in

ISKONSKA ŽENSKA PRIRODA ILI RAZIGRAVANJE UNUTRAŠNJEG SJAJA ŽENE

NAPISALA: MAJA PAKIĆ

Meditacija, homeopatija, kolorterapija
Prana studio & Yoga Bašta
IG @prana.maja
Kontakt: pranamajaclub@gmail.com

Koliko puta nam je bilo neophodno da se raspad­nemo da bismo se ponovo sastavili? Koliko puta smo surovo patili i doživljavali užasna razočare­nja zbog slepe vezanosti za sopstvena očekiva­nja? Ili smo toliko bili zagledani u zatvorena vrata da nismo ni primetili neka nova koja su se otvori­la, ili smo toliko insistirali da sve bude po našem da smo navikli da sve radimo na najteži mogući način… Nije to sramota, to su neprocenjive lekci­je. Naučiš da dozvoliš životu da te iznenadi, nau­čiš da tumačiš maskirane blagoslove, naučiš da se igraš sa svojim mislima i emocijama, umesto da se one poigravaju sa tobom.

Umesto da se igramo sa životom, treba da osvestimo da je život kosmička igra. Tako shvatiš da ne biraš ti život nego je život oda­brao tebe, jer ti si vladar samo onda kad pri­padaš, samo kad si u službi svetlosti. Prediv­ni paradoks buđenja.

U mojoj praksi razigravamo duh i telo na razne holističke i umetničke načine, a srdačno vam predlažem da pratite svoju radoznalost i da istra­žujete razne koncepte dok ne pronađete baš ono što najviše rezonuje sa vašim unutrašnjim bi­ćem. Oslobađanjem lične autentičnosti razigra­vamo svoju pravu prirodu i podstičemo unutraš­nje usklađivanje i uzemljenje u svom prirodnom ženskom ili muškom principu. Moja metodologija za isceljenje ranjenog ženskog i muškog princi­pa je sinteza srpskog rodoslova i meditativne homeopatije – prvo razigramo svoju vitalnu silu kroz homeopatski lek od roze ruže za žene ili od hrasta za muškarce, a potom se povezujemo sa energijom naših predaka kroz arhetipove Bele Pčele i Belog Orla.

Kroz arhetip naše Pramajke Bele Pčele uteme­ljujemo se u prirodnoj ženskoj moći nežnosti, prepuštamo se intuiciji i protočnosti, povezujemo se sa iskonskom ženskom mudrošću … Ovaj proces unutrašnje harmonizacije pokrećemo na individualnim seansama, kao i na ceremonijal­nom ženskom krugu gde smo jedna drugoj po­drška na putu preobražaja, kroz isceljenje svojih zanemarenih, uvređenih i povređenih delova, za oslobađanje razigranog sjaja Žene.

Kako se razigravamo kroz meditativnu home­opatiju najbolje opisuju iskustva mojih kli­jentkinja kroz ova fina, suptilna, ali primetna i značajna poboljšanja:

-Ipak nisam otišla da skinem ovaj mladež sa nosa jer mi je postao nekako šarmantan, pa to je takođe moja pozitivna jedinstvenost (tema: ne­prihvatanje sopstvenog izgleda, odbojnost pre­ma svom telu)

-Počela sam otvoreno da pričam o tome kako se osećam i dobijam mnogo više podrške i razume­vanja nego što sam očekivala (tema: zatvaranje u sebe nakon sponatnog pobačaja)

-Više verujem svom osećaju i ne trudim se da ga racionalno objasnim samo ga poslušam (tema: sumnja u sebe i strah od intuicije)

-Prestala sam da vičem na svoju ćerku, sad kad sam nervozna kažem joj: mama je danas pod stresom, ali te i dalje voli i tu je za tebe (tema: loša komunikacija sa ćerkom tinejdžerkom)-Pri­mećujem mnogo više nežnosti i saosećanja pre­ma sebi (tema: jak unutrašnji kritičar)

-Ne znam šta se desilo ali imam više samopouz­danja, rešila sam da otvorim svoju firmu pa šta bude, i ako propadne makar ću znati da sam po­kušala (tema: nesigurnost i stalna preispitivanja „da li sam dovoljno dobra“)

-Postalo mi je mnogo lakše da kažem NE i ne­mam više onu knedlu u grlu i osećaj krivice šta će druga osoba misliti o meni (tema: nedostatak zdravih granica)

-Više ne crvenim kad dobijem poklon nego se obradujem, zapravo u poslednjih mesec dana stalno dobijam neke poklončiće (tema: usamlje­nost i nepoverenje)

Unesi energiju roze ruže u svoju svakodnev­nicu

Kada radimo individualno, prvo porazgovaramo o vašem rođenju i odnosu sa porodicom, o naj­bitnijim životnim preokretima i najvećim trenut­nim nemirima. Potom kroz roze ružu zaronite du­blje u sebe – proces uzimanja leka je uz vođenu meditaciju u kojoj se otvaramo i povezujemo sa arhetipom Bele Pčele – sa iskonskom ženskom prirodom. Kad je u pitanju ženski krug, prva ce­remonija Arhetip Bele Pčele održana je krajem jula uz medijsku podršku Sensa magazina i Re­fresh Your Life magazina, čija glavna urednica i autentična umetnica Mia Medaković Topalović svojom iskrenom i srdačnom podrškom podseća koliko je važno da mi savremene žene jedna dru­gu ohrabrujemo i inspirišemo, na čemu sam od srca duboko zahvalna.

Na našoj intuitivnoj ženskoj ceremoniji osvesti­le smo kako doživljavamo sadašnju Ženu i kroz molitve zahvalnosti smo se povezale sa našim pretkinjama, kroz duboke duhovne prakse dopu­stile smo otpuštanje destruktivnih sadržaja pod­svesti i otvorile se za isceljenje ženskog princi­pa kroz meditativnu homeopatiju. Razigravanju iskonske ženske prirode doprineo je i meditativni ples sa ešarpama na kiši, za podsticanje protoč­nosti, nežnosti i lakoće. Meditirale smo, pisale, pevale, kreirale polje beskrajnih mogućnosti i zajedno radile na isceljenju ženske kolektivne svesti, a ceo proces nam je dodatno opleme­nila divna dama Olgica Samoilović, direktorka Hedera Vita kompanije za proizvodnju prirodne kozmetike, koja je za sve učesnice pripremila ve­likodušne poklon pakete božanstvenih preparata od ruže, zbog čega sam posebno srećna jer i sama već dugo koristim i rado preporučujem ove proizvode.

Omiljena mi je Ružina vodica koja se pravi na tradicionalni način a koristimo je za nežno i dubin­sko čišćenje, negu i toniranje kože. Sve što treba da uradite je da zatvorite oči, naprskate lice, vrat i dekolte, duboko udahnete i od srca ćete uživati! Bogata formulacija ove Ružine vodice omoguću­je obnavljanje kože i odličnu hidrataciju zahva­ljujući antioksidansima u svom sastavu. Prepo­ručuje se za negu svih tipova kože, a posebno je pogodna za negu osetljive kože. Pored nege lica, možete je koristiti i za negu tela jer održava vitalnost, tonira i osvežava, ishranjuje i regene­riše, sužava proširene pore, a pored delovanja na fizičko telo, ima fenomenalno aromaterape­utsko dejstvo i pozitivno deluje na um i emocije – podstiče relaksaciju i otpuštanje stresa i psi­hičke napetosti, podiže nivo energije, popravlja raspoloženje jer podstiče osećaje radosti, lakoće i lepote, podseća te koliko je predivno što si rođena u ženskom telu, sa ženskom intuici­jom i ženskom mudrošću, uz ženski pogled na svet, ženski dodir i žensku kreativnost.

Pored ovog preparata toplo preporučujem da probate Hedera Vita hladno ceđeno ulje se­mena čileanske ruže koja raste u predivnim dolinama Anda i koristi se za negu kože zbog svojih mnogobrojnih blagotvornih efekata: osim što je bogato esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, C i E sa antioksidantnim efektom, i idealno za zaštitu kože od spoljašnjih negativnih uticaja poput UV zračenja, ulje čileanske ruže održava vlažnost, ujednačenost tena, deluje umirujuće i doprinosi mladalačkom izgledu kože. Spada u suva i nemasna ulja koja se lako apsorbuju, pa se prilagođava svim tipo­vima kože, značajno poboljšava izgled i suve i masne i mešovite kože, doprinosi smanje­nju bora, strija i nesavršenosti.

U Hedera Vita kolekciji proizvoda od ruže su i šumeće kugle za kupanje, mirišljava ružina so, ružino ulje za tuširanje i negu, piling za telo, kre­ma za ruke i nokte i ružin parfem u spreju čiji nežni, neodoljivi miris traje tokom celog dana i čini kožu i kosu neodoljivo mirisnom i svežom. Srdačna zahvalnost i podrška kompaniji Hedera Vita kao i svim domaćim firmama koje se iz lju­bavi bave prirodnom kozmetikom – potrebna je neopisiva hrabrost i posvećenost, kao i mnogo znanja i iskustva uz konstantni lični i profesional­ni razvoj da bi ovakva misija bila uspešna, a Ol­gica Samoilović svojim primerom pokazuje da je to moguće. Sedište kompanije je u Loznici, imaju prodavnice i u Subotici, Novom Sadu i Užicu, a u Beogradu, pored prodavnice u Big Fashion šo­ping centru možete posetiti i novootvorenu pro­davnicu u samom srcu grada, na Cvetnom Trgu (Njegoševa 11). Naravno proizvode možete po­ručiti i online, preko sajta www.hederavita.rs

Svi smo rođeni sa misijom da slavimo Život

Na našem ženskom krugu u Prana studiju i Yoga Bašti na Dedinju, u zajedništvu otvorenog srca shvatile smo da je svaki uvid koji bilo koja od nas dobije, važan za sve žene na svetu, kako za žene sadašnjice, tako i za naše pretkinje i za buduće generacije. Draga Ženo koja ovo čitaš, kako god da se osećaš sada i kroz koje god iza­zove trenutno prolaziš, znaj da te Život voli i pre­stani da sumnjaš u svoje sposobnosti jer istina je da nisi bezvredna, nisi beznačajna, naprotiv ve­oma si potrebna i bitna, sastavni si deo ovog mo­zaika zvanog život kome svi pripadamo. Narav­no, život ne želi da tu svoju važnost tretiramo sa egoizmom i arogancijom, jer kao što nije poenta da se osećamo manje značajno od drugih, nije poenta ni da se osećamo superiorno, već da shvatimo da smo svi ovde sa razlogom i da nam je zajednička misija da živimo i da slavimo ži­vot – život nas svakog novog jutra poziva na novi ples i nova istraživanja koja uključuju i smeh i zabavu i imaginaciju. Sledeći ženski krug u Beogradu vodim u subotu 24. septembra, a dodatne informacije o individualnim i grupnim tretmanima i radionicama možete dobiti putem mejla: pranamajaclub@gmail.com

ŠTA MISLITE?

HEROINA FASHION

FESTIVAL EVROPSKOG FILMA PALIĆ 2022