in

NATPRIRODNO POSTAJE PRIRODNO

PIŠE: BOJANA BLAŽEVIĆ

www.zivotniatelje.com

Šta ako je sve što smo vidjeli, a nije nam se svi­djelo, zapravo bio samo san?

Šta ako je natprirodno u stvari prirodno?

Šta ako je jedini uspjeh nikada više ne razmišljati o svojoj psihi?

Ovo nisu teška filozofska pitanja. Ovo su pitanja za koja u ovom trenutku postoji zrelost u nama. Čim su se pojavila, znak je da smo spremni za odgovore. Natprirodno prirodno.

Ono što nije bilo prirodno i nikada neće biti, a to je da živimo život posvećen svojoj psihi – život u snu.

Um stalno traži nova rješenja i objašnjenja. Um ima posao, a znamo da se koncept zvani posao nikada ne završava i da uvijek ima još. Posao uma je da učini nešto da sve bude u redu.

On traži spoljašnja rješenja za svoje probleme, iako nikada neće postojati spoljašnja rješenja za unutrašnje probleme.

U cijeloj priči, um je potpuno nevin. Izgubili smo konekciju sa tijelom, zaboravili kako aktivirati svoje natprirodne moći i deaktvirati neurotične misli.

Nikada ne bi trebalo da smišljamo kako da sve bude u redu, kako da budemo bezuslovno voljeni i da ne budemo prestrašeni.

Pogledajte ljude koji traže dublja značenja i obja­šnjenja spoljašnjih situacija, promjena, pandemi­ja? Pronašli su samo jedno – frustraciju.

Posmatrajte sebe unazad kao što to upravo čin­im i ja kada se prisjetim svih kačenja na ideju o savršenoj sljedećoj osobi, savršenom projektu, savršenom klijentu, savršenoj prijateljici, sa­vršenom okruženju… Tolika usmjerenost prema vanjskim rješenjima je kreirala cijeli repertoar šokova.

Iz ove perspektive, svaka očaranost i razočarenje čine se kao jedini savršen par u svemu tome, jer su me vratili unutra i naučili da gledam svije(s)t unutrašnjim pogledom.

Šok je zapravo poziv da vidimo svoju ličnu istinu. Tvrdoglavi smo, shvatam to nakon mnogo udaraca glavom od isti zid.

U stvari je jednostavno da postignemo stanje povezanosti sa Sebstvom, sa Višim Ja, ako pokažemo zrelost da biramo jednostavnost. Je­dnostavno je, jer sve to što vidimo, a ne sviđa nam se, to su samo čini, to je bio samo san…

Postoji dan kada nam se vraćaju natprirodne moći i ponovo postaju dio naše prirode. Dan kada nas Svjetlost ispuni više nego ijedan dru­gi dan. Dan kada pozdravljamo Sunce i Sunčevu energiju i plešemo ples Sunca. Dan kada se vraćaju zaboravljeni obredi, rituali i cere­monije i sa njima naše Više Ja. Dan kada ponovo komuniciramo sa svijetom biljaka, životinja i duhovnih vodiča. Dan kada će vatra još više osvijetliti naše istine.

To je najduži u godini, zove se Ljetnji Solsticij ili Dugodnevnica (Sun­ce koje miruje). Dešava nam se 21. juna i obilježava se kao počet­ak ljeta. Nakon Solsticija, na Sjevjernoj polulopti dan se smanjuje, a noć se postepeno produžava. Na Južnoj polulopti je obrnuto. Kroz vijekove, ovaj dan, odnosno prelazak sa 21. juna na 22. juni, bio je pravi ezoterični iscjeljitelj i uživao je veliki značaj kod naših drevnih predaka.

Ova godina nas je p(r)ozvala da se riješimo natrpanosti i tereta kako bismo bili laganiji i time spremniji da propustimo kroz sebe više svjetla, više sjaja, više blistanja.

MI biramo – da li je vrijeme da povećamo faktor zaštite kojim se mažemo ili da shvatimo da Sunce sija sve jače za nas da bi nam pružilo više, da osjetimo da su naše natprirodne moći intuicije, tele­patije, iscjeljenja i samoiscjeljenja, ponovo naše?

Prema legendi, ljekovita moć biljka, vode, Sunčeve energije i duhov­nih vodiča se značajno povećava tokom Solsticija i snažno utiče na naše tijelo.

Jedan od drevnih rituala je bilo skupljanje začinskog bilja – majčine dušice, nane i anđelike, njihovo sušenje tokom zalaska Sunca i u ponoć bacanje u vatru uz kontemplaciju i traženje vođstva kroz pi­tanja. Možete kreirati svoj ritual sa biljkama po svom osjećaju i izbo­ru, napraviti svoj vijenac, amajliju, čaj ili ritual sa vatrom.

Ne zaboravimo da je ova ljetna noć i prvi ljetni dan prilika da slavimo Sunčevu energiju, ali i da osvjetlimo najtamnije kutke našeg bića. U tome nam unazad 5000 godina pomaže joga i nije li sasvim prirodno da je Međunarodni dan joge 21. juna. Stotine hiljada vjernih poštov­alaca ove prakse i svjetske kulturne baštine će izraziti poštovanje kroz tradicionalnih 108 Pozdrava Suncu. Pridruži se ovom čarobn­om ritualu ili kreiraj svoj, potpuno slobodni, potpuno spontani Ples Suncu.

Iskoristi ovaj dan svjetlosti da otvoriš vrata i prozore svog doma, ali i svog srca da tvoja svijetla budućnost uđe sa lakoćom i ispuni tvoje Biće.

Otvori ruke prema Suncu i zatraži da probudi sve kreativne avenije tvog Duha! Zablistaj!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

PREDOČAVANJE 2021

PRVO VOLIM SEBE, PA TEBE