in

IZAZOV I TI

PIŠE: ANIMA MUNDI

Stvorite u januaru mesecu NEŠTO iz NIČEGA. Upotrebite maštu, magiju, kreaciju, vi, koji stvarate i živite svoju stvarnost. Vi, koji pažljivo birate korake u životu, odolevajući preprekama i ostajući verni svom sopstvenom biću, vi, vođeni intuicijom u životu, koji znate da prepoznate pravi izbor, izazov za vas.

Tema januarskog izdanja RYL e-magazina je IZAZOV I TI. Izazovite sebe, izazovite život koji je pred vama i ne plašite se da uđete u ring. Pobedite sebe, pobedite protivnika ispred vas, pa makar to bili samo VI.

JA, TI, MI, VI – sve te osobe i susrete nosimo već odavno u sebi i samo se prepoznajemo u datom trenutku. Imamo različite priče, sudbine, iskustva i izazove. Neki su laki, neki pakleno teški, neki bolni, a drugi lepršavi. Neke nam je život postavio i dao, a druge smo sami izabrali.

Mislim da ne mogu da živim bez izazova i ciljeva koje postavljam svesno, ili koji mi se pojavljaju na putu zvanom ŽIVOT. Volim ih i radujem im se, jer sa svakim pređenim korakom i ostvarenjem zacrtanog cilja, ja sam bliža sebi i svojoj radosti.

U velikom svetu, veliki su i izazovi. Dok sam čitala tekstove saradnika u januarskom broju, izazivali su u meni pomešane emocije. Nad životnim izazovom naše saradnice Jelene Milanović iz Beograda sam se rasplakala, prof. Nada Bučević iz Splita je u svom tekstu davala konkretne savete i odgovore na pitanja svojih čitalaca, dr med Tina Bončina, psihoterapeutkinja iz Ljubljane, mi je potvrdila moje verovanje u snagu postavljanja jasnog cilja, dok sam iz intervjua sa Josephom Amanbir Young Lac iz New Yorka, serftifikovanim kundalini joga učiteljem, spoznala važnost povezanosti uma, tela i srca, kroz kundalini jogu. Moj trenutni izazov je da ustanem, jer sam pala, jer me je nepravda oborila, a prema istočnom japanskom horoskopu, moja glavna zvezda je happaku dosei, 8 bela zemlja, koja mi daje snažan osećaj za pravdu. Iniciram promene, jer ih nosim u sebi, a to verovatno potvrđuje „esencijalna energija kosmosa“, kako piše Branko Vitas u rubrici Refresh your horoskop, i još puno odličnih tekstova u ovom zimskom izdanju e-magazina RYL pročitajte pažljivo u okrilju doma svog.

„Otimajte radost danima što beže“- rekao bi Majakovski, budite bolji svakoga dana – dodala bi Anima. Napredujte uvek. Ne zastajkujte, ne pokleknite! Danas stagnacija nema opravdanja. Moji izazovi su: da na najbolji način izrazim sebe kroz fotografiju, da napravim izložbu u Beogradu i Firenci, kao i moj novi „melem“ za dušu i radost – jahanje konja. Uskladiti se sa snagom i i instinktima u sebi, budite deo prirode.

“Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju SRCA. Tuda ja putujem, i jedini dostojan IZAZOV je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha.” Don Žuan

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

RYL Magazine Jan 2016.

IZAZOV I TI