in

PRONAĐI SVOJU ZVEZDU

PIŠE: MILENA MILETIĆ, NOVINAR
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: AZIZ ACHARKI UNSPLASH.COM

Poznati srpski pesnik Miroslav Mika Antić ima rečenicu, koja vas, hteli ne hteli, navodi na razmišljanje, a to je: “Možda su zvezde samo kl­jučaonice kroz koje sanjari vire u drugi svemir”.

Kada sam kao tinejdžerka negde pročitala ovo, nisam imala pravu sliku šta to znači. Ta metafora mi nije bila poznata sve do trenutka kada sam istinski počela da sanjam, kada sam živela svo­je snove kao da su se već ostvarili, kada su mi želje bile vetar u leđa i kada sam istinski požele­la, onako iz dubine svog bića, da napravim svoj Svemir. Taj moj Svemir je bio mesto koje sam hranila pozitivnom energijom, gradila ga tako što sam nizala uspehe u poslu kojim se bavim; mes­to koje pripada samo odabranima, onima punim entizijazma, mašte, onima koji nisu bili spremni da mi seku krila… Mesto gde sam živela svoj san. A, onda kao i mnogima dogodi se taj neki Nemir…

Nemir koji vas u trenutku obara kao najjači vetar, Nemir koji vam lomi krila, Nemir koji vam je kočni­ca. Ali, i Nemir koji vas tera na preispitivanje, koji vas nagoni da zastanete i zapitate se da li lutate, da li ste na pravom putu. Podstiče vas da budete bolji, da uhvatite svoju sreću, jer ako to ne uradi­te, taj isti Nemir, koji vam je pokretač, može da se pretvori u najoštrije sečivo i da vam poput noža reže sve snove, sve što ste do sada izgradili, sve što ste nameravali da postignete.

Ne dozvolite da vam Nemir bude kočnica, nego iz tog Nemira naučite lekciju. Neka vam on pomog­ne da skinete ružičaste naočare sa lica i pogle­date svoj Svemir istinskim očima, očima punih nade, vere i ljubavi. Meni je taj Nemir pomogao da budem svesnija svog Svemira, da budem bol­ja, jača i produktivnija. Da ne bih ponovo osetila taj Nemir, tu nemogućnost da budem svoja i to stanje bespomoći, odlučila sam da mi upravo taj Nemir bude pokazatelj da krenem pravim putem i uživam u svojoj svrsi.

Pronađite koji vas to Nemir muči, preobratite mu energiju i neka bude on taj koji će vam pomoći da ovladate svojim Svemirom. Nek zaječi tako jako, ali pozitivno, da ga čuje ceo vaš Svemir. I na kraju, imajte i neku svoju Zvezdu koja će vam pomoći da zavirite u dubine svog Svemira… Neka vam ona pomogne da otključate zaključano… I nikad ne zaboravite da sanjarite, barem je to be­splatno, a leči dušu.

FOTO: CHRISTOPHE CAMPBELL UNSPLASH.COM

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

DIGITALNI NOMAD

BUDUĆNOST JE VEĆ POČELA