in

15. WEEKEND MEDIA FESTIVAL U ROVINJU

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ
FOTOGRAFIJE: IZ ARHIVE WMF

#SAMODOĐI je bio ovogodišnji slogan WEE­KEND MEDIA FESTIVALA, najveće regionalne konferencije za profesionalce usmerene ka me­dijima, komunikaciji. Stručnjaci iz ovih oblasti okupili su se u Rovinju da na raznim panelima prenesu svoja znanja i dobiju nova. Bili su po­mešani stilovi, jezici, kulture, ciljevi, ideje. Out of the box je ipak bio highlight svih panela. Isko­rak u novo, hrabro, smelo i odvažno. Trebalo je samo biti tamo u centru zbivanja i shvatiti koliko novi vek sa novim tehnologijama donosi veliki iskorak u svemu. Treba se prilagoditi, brzo de­lovati i rezultat sa genijalnom idejom će doći.

#SAMODOĐI je upravo bio pravi slogan za 2022. jer su inspirativni govornici, aktuelni tren­dovi i sjajna atmosfera obeležili 15. po redu WMF, na kojem su učestvovali Yossi Melman, izraelski novinar i publicista, najveći stručnjak u području špijunaže i međunarodne sigurnosti, koji je napisao niz bestselera o Mosadu i izrael­skoj službi unutrašnje bezbednosti, Nikola Deš­ković, revolucionar koji je prvi uspešno postavio onlajn prodaju automobila u Evropi, Vuk Vuko­vić, hrvatski makroekonomista govorio je o vru­ćoj jeseni i recesiji u sledećoj godini, o NFT koji zauzima sve veću pažnju, a malo ko i razume, govorio je Goran Segedinac iz Headmade, Ivan Stanković, osnivač i predsednik agencije Com­munis, bio je domaćin razgovora sa Sašom Sa­vićem, U.S. CEO agencije MediaCom, Robert Čoban vodio je panel „Ratovanje nekim drugim sredstvima“, na kojem se diskutovalo o stanju u Ukrajini, situaciji u Finskoj, budućnosti Ujedinje­nog Kraljevstva. Na panelu su učestvovali Ivan Buča iz 24 sata, Ankica Mamić iz IMC agencije, Krešimir Macan iz Manjgura.hr i Renato Ivaniš iz Večernjeg lista.

Zatalasala se Istra sa sjajnim gostima, mnogo­brojnim posetiocima, dobrom pričom i odličnim domaćinima, koji su još jednom dokazali i po­kazali kako se radi ovakav festival. Bilo je bitno #SAMODOĐI.

ŠTA MISLITE?

SVETE ŽIVOTINJE

VERA