in

SVESNO BIRAJ SVOJ ŽIVOTNI STIL

PIŠE: DUŠANKA TANIĆ

Još malo je ostalo do Nove Godine i nije bitno koje ćeš nove odluke da doneseš nakon što otkuca ponoć već koje odluke donosiš sada, u ovom trenutku, dok listaš i čitaš RYL magazin.

Želim da nas sve podsetim da zaslužujemo život koji volimo, pun svih stvari koje nas ispunjavaju i čine da se osećamo sjajno.

Često se izgubimo jureći “tuđa” očekivanja i ciljeve, a sebe ni ne pitamo šta zapravo želimo, šta naša duša želi. I kako prolaze godine, shvatimo kako sebe stavljamo na drugo mesto, a to lako pređe u naviku.

Dakle, bitno je šta ćeš da uradiš za sebe do kraja ove godine. Da li želiš da budeš sporedna uloga u svom životu ili da igraš glavnu ulogu? Da li živiš za prošlost ili ideš ka nekom boljem životnom stilu u budućnosti?

Šta god da ste do sada uradili ili niste uradili, to nije razlog da se pomirite da promena nije moguća i za vas.

Za mene je zdravlje i svesno biranje onoga što konzumiram osnova ka boljem životnom stilu. Sigurna sam da svi to znamo, ali nam treba neko da nas stalno podseća.

Svakako nismo savršeni, ali svesno možemo da pravimo bolji izbor hrane koju jedemo.

Preuzmi odgovornost do kraja godine i donesi odluku da stavljaš sebe i svoje zdravlje na prvo mesto.

Ne krivite sebe ako na početku procesa budete sumnjali u svoju istrajnost. To je nešto kroz šta smo svi prošli pre same promene, jer razmišljamo i dalje kao stara verzija sebe koja je probala više puta da vodi zdraviji život bez uspeha.

Ključ za promenu, bilo da je gubitak težine ili zdravija ishrana, jeste promena onoga što se dešava u vašim mislima, kako biste onda mogli da kontrolišete šta ulazi u vaša usta.

Prelazak na drugačiji izbor nije lak, ali je jednostavan. Osetićeš knedlu u grlu, grč u stomaku, nešto će da te boli, manje ili više. Kao što kažu, izaberi svoj bol, bol kajanja ili bol discipline. Zato je bitno da nastaviš da tražiš koji je tvoj najbezbolniji način da promeniš ishranu i navike i da napraviš prvi korak.

Neophodan je samo jedan trenutak da odlučiš. A pošto se tom odlukom kladiš na sebe i svoje zdravlje, nema nazad.

Za početak je dovoljna promena jutarnje rutine koja menja i ostatak dana što se tiče ishrane, jer jedna promena povuče i drugu. Daj sebi dovoljno vremena da se tvoj identitet menja u osobu koja sada više vodi računa o sebi nego ranije.

Zdraviji stil života će uticati na tvoju sliku o sebi iz koje će proisteći nova energija, nova kreativnost i volja za novim izazovima.

Odluči od danas da si sebi prioritet kao i tvoje zdravlje, jer zaslužuješ da u potpunosti doživiš sve stvari koje čine život kvalitetnim!

ŠTA MISLITE?

ZAŠTO VOLIM?

ОД ЗЕМЉЕ СТВОРЕНИ У ПИСМУ НАПИСАНИ