in

SMART – MART – ART

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: STEFAN SOKOLOVSKI BADSTEF

Prošla je godina dana, ako tu godinu računamo od prošlog marta kada je svet stao. Da se prisetim šta sam napisala u uvodniku marta 2020. samo jedan delić „Igraj se sa igrom. Igraj se dok te ne napusti snaga. Trči, pleši, spavaj, gledaj u zvezde, voli, moli, sanjaj, broji, snevaj život u bojama koristeći energiju bića svog. Sa kim da se igraš? Igraj se kroz omeh, pažnju, spontanost, priču dok ispijate kafu. Razmenjujući misli, recepte, ideje, snagu, ljubav. Igraj se igrom jer je ona sveža krv koja te budi, vodi, nosi. Igraj se igrom jer čim bi se igrao na pesku života koji sam stvaraš a koji ti je dat.“

Da ostajem apsolutno i ovoga marta pri tome PLAY SMART YOUNG WO/MAN. Igraj se sa velikim uživanjem i lepotom koju ta igra nosi. Budi svetionik ovoga marta na svoj način. Budite strastveni u svemu što radite. I to što radite neka bude puno ljubavi i entuzijazma. „Šta je strast? Ona je sigurno postojanje osobe“ John Boorman. Mora nam biti jasno da je strast „muza autentičosti“. I težite svojoj svrsi i autentičnosti sada kada je sve dozvoljeno, jer mnogo toga je urušeno pandemijom, mnogo toga je nestalno, ali vi iskreirajte i sebe i svet oko sebe.

Tema martovskog izdanja RYL magazina je igra reči, smisla i slova.

SMART – MART- ART

Zaigrajte smelo ovoga marta. Volite ovaj mart na poseban način sada kada se sve polako budi. Željni smo sunca, sunca i sunca. Prošle godine proleće nismo imali.

“Ništa živ čovek ne može izgubiti što mu jedno proleće ne bi moglo povratiti, niti može čovek biti trajno nesrećan dok Bog daje da se duša leči zaboravom i zemlja obnavlja prolećem”. Ivo Andrić

Da proleća su lekovita, isceljujuća, nadahnjujuća. Proleća se vole. Gledajmo napred u pravcu budućnosti da je budni dočekamo. Ko zna kako će svet izgedati marta 2022.? Zato uživajmo u pametno ovoga marta, sanjalački ali i drsko da nam tako nešto dobro pripada.

Buđenje ranog proleća započelo je sa zumbulima, lalama, ružama, visibabama. Sa cvećem i lepotom prirode. Priroda je darežljiva kada smo i mi takvi. Budite u skladu sa prirodom svojom i onom kojoj se duša raduje. Krenite uskoro na izlete, piknike i budite u dodiru sa zemljom.

I ja ne bih bila ja da vam ne savetujem da se zaljubite u ART ako niste do sada. Pronađite svoj muzej, glaeriju, sliku, platno, skulpturu i divite im se. Art budi, art vas čini radosnim i srećnim. Jednom sam napisala „Ako nisam na putovanjima ja sam u galerijama“ i zaista je tako. Taj miris galerije me oživi, poged koji luta i istražuje sliku tražeći najtananije delove mene uvek je uzbudljiv. Art u filmu, u fotografiji, u rukotvorinama mogu načiniti najautentičnijim život koji prizivate. I da ne zaboravim, malo maštanja čini vam dobro, malo zanesenosti ali i zrelosti.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Mia_Medakovi%C4%87-Topalovi%C4%87?fbclid=IwAR3B10iHAqdSAGgMpSISxHZy1CY8gwN6OGwspakSKQDmeALOchEymP_KMEA

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

MART 2021: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

POSMATRANJE SVETA KROZ UMETNOST