in

IZLOŽBA ARTISTS IN FOCUS 2 POVODOM TREĆEG ROĐENDANA GALERIJE DRINA

U utorak 08. oktobra 2019, Galerija Drina iz Beograda proslavila je treći rođendan. Koktel je održan u privatnom prostoru, namenjen za odabrane zvanice i saradnike galerije. Tim povodom prikazana je izložba ARTISTS IN FOCUS 2, druga edicija izlagačkog projekta kustosa Nataše Radojević, koja ima za cilj da predstavi saradnju sa regionalnim i internacionalnim umetnicima.

U selekciji radova, u fokusu su umetnici: Miloš Todorović, Tania Welz, Michele Iodice, Veljko Zejak, Petar Mirković, Marko Lađušić, Lola Sprenger, Nikola Kolya Božović, Dajana Vujčić, Aleksandar Dimitrijević, Miloš Tomić i Miena Mijović Durutović.

U organizaciji Galerije Drina, nedavno je na 76. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, kustos Nataša Radojević, povodom dodele nagrade UNIMED 2019, koja je pripala filmu Pabla Larraín-a „Ema” iz Čilea, predstavila skulpturu “Un opera per un opera”, umetnika Michele Iodice-a (Italija) i Aleksandra Gligorijevića (Srbija). Skulptura sastavljena od delova aviona, simbolično reprezentuje simbol nagrade UNIMED 2019, dodeljuje se za najbolji film koji se bavi kulturnim razlikama i slobodom umetničkog izražavanja, našla je svoj odraz u umetničkom radu na skulpturi, obogaćenoj živopisnim otiscima ruku.

Drina je savremena umetnička galerija, osnovana u Beogradu 2016. godine, sa ciljem da sarađuje sa regionalnim i internacionalnim umetnicima, podstiče razmenu ideja i promoviše njihov rad na međunarodnoj umetničkoj sceni. Oranizator događaja, kustos Nataša Radojević, učestvovala je ove godine među šest mladih kustosa iz Evrope, na devetom CEI Venice Forum for Contemporary Art Curators, gde je predstavila svoj rad na umetničkim projektima i jačanju kulturnih veza između Jugoistočne Evrope i Italije, kao i drugih evropskih zemalja.

Događaj organizovan uz podršku CMS Law Firm i Confindustria.

ŠTA MISLITE?

LJUBAV

NOVEMBAR 2019. IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL