in

IMMUNKO ČAJ

Osnažite svoj organizam svaki dan

Kompanija Immunko Tee iz Berlina osvojila je svojim prirodnim čajem Immunko nemačko tržište, a od pre par meseci prisutni su i u Srbiji. Sa Igorom Gajićem, zastupnikom kompanije Immunko Tee za Srbiju, započinjemo blagorodnu priču o prirodnom, organskom čaju od lekovitog bilja.

Immunko Tee kompanija se bavi proizvodnjom čaja, koji je namenjen podizanju imuniteta i vraćanju tela u balans. Sve veći broj ljudi ima neku vrstu alergije, koja sprečava njihovo svakodnevno normalno funkcionisanje. Immunko Tee je čaj sastavljan od 21 vrste biljaka koje se tradicionalno koriste kao lekovito bilje. Blagotvorni efekat ovog lekovitog bilja potvrđuje i njegova primena protiv alergije.

Kod alergije, Immunko Tee pruža podršku organizmu da sam savlada uzroke tegoba, što je bolje nego da se samo saniraju posledice. Čarobna reč je ovde imunizacija, ili desenzibilizacija – kaže Igor Gajić i ističe da je jedan od najvažnijih sastojaka ovog čaja list divlje maline, a pored njega, tu su još i timjan, breza, kopriva, beli slez, mrtva kopriva, bokvica, aronija, mažuran i drugi. Ovu kombinaciju biljaka, na osnovu dugogodišnjeg istraživanja i ispitivanja, utvrdio je Nikac Marjanović, izumitelj i vlasnik patenta Immunko Tee. Njegova želja da pomogne prijateljima sa problemom teške alergične astme, koja im je onemogućavala normalan život, dala mu je motivaciju za bavljenje ovim proizvodom. Biljni čaj (Kräutertee) Immunko je dodatak ishrani i ubraja se u superfood suplement (optimiziran je za zdravu ishranu bez štetnih materija). Prirodni suplementi, superfoods, kao organski regulatori, danas su široko rasprostranjeni, oni pospešuju opšte stanje organizma, uspostavljajući stanje balansa.

Biljke čaja potiču iz južne Bavarske, pri čemu ih naši kooperanti skupljaju sa područja širom Evropske unije, a laboratorijska ispitivanja samih biljaka potvrđuju visoki kvalitet mešavine biljaka.

Čaj nema neželjena i štetna dejstva, već na potpuno prirodan način doprinosi balansu imunog sistema, pa organizam sam sebe leči.

Immunko Kräutertee ima sertifikat i dozvolu saveznih organa za zaštitu potrošača i bezbednost prehrambenih proizvoda u Nemačkoj kako bi se čaj stavio u promet. Prošle godine smo obnovili analizu na IFP Institutu za proveru kvaliteta proizvoda, koji vrši hemijske analize za bezbednost prehrambenih i veterinarskih proizvoda u Berlinu, čime je dodatno potvrđen kvalitet našeg čaja – objašnjava Igor.

Immunko čaj se koristi i za podizanje imuniteta, protiv astme, bronhitisa, velikog kašlja, kašlja, infekcije oka, gastritisa, konjuktivitisa, angine, infekcije bešike, groznice.

DNEVNA DOZA ČAJA

Čajem ne možete da se predozirate. Praktično, možete da ga pijete umesto vode, sa ciljem da se telo revitalizuje, osnaži, hidrira. Aromatičnog ukusa, bez dodataka konzervansa i hemikalija, Immunko biljni čaj je idealan dodatak ishrani za ljude svih uzrasta koji žive svesno i žele da budu zdravi. Mnogi misle da je jedino važno da se pokažeš svetu, a ja smatram da je bitna introspekcija, da svakodnevno pratimo šta se sa nama dešava i šta mislimo, kakav nam je stav prema organizmu i životnim problemima, kakvi su naši odnosi sa ljudima. Svest da su organizam i psiha neraskidivo povezani i da treba da se poštuju i prate međusobno. Ako sam svestan da kažem da je ovaj čaj koristan, da je proizveden na organskoj zdravoj bazi, da nema aditiva, ničega što može da naškodi zdravlju, i ako to tako prihvatim, onda sa tom svešću treba da se tretiraju i drugi problemi. To je sveobuhvatan stav koji se odražava na fizičko i mentalno zdravlje, to je životna filozofija koja se sledi. Važan segment je i sport. Dugo vremena sam se bavio tekvondom i on mi je pomogao da izgradim ovaj životni koncept: Biti disciplinovan i strog prema sebi radi veće i bolje (samo)kontrole.

KAKO SE PRIPREMA ČAJ, KAKO IZVLAČIMO NAJJAČU ESENCIJU IZ BILJA?

Na 1 litar ide 4 gr čaja, nakon što je voda proključala, čaj prelijemo i ostavljamo da stoji 35 minuta u staklenoj ili keramičkoj posudi, ne zaklapajući ga poklopcem. Pije se mlak ili vreo u roku od 24 h. Aroma čaja više dolazi do izražaja dok je topao ili vreo. Kada se skuva, čaj ima boju meda, a potom vremenom oksidira i postaje tamniji, što je prirodan proces.

KAKO OSNAŽITI SVOJE TELO?

Verujem da to mora biti celokupni i aktivni pristup telu, hramu naše duše. Duboko se slažem sa stavom da će, kao što je govorio Bruce Lee, „umeren, ali konstantan rad da odnese pobedu nad snažnom, ali kratkoročnom akcijom“. Nekom čarobnom pilulom ne možemo poništiti štetu nastalu u organizmu ako smo ga pre toga zanemarili. To je kompletna priča, a Immunko čaj je samo jedna karika, koja može da pomogne u slučaju kada se boluje od neke alergije. Ja pijem čaj iako nemam alergiju, koristim ga preventivno, radi osnaživanja imunološkog sistema. Čovek mora da razvije svest o kvalitetu života kojim živi. Da ne spava predugo, ni prekratko, da se navikne na pozitivan ritam života, da se bavi sobom kao delom prirode i društva, da izoštri pogled ka sopstvenim potrebama i da ih poštuje.

Ispijanje čaja se preporučuje kod akutnih simptoma alergije, jer održava zaštitu imunog sistema i ubrzava metabolizam. U periodu od 6 meseci čaj može da se koristi bez prekida, a zatim bi trebalo da usledi pauza od mesec dana kako bi se poštovali procesi imunizacije.

Čaj se pakuje u kesice od 100 gr i 250 gr. Jedna kesica od 100 gr je dovoljna za mesec dana konzumiranja 1 litra čaja dnevno.

Immunko čaj se može poručiti kupiti samo preko web shopa www.immunko.com i dostavlja se poštom. Sajt je trenutno na nemačkom i engleskom jeziku, a u pripremi je verzija sajta na srpskom i španskom jeziku.

Sve potrebne informacije o Immunko čaju možete dobiti na mejl adresi: info@immunko.com

Slobodno im pišite na srpskom da vas ceo svet razume.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

„LOZINKA: MORAMO USPETI!“

ŠTA JE USPEH?