in

DUŠA SVETA – ANIMA MUNDI

PIŠE: ANIMA MUNDI

Duša vidi, oseti, voli, leti, eksplodira, raste, ljubi! Duša sveta oseća sve i na svim jezicima. Svet ne može da joj promakne, da se sakrije. Morate biti široke duše i pogleda da osetite kako vam tanano kroz krv života pleše nešto najlepše i najsvetlije, najsnažnija sila univerzuma – upravo vaša duša. Da vi ste ta zvezda i najjača sila univerzuma. VI!

O toj najsnažnijoj sili, o lepoti, o snazi duše sveta pišu autori u septembarskom izdanju RYL e-magazina. Svako iz svoje vizure, zavirio je duboko u sebe da prepozna DUŠU SVETA.

Moja duša raste kroz putovanja. Avgusta meseca leta Gospodnjeg 2016. godine imala sam priliku da ne stajem, da se krećem, jer kretanje je za mene život. Vraćam se putovanjima, vraćam se sebi i svojoj istini.

Putovanja mi donose nove spoznaje, nove ljude i predele, nove doživljaje i osećaje koji se utkaju u moju dušu. A duša je sve! Čovek bez duše je kao bez odela, ogoljen i osiromašen. Čovek bez duše je telo koje luta u nepreglednom svetu. Dajte telu dušu dali ste mu život. Da, to je ono što mi donosi pokret, kretanje i susreti. Paralelno sa kretanjem, ljudi, prijatelji obogaćuju moj unutrašnji i spoljašnji svet. Što ih je više, dobrih i milih duša, srećnija ja. Jer sreću i milinu prvo vi morate da pružite da biste je i dobili. Tako se prepoznaju duše po energiji, vibraciji, sličnosti. Prepoznaju se po pogledu kada duboko zarone u tuđe oči i srce. Kroz taj pogled sve vam se kaže i oseti. Oči ne možete da lažirate, duša će iz njh sve reći. Nečije duše se prepoznaju, druge se upoznaju, ali svi smo povezani zlatim nitima i vibracijama.

Balkanska duša ekspresivno izražava svoja osećanja. Ono vidljivo dokazuje da je emocija toliko snažna i jaka da ne ume da je prikrije. Zapadna duša tu emociju drži suzdržanom, drži je pod kontrolom. Neke ekspresije su joj kulturološki neprihvatljive.

Planetarni čovek teniser Novak Đoković izgubivši prvi meč na Olimpijadi, zaplakao je. Da upravo je to ta slovenska, balkanska, svetska duša koja je vidiljiva u najjačim trenucima. Čemu kriti suze kada duša boli?

Kao urednica magazina RefreshYourLife trudim se da sa autorima iznesem najbolje kako bi čitaocima dočarali put rasta duše i ličnog razvoja. Trudim se da isprepletem najlepše stvari i dokažem da smo svi na pravom putu. Jer svi smo tu gde treba da jesmo. Svi zajedno pravimo jednu kosmičku celinu i radujemo se sličnima. Radujemo se i onima koji su drugačiji, ali slični se slažu i podudaraju. Svi zajedno činimo jedn telo, novog čoveka u 21. veku!

Po Agripi, duh koji prožima sve stvari, ili ih oblikuje, je anima mundi, svetska duša: „Duša sveta je stoga jedina određena stvar koja obdaruje, veže i prepliće sve stvari da bi mogla napraviti jedno telo sveta. Zato su stvari, u kojima je ovaj duh posebno snažan, sklone tome da rađaju sebi slične; drugim rečima, da izazivaju slaganja ili smislena podudaranja“

ŠTA MISLITE?

OVAJ SVET JE SAN

IZ DUŠE SVETA