in

VIJETNAM

PIŠE/FOTOGRAFIJE: DEJAN CVETKOVIĆ

Vijetnam je čudesna zemlja vrednih velikih malih ljudi. Mirna, pitoma, vedra, ljubazna, prelepih plaža, čistog mora, drevnih hramova, divnih ljudi čistog srca. Vijetnam je zemlja koju treba videti i osetiti.

Na fotografijama možete videti crne vulkanske stene koje su naslagane kao drvene grede. Teško je poverovati da to nije delo ljudskih ruku. Možete videti njihove unikatne čamčiće, okrugle kao kotarice za uskršnja jaja. Zamislilte da veslate u njima. Ja sam probao, ali mi nije uspevalo da idem nekim prav­cem, vrteo sam se u krug, dok su se moji prijatelji, Vijetnamci, valjali od smeha. Te košarice-čamci (moj naziv) im služe da odu do velikih ribarskih čamaca, da prevezu led za čuvanje ulovljenih riba i da uživaju u moru.

Hrana u Vijetnamu je morska, čudna i fenomenalno ukusna, ali samo za hrabre. Možete probati sos od mrava, tunino oko, male neizlegle pačiće na kojima je patka ležala tačno15 dana (dobijate ga u ljusci i kažu da je odlično za kosti i hrskavicu, kao i za mušku potenciju).

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

NADA

Refresh your life e-magazine feb 16