in

LJUBAV KAO OSNOV SVEGA

 

PIŠE: RADMILA MILENKOVIĆ, KREATOR FB STRANICE RADOSTI ŽIVOTA

PHOTO:  MILOŠ NIKOLIĆ – DRAGON MEDIA

Ako posmatramo čovečanstvo i Božju zamisao za ljude, uvidećemo da je prava ideja bila da živimo u ljubavi, miru i u skladu sa prirodom.

Zašto smo se onda toliko odvojili od svoje prirode i onoga što suštinski jesmo, već biramo mržnju, strah, nepoverenje? Da li je to zato što nam je nedostajala ljubav u detinjstvu i, kasnije, u životu, te smo odabrali onaj drugi put koji nam ne odgovara, smatramo da drugačije ne može, a ne shvatamo da je moć u nama?

Sve što za sebe biramo u životu i sve odluke koje donosimo polaze iz dva emotivna stanja, a to su ljubav ili strah. Kada izaberemo strah, on nas parališe i sprečava da idemo putem ljubavi i savršenstva. U tom trenutku, duša nam se buni, dete u nama vapi za pomoći, ali mi taj krik utišavamo, pojačavajući buku koja dolazi spolja, dok jednog dana više ništa i ne osećamo i ne čujemo, dete je zaspalo, a duša se ugasila. Međutim, ako odaberemo ljubav, tu magija nastaje, tu počinje da se shvata moć sadašnjeg trenutka. Pogledajte samo bebe i zagledajte im se u oči, prepoznaćete nešto što ste i vi nekada znali, a to je da uživate u sada. Beba ne zna za prošlost i budućnost, ona ne zna za okolinu i njihove stavove, a i da zna, ne bi je tangiralo, jer tačno zna zašto je ovde i šta u sebi nosi. Ona samo vidi vas u tom trenu ispred sebe, vaše nasmejano lice, mio pogled i potpuno uživa u tome. Ona poznaje tu savršenu magiju sadašnjeg trenutka i emituje bezuslovnu ljubav.

Čovek ima neprocenljivu vrednost, to nam je urođeno i ne treba nam niko da to i potvrdi, ali kako smo društvena bića, normalno je da srce zaigra kada se međusobno volimo, pohvalimo i imamo jedni druge u životu. Međutim, kako bismo dobili naklonost i ljubav drugog čoveka, prvo je neophodno zovoleti i prihvatiti sebe potpuno i bezuslovno. Tek onda smo svesni sebe i toga što želimo za sebe, tada tačno znamo kakav nam partner treba, koja hrana nam prija, kakvi prijatelji nam odgovaraju i gde bismo želeli otići. Kada se to desi i kada čovek donese nepokolebljivu odluku, načini rez u svom životu, onda se riznice nebeske otvore, kako bi se izlila na nas ljubav čitavog Univerzuma, a sa njom dolazi i ljubav na ovoj planeti u vidu savršenog partnera, “princa na belom konju”, srodne duše itd.

Ljubav je osnova svega, životna energija, ona pokretačka snaga – neotkriveni delovi nas se otvaraju kada je ljubav prisutna u našim životima. Sa uspehom u ljubavi, dolazi i uspeh u poslu i u svakom segmentu našeg postojanja. Hteli mi to da priznamo ili ne, ona jeste pokretač svega što postoji na ovoj zemlji.

Sve o ljubavi je objašnjeno u jednoj kratkoj pesmi dečjeg hora “Kolibri”, koju smo slušali još dok smo bili mali, a verovatno je malo ko od nas obratio pažnju na reči. Pesma se zove “Ljubav je to” i glasi ovako:

“Kad ptice otvore srca,

kad čovek otvori srce,

iz srca ko iz česme

poteku najlepše pesme

U srcu tinja tuga

kad ptica ne nađe druga,

na nebu blista duga,

kad čovek pronađe druga

Kad dvoje po dvoje

u životu stoje,

želje im se spoje,

srca im se spoje,

Ljubav, ljubav je to”…

Da, ljubav je to kada ne gledamo jedan u drugo, već zajedno, držeći se čvrsto za ruke, koračamo kroz ovaj život gledajući u istom smeru.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

SLEDI SVOJE SRCE

LJUBAV KAO LEK