in

SPICE IT UP!

PIŠE: DEJAN ZUROVAC

FOTOGRAFIJE: IZ ARHIVE DEJANA ZUROVCA

U današnje vreme se sve više posvećuje pažnja ishrani i samom pripremanju hrane. Srušene su barijere šta se sa čim “slaže”. Eksperimentisanje sa ukusima i sastojcima je svakodnevica ne samo za vrhunske kuvare, nego i za sve nas koji pripremamo obroke u svojim domovima. Sada su svi začini koji se koriste u vekim svetskim kuhinjama i internacionalnim jelima dostupni i kod nas.

Spice Up shop je specijalizovana prodavnica začina iz celog sveta, koja se nalazi u Čumićevom sokačetu kod fontane, lokal 21. Ljubitelji ukusa i mirisa koji nisu u mogućnosti da posete ovu malu oazu začina u Beogradu, mogu se upoznati sa celokupnim asortimanom i poručiti ih preko sajta www.spiceup.rs

Ova radnja poseduje veliki izbor različitih začina, začinskog bilja, soli, bibera, čili papričica i začinskih mešavina koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Začini su najvišeg kvaliteta, sveži, mirisni i inspirativni, bez “E-brojeva”, tj. bez dodatih aroma, konzervansa, veštačkih boja i pojačivača ukusa.

Spice Up Shop u Čumićevom sokačetu je mesto gde se kupuju začini, ali se i razmenjuju iskustva i strast pripreme i aranžiranja hrane, a njihovi začini predstavljaju male stvari koje prave veliku razliku.

Spice Up Shop podržava vaše kreativne kulinarske ideje i nudi raznolikost ukusa i začina. Bilo da spremate kajganu za brzi doručak ili pripremate slavsku trpezu, Spice Up Shop ima začine koji će vaš obrok učiniti posebno ukusnim i drugačijim.

Kako biste se lakše snašli u velikom izboru od preko 150 začina i začinskih mešavina i prilagodili ih svojim potrebama i ukusima, izdvajamo vam samo deo asortimana iz Spice Up Shopa koji morate da probate:

Začini za meso: Chimichurri, Roasting rub, Taco, Seac seasoning, Tandori, Fajita, Svaneti, Garam masala…

Začini za ribu: Fish Chermoula, Losos mix, Mešavina začina za ribu…

Začini za krompir: Francuski gurmanski, Italijanska krompir salata, Austrijska krompir salata, Chakalaka…

Začini za slatkiše: Arapski šećer, Tahiti vanila, Apple pie mix, Začin za medenjake, Kardamon, Čoko cimet šećer, Šećer đumbir pomorandža…

Začini za umake: Dipp Sicilia, Zatar, Harissa, Tzatziki…

Začini za sireve: Marinada za fetu, Akropolis so, Grčka mešavina…

Začini za čorbe: Mešavina začina za gulaš, Začin za riblju čorbu, Baharat…

Začini za paste: Aglio E Olio, All Arrabbiata rustica, Pizza Milano, Paradajz sos „Luigi“…

Biberi: Tellicherry, Tasmanijski biber, Biber dugačkog zrna, Cubeb biber, Sečuan biber, Biber sa cvetovima, Crveni, Zeleni, Beli biber….

Soli: Danska dimljena so, Himalajska so, Čili limun so, Meksička so sa začinima, So sa cvetovima ruže,“Blu Dream“ so sa cvetovima….

Ljuti začini: Čili Habanero, Čili Jalapeno, Dimljena paprika, Kajenska paprika, Curry Hot & Spicy ….

Više informacija o svim začinima i njihovoj upotrebe možete dobiti na sajtu www.spiceup.rs ili posetiti Spice Up Shop u Čumićevom sokačetu.

Uživajte u začinima, probajte nove ukuse, arome i nove kombinacije.

Prijatno!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

TROYA I 27º RIBA

Izašao je aprilski broj e-magazina RYL