in

MOJA BOJA – BOJA SVETLOSTI

PIŠE: VALENTINA ŠLJIVIĆ, TAIJIQUAN/TAIČIČUAN & QIGONG/ĆIGONG UČITELJICA, PREDSEDNICA I OSNIVAČ CENTRA ZA PSIHOFIZIČKI RAZVOJ „OSAM“
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Boja svetlosti se proteže od bele do žute kako je naše oko vidi. Bela boja i žuta boja su boje koje se protežu od vremena kada znam da postojim. A tome ima i nekoliko života i neko­liko inkarnacija.

Detinjstvo provedeno na izvoru svetlosti velikih šuma i beskonačnosti livada davalo mi je uvek mogućnost da upijam sjaj koji me okružuje. Oblačenje belih heklanih, šlinganih i pletenih haljina, napravljenih rukama mojih baka, do­prinelo je da se osećam jedinstvenom i voljen­om. Osećanja koja prolaze kroz mene dok no­sim belu boju daju mi sigurnost i čistoću. Bela boja nema obeležja, nema određenost. Bela boja izaziva u meni beskonačno postojanje. Belina vodi do providnosti, providnosti svega što postoji. Providnosti koja traži istinu i prika­zivanje svega što se dešava onako kako jeste. Ono što je istina, moja istina jeste da govorim i zračim svoj istinu kako mi život nalaže. Belina mi je putokaz da se setim i u momentima kada situacija zahteva prikazivanje stanja u nekom drugom svetlu, možda nešto kroz izmaglicu, kroz nejasnoću, nešto kao skrivanje, međutim, ne uspevam, snaga beline uvek je prisutna i tera me da uradim sve jasno i čisto, bez obzira na posledice koje mogu da mi se dese.

Vera u belinu je trajna i večna i drži me u polju istine, jedinstvene i savršene. Belina je moja zvezda vodilja.

Belina koja se stapa sa izvorom. Izvor je čista svetlost, svetlost koju moje oko i duša vidi kao žutu boju.

Žuta boja mi je ušla u život kroz svetlost, sunce i majčin poklon,kojim sam otkrila da postoje i neki drugi pogledi. U trećem razredu osnovne škole dobila sam žutu jaknu, niko nije imao takav model, niti boju, nije imao ni hrabrosti da je nosi. Ta žuta jakna mi je donela i poglede dečaka koji su bili zanimljivi. Kada sam nosila tu jaknu, znala sam da sam i ja njima zanim­ljiva. A šta drugo je tada i bilo bitno? Sem tih pogleda koji mi se dopadaju!

Žuta je obeležila periode života koji su mi doneli samo radost i sreću. Osmeh na licu i najvažnije poglede. Žuta je i danas deo mog života. Birajući boju, uvek je tu bela ili žuta.

Zlatna svetlost je ponekad put dvosmernog saobraćaja između ljudi i bogova. Žuta je boja večnosti. Žuta boja me podseća na zlatnu boju i aspekt je zlata. Simobliku zlata nosim i u svom poreklu. Moje devojačko prezime Drakulić koje znači Drakon ili Zmajević. Zmajeva hrana je zlato i zlatna boja, tako da je i snaga predaka odredila moju boju, boju svetlosti, boju zlata.

Kroz inkarnacije koje sam doživela i videla kroz put regresije. Uvek su me pratile bela boja i boja svetlosti. Umirala sam u beloj boji, a rađa­la se u boji svetlosti ili žutoj. Odlazila i rastapa­la se na sunčevoj svetlosti i vraćala se u beloj boji kao princeza. Moj put Jina i Janga su bela i žuta boja koje stvaraju svetlost, život i put.

Belo je apsolutna tišina. Tako da sam u jed­noj inkarnaciji bila gluvonema princeza. Tišina nije smrt, tišina je prepuna živih mogućnosti.

Kao solarna boja, belo je simbol razvijene dnevne svesti koja je spremna da zagrize st­varnost. Bela boja predstavlja i boju inteli­gencije. Bela boja ili belina daje mi mogućnost odlaska u nevidljivo ili u vidljvost različitih re­alnosti.

Određivanjem moje ličnosti koja se najviše razvija u beloj i žutoj boji, koje mi daju svetlost i stvaraju moje mesto bivstvovanja, napretka i opstanka. U boji svetlosti je najudobnije mom srcu i umu.

Kosmičko jaje sija zlatnom svetlošću, jaje iz kog nastajemo. Tako da i u nastavku življenja tražim svetlost da bih živela. U prisustvu svetlosti nemam potrebu za mnogo čim, sem za samim bivstvovanjem. Upijam svetlost, hranim se, regenerišem, revitalizujem, stvaram, kreiram, biram i bivam.

Iako često nesvesno, moj izbor je belo ili žuto. Stapanje svetlosti i sjaja. Staze puteva kojima se krećem otvaraju se u svetlosti, ili uopšte ne postoje, i to je znak da mi nisu ni potrebne. Staze svetlosti su uvek ispred mene i daju mi znak da hodam ka cilju ili da ne trošim snagu Ćija, ukoliko ne postoji putokaz, ne postoji iskra.

Toliko već pređenih koraka u svetlosti da se drugi putevi i ne vide.

Želim vam lagan korak na vašem putu vaše boje, ma koja da vam je određena nasleđem, izborom, nametnuta, utkana u vas ili tek treba da je pronađete.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

СO КАКВИ ОЧИ ГЛЕДАШ, ВО КОЈА БОЈА ГЛЕДАШ, ТАКА КЕ ГО ГЛЕДАШ СВЕТОТ, А И ТОЈ ТЕБЕ

AND THE SHIP SAILS ON