in

MOJ SVET

PIŠE: SVETLANA MARJANOVIĆ, PROFESIONALNI ČITAČ LINIJA

Moj svet čaroban i lep… pesma grupe “S vremena na vreme” dopire do mene dok sedim na splavu i uživam u ispijanju kafice. Ova nabujala reka mi prija, imam osećaj da će se splav pokrenuti. Kuda bih otišla i šta bi se sve dešavalo na tom putu? To su pitanja koja aktiviraju moje vreme. Na trenutak sam odlučila da se vratim unazad i vidim da li sam prošla kroz ovo iskustvo. Deluje tako blisko i poznato, toplo i ušuškano. Osećam kako mi trnu šake dok dišem zatvorenih očiju, ulazim u vremenski tunel i vidim niz svetlosnih niti. Na kraju tunela je svetlost u koju ulazim i tu kreće moje putovanje.

Ovakva putovanja su veliko iskustvo. Na njima dobijamo odgovor na pitanje „Ko sam ja?“. Kroz putovanja otkrivamo različite civilizacije, univerzume, prošle i buduće živote i druge misterije. Putovanje počinje onog trenutka kad mi svest kaže – sada! Leto, koje nosi lakoću i lepršavost, inspirativno je za putovanja, bilo u mislima ili stvarna. Tada mi je Sunce sagovornik na mojim putovanjima. Meditacija je moćan alat za putovanja kroz vreme. Kada je redovno praktikujete, onda više ne postoji velika razlika između spoljašnjih i unutrašnjih putovanja. Zašto? Zato što nas unutrašnji osećaj vodi, intuicija je jača, izoštrena su čula, povećena je svest.

Kako moja drugarica kaže: „Tebi, Ceco, nikad nije dosadno, stalno si negde!“ Naravno! Ovog leta posetiću jedno lepo ostrvo. Jedva čekam! To putovanje već vidim kao egzotično i uzbudljivo. Pripreme su završene. Meni je bitan osećaj koji imam u vezi neke destinacije. Znam da me tu čeka još jedno mistično putovanje kroz vreme. Već se radujem.

Zamislim boje… Mnogo boja, kontraste koji bude čula, koji me teraju da dišem dublje i upijam svet intezivnije. Čak i kad mi je teško da zamislim, prvo prizovem jarke boje. Vibrantno zelenu, koja se pretvori u bogate krošnje. Jarko crvenu, iz koje izroni cvet. Žutu, koja ugreje kao Sunce. Boje su moja karta do dalekih destinacija na koje u mislima putujem i prizivam da se na javi obistine.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

LET IZNAD VODE

HEROINA FASHION