in

NA KOJI NAČIN SE POSTAJE ASTROLOG

PIŠE: SRĐAN STOJIĆ, ASTROLOG
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Bez odličnog poznavanja tumačenja simbolike – šta predstavlja koja planeta, šta znače koje polje ili znak, nema ni kvalitetnog tumačenja horoskopa. Njihovom međusobnom sintezom, mi dobijamo simbole, slike, filmove, pomoću kojih oživljavamo horoskop. Sve što se uči iz astrologije, uči se da bismo oživeli horoskop, da bismo shvatili da je taj krug, da su ti simboli, linije… život, živo biće, sve ono što je bilo i sve ono što će biti. Tek kada uspemo u sebi da shvatimo i razumemo da svaka planeta, svaki aspekt, znak, polje, predstavljaju neku našu određenu situaciju u životu, predstavljaju neku našu osobinu, predstavljaju sve ljude sa kojima smo u kontaktu i sa kojima ćemo doći u kontakt, predstavljaju sve naše pretke, sve priče koje smo imali i koje ćemo imati u životu.

Kada uspemo da u sebi nosimo astrološki način razmišljanja i, pre svega, astrološki način života, koji podrazumeva svakodnevni rad na sebi, na svom obrazovanju, širenju vidika, što u širini, što u dubini znanja, duhovnom radu na sebi, na evoluiranju sebe, tek smo onda na putu da postanemo astrolozi. Da bi se postao astrolog, mora se prvenstveno raditi na sebi, na svom duhovnom uzdizanju, na menjanju sebe i svojih loših navika i osobina. Ja ne mogu da promenim druge ljude, ne mogu da promenim svet oko sebe, niti to želim, ono šta ja mogu je da promenim sebe, i samom promenom sebe, ja menjam sve oko sebe. Na taj način se može prevazići sudbina, na taj način se može upravljati budućim i prošlim događajima, na taj način se prevazilazi inercija, gravitacija koju svačiji horoskop neminovno vuče za sobom.

Klijentima se natalna karta tumači zato što oni trče u inerciju svoga horoskopa, trče u neminovnost događaja, jer nedovoljno rade na sebi, nisu dovoljno svesni sebe i svih svojih mogućnosti, nedovoljno su probuđeni… Da bi astrolog to protumačio i pomogao njima i sebi, on pre svega ne sme da bude prosečan, ne sme da bude kao svi drugi, mora da bude poseban na neki svoj način. Jer ako nije „poseban“, on neće biti dobar astrolog. Za tako nešto, godinama se uči, radi na sebi, radi sa sobom, radi u sebi, radi oko sebe. Za tako nešto, samo jedan deo je učenje astrologije i njenih zakonitosti. Drugi deo je duhovni, spiritualni rad na sebi, tumačenje „znakova pored puta“.

FOTO: PIXABAY.COM

Ako neko sve to radi samo zbog materijalne dobiti, on nije dobar „provodnik“, on neće biti dobar „kanal“ između neba i zemlje, on će pogrešiti u svom tumačenju, jer će se u jednom trenutku taj „kanal“ zapušiti njegovom pohlepom za zaradom, potrebom za popularnošću, za priznatošću, za hranjenjem svoga ega. Njemu „priroda”, “univerzum“ neće pomoći, neće dati da na kvalitetan način protumači bilo čiji horoskop. Astrolog ne može da bude loš, ljubomoran, zajedljiv, zavidan čovek, onaj koji piše protiv ili ogovara druge ljude, čovek koji „laže“, „glumi“ pred klijentima. Astrolog može biti samo dobar i čist čovek, to je osnova za sve drugo, bez toga nema ničega drugog.

Astrolog prevashodno mora da voli sve to što radi, mora da voli ljude, život, životinje, biljke, svet, da bude srećan bez razloga, da bude srećan zato što je novi dan, zato što sija sunce, zato što raste trava, zato što je život lep… To je osnova za sve drugo, to je osnova za sopstveni razvoj, za sopstveni napredak i sreću.

Astrolog i klijent su jedan entitet, jedno biće. Pomažući drugima, on pomaže sebi u nekoj drugoj situaciji, u nekoj drugoj prilici u životu. Svaki klijent je deo astrologa, isto kao što je astrolog deo klijenta, oni su jedno. Astrolog je bio ono što je sada njegov klijent, samo u nekom drugom vremenu, u nekom drugom prostoru, u nekoj drugoj situaciji. Svaka konsultacija je mogućnost da pročistimo sebe, da evoluiramo, da sebi pomognemo. Kada se to shvati, astrolog će upotrebiti sve svoje znanje, sve svoje umeće da pomogne klijentu, jer time sebi pomaže…

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

5A SOBA

NADA