in

IZLOŽBA “UZBUDLJIVI GRADOVI – PANČEVO”

VUČKOVIĆ JE OVOGODIŠNJI DOBITNIK NOVEMBARSKE NAGRADE GRADA PANČEVA, NAJZNAČAJNIJEG PRIZNANJA KOJE OVAJ GRAD DODELJUJE JEDNOM GODIŠNJE. NAGRADA ĆE MU BITI SVEČANO URUČENA NA MANIFESTACIJI POVODOM PROSLAVE DAN GRADA, 8. NOVEMBRA.

Samostalna izložba Vuka Vučkovića „Uzbudljivi gradovi – Pančevo“ je otvorena 8. novembra u Narodnom muzeju Pančevo.

Vuk je domaćoj, ali i inostranoj publici, poznat po seriji slika “Uzbudljivi Gradovi” na kojima veoma detaljno predstavlja panorame gradova, ističući objekte koje ih čine jedinstvenim i prepoznatljivim.

Nakon Beograda, Njujorka, Novog Sada, Čikaga, Londona i Beča umetnik je seriji pridružio svoj rodni grad, Pančevo, na čijoj slici je radio tokom 2019. godine. Na izložbi u Narodnom muzeju publika će imati priliku da premijerno pogleda sliku Pančeva kao i sve gradove serije, koju je Vuk započeo 2014. godine.

O svom stvaralaštvu Vuk Vučković kaže:

“Sebe stavljam u ulogu beležnika, likovno pravim zabelešku grada u sadašnjici. Borim se za očuvanje lepote grada, podsećam na nju. Pokušavam da istaknem dobre stvari koje čine jedan grad, da ga u pozitivnom svetlu prikažem starosedeocima i turistima. Ljudi se poistovećuju sa gradovima, oni im izazivaju jake emocije, gradovi su nekad izvan granica i država.

Moja namera je da kroz ovu seriju slika podstaknem u posmatraču želju da proširi svoje znanje o kulturi i istoriji gradova koje slikam, sa idejom da kad naučimo, onda ćemo razumeti, a kad razumemo onda ćemo čuvati i negovati.”

24. samostalna izložba Vuka Vučkovića „Uzbudljivi gradovi – Pančevo “ u galeriji Narodnom muzeju Pančevo trajaće do 8. decembra.

O UMETNIKU:

VUK VUČKOVIĆ JE ROĐEN 1986. U PANČEVU, DIPLOMIRAO JE SLIKARSTVO NA FAKULTETU LIKOVNIH UMETNOSTI U BEOGRADU 2010. GODINE, GDE JE ISTE GODINE UPISAO DOKTORSKE UMETNIČKE STUDIJE SLIKARSTVA. 2015. GODINE SA SUPRUGOM IVOM VUČKOVIĆ LUJANSKI JE OSNOVAO UMETNIČKI STUDIO WOLF ART. REDOVNU IZLAGAČKU AKTIVNOST VUČKOVIĆ IMA OD 2007. GODINE, I DO SADA JE IZLAGAO NA 23 SAMOSTALNE VIŠE OD 120 KOLEKTIVNIH IZLOŽBI U ZEMLJI I INOSTRANSTVU. DOBITNIK JE MNOGIH NAGRADA I PRIZNANJA ZA SVOJE STVARALAŠTVO. NJEGOVI RADOVI SE NALAZE U VIŠE KOLEKCIJA, ZBIRKI I JAVNIH PROSTORA.

DOSADAŠNJI POSTIGNUTI REZULTATI VUKA VUČKOVIĆA UBRAJAJU U NAJUSPEŠNIJE MLADE UMETNIKE U SRBIJI. VIŠE O VUKU I NJEGOVOM RADU MOŽETE SAZNATI NA NJEGOVOM SAJTU www.vukvuckovic.com

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

PRAVILNA HIDRATACIJA KAO DETERMINANTA USPEHA U SPORTU I REKREACIJI

STAYING HERE WITH YOU – MOVING