišljenja i ponašanja

A uistinu… Ljubav je neograničena. Ljubav je sloboda, kada nema želje u trenutku, osim da se oseti ljubav. Ljubav je ponekad je toliko velika da se preliva. Za mnoge od nas intenzitet ovakve ljubavi može biti neizdrživ. Taj intenzitet ima moć da nam promeni život, jer nas njegova moć navodi da po prvi put sagledamo kako zaista živimo, o čemu razmišljamo, kako izražavamo ljubav, šta je za nas ljubav.

To je putovanje duboko u sebe, putovanje oslobađanja, unutrašnje putovanje u kome dolazimo do sebe i oslanjamo se u sebe. Putovanje dolaska u Ljubav. Koliko ćemo ovakvih putovanja dozvoliti sebi? Koliko zadovoljstva možemo da osetimo, koliko blaženstva, koliko možemo da budemo otvoreni? Ovakvo putovanje nam prodrma život, prodrma nas do srži. Poziva nas da zakoračimo u okean misterije, beskrajne misterije. Poziva nas da živimo sa neograničenim srcem, u ljudskom obliku, na ovom svetu. Poziva nas da naučimo kako da živimo na taj novi način, da budemo otvoreni, ranjivi i zaljubljeni.

Ljubav je neograničena.

Putovanje u misticni Egipat u aprilu i oktobru 2021.

Kome srce poskoči i kome duša prepozna da je spremna za jedno ovako inspirativno Putovanje u Mistični Egipat neka nam se pridruži od 10.- 17. aprila ili od 29. oktobra do 2021. godine.

Egipat je jedno od onih mesta na planeti o kojima smo sanjali, ali možda nismo imali priliku da posetimo.

Ovo jedinstveno iskustveno, luksuzno, ALL INCLUSIVE, duboko transformativno putovanje po Via Combusta stazama pruža priliku da makar jednom u životu iskusimo Egipat sa posebno za nas prilagođenim vođenim programom koji kombinuje energiju drevnog Egipta, prirodu, istoriju, avanturu i neponovljive duhovne doživljaje na jednom od najlepših mesta na svetu.

Ko ima mudrosti za ovakvo Putovanje? Ko shata umetnost ovakve Ljubavi?

FB: TatjanaObradovic&TheKeyof Love
IG: thekeyoflove_
Email: wemoonlove@gmail.com

I u ovom trenutku, sa srcem punim ljubavi,
Volim Vas,
Tatjana Obradović

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ŠAKA SREĆE

NEOGRANIČENO POLJE KREACIJE