in

SNAGA JE ŽENSKOGA RODA

PIŠE: TATJANA STOJIĆ, PROFESOR, HOLISTIČKI KOUČ, ŽENA ČIJA SNAGA LEŽI U NJENOJ EMOCIJI

Ženska snaga, nekada miljama udaljena od mene, žene u meni i moje snage.

Dok pišem prve rečenice sada, pojavljuju se tu is­pred mene moja majka, moja baka, prabaka, sve moje pretkinje i gledaju me. Pogled je usmeren ka meni i u očima im vidim iskru nade da će biti oslobođene, da će kroz mene ta naša žena uspe­ti da skine okove vekovnih boli, jada, tuge i stra­hova. One me gledaju i vide da sam krenula tim putem, duvaju u moja leđa. Baš u leđa, jer znaju da je to tamna strana ženstvenosti i daju mi svu svoju ljubav da istrajem na tom putu.

Njihova bol je i moja bol, njihovi strahovi su i moji strahovi, a njihova TUGA je moja. Moj prvi kon­takt sa njima izazvao je kvantni skok, jer sam osetila i preživela svu njihovu bol, osetila njihove strahove i nisam pobegla. Pustila sam tugu da je osetim svim svojim bićem i ona je počela da me isceljuje. Ja sam decenijama bežala od tih osećanja, potiskivala ih duboko u sebi, a žena u meni je vrištala! Dostaaaaaa!!! Moj krik i moja svesna odluka i onda više ništa nije bilo isto u mom životu.

Ta potisnuta žena, nezadovoljna i umorna od života, jer ne vidi smisao, bila sam JA. Osećala sam da mogu mnogo više da dam, ali nisam znala odakle da počnem. Taj rascep u meni sam osetila kao duboko nezadovoljstvo. Moje telo je počelo da reaguje raznim bolestima na nemogućnost da iskažem šta osećam i da se oslobodim potisnutih emocija koje su ključale u meni. Strahovi da nisam dovoljno dobra, da ću ako pokažem tamnu stranu svoje ličnosti biti odbačena, da me neće voleti ako budem autentična, a najveće ograničenje koje sam ima­la je da dopustim sebi da budem slaba i ranjiva. To slaba i ranjiva, pojačavalo je moj bol, tako da sam godinama u radu na sebi vešto izbegavala da se suočim sa njim.

Ovo pišem, jer iz svog ličnog iskustva oslobađanja potisnutih emocija i prateći svoj proces i proces mnogih žena koje sam na tom putu upoznala, kasnije prateći grupe na iskustvenim seminari­ma, najpre kao asistent, a kasnije i kao voditelj seminara, uvidela sam koliko mi nismo svesni onog potisnutog i da nesvesno idemo kroz život. Kontakt sa svojom tamnom stranom ili senkom je najduhovnije iskustvo koje možemo da isku­simo, jer tako dolazimo u kontakt sa SOBOM, ogoljavamo se, izbacujemo dugogodišnji bes, ljutnju, ljubomoru, strahove i počinjemo da se autentično izražavamo. Sve to što je potisnuto nas sprečava da stupimo u kontakt sa svojom energijom, da osetimo SNAGU te energije i da se povežemo sa našom kreativnom stranom, sa našom intuicijom, sa svim onim što nam je pri­roda dala.

A ŽENA u meni i sada me nadahnjuje, ona zna da nema granica, da je ona centar Univerzuma, da je sve u njoj i da joj ništa ne treba spolja da bi ostvarila svoje snove, da bi živela svoju svrhu. Ona je ta koja zna put i prosvetljuje moj rad sa drugim ženama. U radu i kontaktu sa ženama, isceljujemo jedna drugoj dušu i pravimo prostor u njoj za nova osećanja i novu energiju, koju sam ja nazvala Nova JA. Nova JA je program kojim vodim žene do njihovog duhovnog isceljenja, da dozvole sebi da se ostvare i budu sretne.

Nоva ЈА је tu – posedujete tu snagu da živite is­punjen život, bez obzira na sve što je bilo ranije. Ono što tražite, takođe traži vas. Ko stvarno želite da budete? Malo po malo, Nova JA će se pomal­jati, dok se jednog dana ne pogledate u ogledalo i vidite sasvim novu ženu koja vam se osmehuje. To je vaše novo poglavlje, vaš novi život!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

BEOGRADSKI DENDIJI 21. VEKA

I OSMEH JE MEDIKAMENT