in

POKRET ŽIVOTNE SILE

Ivana MalenkoPIŠE: IVANA MALENKO, HOMEOPATA
FOTOGRAFIJE: B. NAČIĆ

Pred homeopatom je velika misija, kako je govorio nemački lekar Samuel Hahnemann, osnivač homeopatije pre 200 godina, DA VRATI ZDRAVLJE PACIJENTU. Zbog toga je u meni često pitanje: da li je homeopatija umetnost ili nauka?

Homeopatija je holistički medicinski sistem koji leči čoveka, a ne bolest, bolest koja je poremećaj životne sile. Zato se naše Udruženje zove „Životna sila“. Ona sila koja nam je data rođenjem, ono blagostanje i zdravlje koje svi imamo. Svi smo deo Kosmosa i rođenjem imamo određenu frekvenciju koja nam je data za optimalno zdravlje.

Kada čovek počne da oseća tregobe, i kada to vremenom, ukoliko zanemari, preraste u bolest, on počinje da radi na drugoj frekvenciji. Homeopatija prepoznaje da su svi simptomi bolesnog stanja izraz disharmonije koja je zahvatila celo biće i da je čovek taj koji zahteva tretman, a ne bolest. Za homeopatu, čovek je bolestan onda kada se oseća bolesnim, a ne kada se bolest razvije do stadijuma kada se ona fizički manifestuje. Nakon pacijentovog izlaganja svojih tegoba, imamo kompletnu sliku stanja u koje je čovek ušao i tražimo homeopatsko sredstvo čija je slika, manifestacija, najsličnija tom čovekovom stanju – slično se sličnim leči.

Homeopatsko sredstvo nema ni jednu živu supstancu i upravo u Kosmosu ima svoju frekvenciju koju ima nastalo čovekovo stanje – bolest. Susretom čovekovog stanja i homeopatskog sredstva dolazi do izlečenja. Potpuno individualan pristup kome je od najveće važnosti ono šta čovek oseća, kao što je svako jedinstven u Kosmosu. Izlečenje zavisi od nas samih, utiče na pokretanje vaše životne sile i vraća vas na onaj iskonski put, ono zdravlje koje vam je dato kao deliću Kosmosa kome pripadate i koji nosite u sebi. Moć lečenja je već sastavni deo naše životne sile.

Zdrav život je nešto što imamo, i možda u nekim trenucima posustanemo pred nečim drugim, ali živeti život počinjemo onda kada se odreknemo svojih starih navika i predrasuda koje su nas polako, da i ne osetimo, uvele u stanje sa kojim više ne možemo da se nosimo. Neko je razvio opasnu, neko manje opasnu bolest, ali o težini stanja u kojem je može govoriti samo taj čovek koji to oseća. Često one prve tegobe zanemarimo, pa telo mora da razvije nešto drugo, nešto što nam je opomena, dobar prijatelj koji nam ukazuje da način svoje percepcije moramo promeniti. Za početak nam je potrebna podrška. Homeopatski sistem lečenja, i moja malenkost kao homeopata, možemo vam pomoći da zajedno dođemo do vašeg konstitucionog homeopatskog sredstva koje će pokrenuti vašu životnu silu, započeti taj proces. Prvi korak ka tome je poverenje koje se stiče verovanjem.

„Životna sila”
Jelene Četković 8 /1
Telefon: 011 / 3227-588
060 330 40 42, 063 33 00 40
zivotnasila@yahoo.com
Skype: zivotnasila

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

NOVO DOBA SVESNOG PROSVETLJENJA

WE ARE ONE