in

LJUBAV U FEBRUARU 2022. – ŽIVITE LJUBAV BEZ OČEKIVANJA

PIŠE: SANDRA RISTIĆ, ASTROLOG

Šta nam februar donosi na ljubavnom planu?

Zaboravljamo da je ljubav u nama. Tražimo je uporno u drugim ljudima. A onda se pitamo zbog čega nismo u partnerskom odnosu o kom toliko sanjamo. A sve smo učinili za ljubav, sjajni smo. Da li smo baš sve uradili? Odogovorite iskreno na ovo pitanje, za sebe.

Venera je već neko vreme u Jarcu. Od početka novembra je u ovom znaku, jer je imala svoj retrogradni hod. U februaru Venera kreće direktno, ali još uvek nije vratila svoju brzinu. To može doneti utisak da ljubav i dalje stoji u mestu.

Šta to tačno znači za nas i za ljubavni plan?

Venera u Jarcu je ljubav na čekanju. Dok čekamo, hajde da sagledamo svoje ljubavne programe. Vidite šta ponavljate iz odnosa u odnos. Šta je to što ne pruža mogućnost da krenete napred? Postoji nešto što je do nas, a to nema veze sa drugim ljudima.

Venera nas je podsetila na sve šablone koje koristimo od prvog zaljubljivanja. Sagledajmo bivše odnose kako bismo uvideli šta ponavljamo. Ne treba sebe kritikovati i truditi se da budemo ono što nismo. Ali je ok da prvo prihvatimo sebe baš takvi kakvi jesmo. Često neprihvatanje naših identiteta znači da ne volimo sebe.

Naparavite razliku šta treba da se promeni, šta stvarno nije ok, a šta ste stvarno vi. Nije poenta da menjamo onaj deo sebe koji smeta drugima. Već ono što nama nije ok.

Uhvatimo sebe da zbog sugestije partnera smatramo da nešto u nama nije ok.

Ne menjajte ono što vam drugi sugerišu, već ono što vama ne daje rezultate.

Zašto?

Pa hajde da malo sebe popravimo. Nismo dovoljno dobri. Nešto nam nedostaje, ili smo nestrpljivi, ili smo kontrolori, ili smo uplašeni. Sasvim je u redu da kažemo sebi da žurimo, da jedva čekamo, da želimo dopisivanje. Recite sebi šta je to što želite u ljubavi. Pogrešimo kada pristanemo na manje.

Period retro Venere ne asocira nas da tražimo grešku u sebi ili da pogledamo gde ne valjamo, već da vidimo šta ponavljamo iz odnosa u odnos, šta je to što nas povuče da budemo u odnosu sa ljudima koji nisu naša priča.

Ako se pitate zbog čega ste u odnosima koji se prekidaju bez reči, odgovor je u vama.

Ako ste u vezi, u redu je da uvidite svoj program. Najčešće ne razgovaramo jezikom ljubavi. Koliko god da pričamo i dalje se ne razumemo. Oba partnera vuku na svoju stranu. Zaboravimo da kažemo šta želimo, ali i da se zapitamo da li je to realno. U odnosu treba naći sredinu. Ono što je za oboje zajedničko.

Ljubav kao da je zastala tokom decembra i januara. Zastali smo da bismo videli, čuli i osetili sebe. Svakodnevno žurimo. Jedva čekamo da se ljubav desi. Tada ne vidimo ništa. Ne vidimo ljubavni program koji je u nama.

Ili kritikujemo sebe kako nismo dovoljno dobri. Fali nam ono malo za sreću. Nedostaje to parče neba da bismo bili potpuno zadovoljni. Uvek tražimo još. Ne zastanemo da uvidimo moranje, brzinu, neizdrž. Dodajte osećanje koje nosite sa sobom.

Kako se osećate kada je ljubav u pitanju? Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, sada je trenutak da sednete i da zapišete. Pišite dok ne dođete do suštine. Koji je osećaj koji vas pokreće u ljubavi?

Sada kada smo sagledali ko smi mi u ljubavi, kada smo otkrili šta želimo od partnerskog odnosa, hajde da kreiramo ljubav po svojoj meri.

Velika ljubav počinje u nama. Zagrlimo sebe sa svim svojim nestrpljenjem, kontrolom, sa svim potrebama i programima. Dok se trudimo da obrišemo šablon, ne prihvatamo sebe. A tu je caka za velike partnerske odnose.

Ne za one ljubavne savršene odnose, već za onu ljubav koja je baš po našoj meri.

Tokom februara, Venera i Mars su tik jedan do drugog. Obe planete su u Jarcu, kao da se “jure”. Upravo one su zadužene za ljubav, za strasti, za odnos.

Početkom marta napokon će se sresti. Susret će se desiti u znaku Vodolije.

Početkom marta kreiraćemo nove ljubavne odnose. Ali ovo se neće desiti samo od sebe, preko noći. Bez vaših akcija, ništa se neće dogoditi. Zato prvi korak neka bude prihvatanje sebe. Baš sa svim tim manama. Ako prihvatimo program koji nas drži u mestu, tada ga možemo i menjati. Ne treba program da se menja, već naš pogled na njega.

Februar donosi lagano buđenje ljubavi. Možda ste čekali odgovore. Nema ubrzanja, već lagano dolaze kontakti. Neki odnosi će se obnoviti, ali ne mogu trajati ako ćemo na isti način “ljubav voditi”. Ukoliko su oba partnera spremna za kreiranje novih pogleda na ljubav, odnos će se preporoditi.

Februar je krucijalan za ljubav. Već smo dosta toga sagledali, prošli kroz greške koje smo pravili. Spremni smo za promene koje dolaze.

Da li stvarno želimo drugačiji ljubavni život?

Zbog čega ljubav ne pustimo da uđe na mala vrata u naš život?

Caka je u ovom odgovoru. Želimo veliku ljubav, ali se ujedno plašimo. Ako govorimo o Veneri u Jarcu, naravno da postoji strah. U ovom periodu smo mogli doživeti blokiranje od strana partnera, povlačenje iz odnosa. Nije trebalo ništa raditi po tom pitanju, već sačekati. Ukoliko se scenario ponavlja da ste nekoliko puta ostavljeni, sagledajte dublje situaciju i pronađite odgovor zbog čega se to dešava.

Možda ste vi izabrali da se povučete iz odnosa.

Ako je tako i to je u redu. Ali hajde da vidimo zbog čega bežimo. Zašto imamo potrebu da pobegnemo od ljubavi. Ok je da probamo, kažemo šta ne ide. Međutim, bežanje ništa ne rešava. Često izaberemo da ne razgovaramo sa partnerom, već jedna strana nestane.

Strah je pozadina. Od sebe, od ljubavi, od odnosa. A šta ako uspe?

Šta ako je ovo stvarno velika ljubav?

Kada smo spremni da odgovorimo iskreno na ova pitanja, spremni smo za promene. Tada možemo da prihvatimo sebe i svoj pogled na ljubav. E, tada se dešava kreiranje ljubavi.

Mart donosi novinu u ljubavi. Tačku na staro. Ne znači da će se odnosi prekinuti. Već će živnuti. Otvara se mogućnost za novi nivo ljubavi.

Jedan ciklus se završi da bi počeo novi. Razmišljajte o ovome tokom februara. Iskoristite benefite za transformacije. Odgovore ne tražite okolo vas, u drugim ljudima. Oni su u nama, na dohvat ruke.

Za promenu je potrebno da su spremna oba partnera. I ona će se desiti. Početkom marta, Venera i Mars su u zagrljeni sa Plutonom. Spremni smo zajedno da krenemo dalje, u nove ljubavne poduhvate.

Ljubav je da je živimo slobodno. Bez analize. Da se prepustimo. A to će biti moguće od marta. Pričamo kako želimo ljubavnu slobodu. Samo što slobodu svako od nas doživljava na svoj način, iz svoje mape. Ako partneri nemaju isti pogled na slobodu i ljubav, džabe sve.

Pitajte partnere šta žele od ljubavi, od odnosa. Razgovarajte. Živite ljubav bez očekivanja, bez moranja.

I za kraj, znam da to nije jednostavno. Ali kada pustimo sebe na miru, kada zagrlimo sebe, sve postaje lako.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

GRUZIJA – NOVA TURISTIČKA DESTINACIJA

VOKATIV (TRAŽENJE TE)