in

LJUBAV I FENG SHUI

PIŠE: SNEŽANA RENAULT, KONSULTANT I PREDAVAČ ZA FENG SHUI I GEOBIOLOGIJU

Kako pronaći odgovor na večito pitanje – na koji način možemo poboljšati naš ljubavni život, ili kako sresti srodnu dušu i živeti u harmoničnom odnosu? Odgovor možemo potražiti u FENG SHUIU.

Feng Shui je vrlo stara kineska disciplina koja proučava uticaj energije prostora u kojem živimo i radimo na naš život. Od momenta kada napravimo promene u našem domu po principima Feng Shuia, nivo i kvalitet energije se menja, kao i naše ponašanje u celosti, a time i naš odnos prema svetu koji nas okružuje.

To znači da svesno možemo upravljati jednim delom našeg života, vodeći računa o pravilnoj organizaciji našeg životnog prostora.
Da bismo bolje razumeli suptilnost efikasnosti Feng Shuia, neophodno je da ga povežemo i uporedimo sa strukturom čoveka.
Čovek funkcioniše pomoću više takozvanih «motora» (ili pokretačkih energija), «malih centara» na fizičkom, emotivnom i intelektualnom nivou. To je jedna od osnovnih podela, podela na tri centra, koji ne mogu funcionisati bez potrebne energije kao što su vazduh, hrana, razne impresije i emanacije okruženja. Svakom «motoru» je potrebno sopstveno specifično gorivo koje čovek nalazi u svojoj okolini.

Uloga kuće (životnog prostora) je da svojom energijom zadovolji rad svih tih ljudskih centara. Uređenje i organizacija prostora, nameštaj, dekoracija, boje, oblici i materijali će svojim prisustvom i emanacijom doprineti da se stvori potrebno «gorivo» za rad i pokretanje ovih centara. Prisustvo svih potrebnih energija za sve «motore»će omogućiti hamonični život u svim  oblastima.

Ako nam jedna ili višeenergija nedostaje, ili nisu odgovarajuće, potrebno je upotrebiti principe Feng Shuia.

Svaki životni prostor možemo podeliti na osam sektora, svaki sektor predstavlja jedan deo našeg života. Sektor koji se nalazi na jugozapadu – predstavlja energiju ljubavi, braka i međusobnih odnosa. Aktivirajući energiju tog dela prostora, možemo uticati na to da nam se desi ljubav i pomognemo novom susretu u kom će se roditi ljubav koju smo toliko želeli, ili da dodamo energiju ljubavi koja se istrošila u dugogodišnjoj vezi.
Oblast jugozapada raščistite od nereda i starih stvari kako biste oslobodili prostor za priliv svežeg i protočnog čija. Održavajte energiju u ovoj oblasti lepom i čistom, unosite svoju lepu energiju u prostor lepim mislima i osećanjima.
Važno je da pogledamo šta se nalazi u sektoru ljubavi, da li se energija (chi) slobodno kreće, da li ima elemenata zemlje i vatre, da li su prisutne odgovarajuće boje (žuta, boja zemlje, crvena, ružičasta), kao i četvrtasti oblici koji su simbol zemlje. Proveriti koji predmeti, slike, fotografije se tu nalaze, da li su prisutni prirodni materijali i dekorativni elementi prirode kao simboli Majke Zemlje i njenog izobilja.

Poštujući principe Feng Shuia, energija sektora ljubavi se aktivira kristalima, buketom cveća crvene, žute ili ružičaste boje, lampama sa elementima keramike (stopalom od keramike npr.), svećama, zajedničkim fotografijama bračnog para, skulpturama i slikama koje predstavljaju ljubavni par.

Ako se u tom sektoru nalaze slike i predmeti koji predstavljaju jednu osobu (ili tri), treba ih zameniti slikom ljubavnog para koja će emanovati supstancu ljubavi, i time nahraniti «motor» (ili centar) ljubavi potrebnom energijom.

Tokom 2016. godine, u jugozapadu i zapadu vaše kuće boraviće pozitivne godišnje zvezde sa energijom koja je povoljna za ljubav.
Zvezda 8, odnosno zvezda tekućeg prosperiteta, boravi u jugozapadu tokom 2016. godine i donosi nam prosperitet i dobre energije, pa njen boravak u ovoj oblasti treba podržati. Kako je ona element zemlje, kao i oblast u koju dolazi, dobro je podržati je elementima zemlje i vatre. To mogu biti dekorativni elementi četvrtastog oblika, kao i svaki motiv izobilja ili predmeti i figure u pokretu. Takođe su poželjni kristali, prirodni materijali, crvena i žuta boja, svetlost. Zvezdu 8 najlakše aktiviramo korišćenjem oblasti, pa je dobro ukoliko su u ovoj oblasti ulazna vrata ili dnevni boravak.
Ove godine zvezda 4, akademska zvezda i zvezda romanse, posećuje zapad, tako da je oblast zapada u 2016. godini takođe oblast ljubavi. Dobrodošli su elementi drveta i vode, jer oba elementa u ovoj oblasti jačaju element drveta zvezde 4. Osim biljaka, u ovu oblast dobrodošli su romantični motivi ili znak duple sreće. Ove godine, zbog sukoba elemenata u oblasti zapada, ne jačati element metala kako bismo iskoristili blagodeti zvezde 4, kreativnost i senzualnost koju ona donosi.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

POKRENIMO SVET LJUBAVLJU

ALHEMIJAJ SVESTI