in

„IZATKAJ NOVE SVETOVE I PODARI IM NEBO“

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: MARIO KLEIN

„Ko stoji iza tebe?“, pita on.

“Ja sama”, odgovaram, ”nemam nikoga ni ispred, ni iza”. Uvek sama u svojoj ideji i realizaciji.

“Podržaću zato što je autorska ideja”, kaže on za Varvarogeniusa.

“Hvala ti!”, odgovaram skromno, možda skromnije nego kada sam mu objašnjavala projekat.

Gradim svoje svetove pod kapom nebeskom, iz ideje do ideje, u kreaciji nalazim lepotu i spas sop­stvene duše. Kopam, duboko ispitujući sopstveni potencijal i mogućnosti. U tome tražim istinsku sebe i pronalazim svoj lik uvek drugačiji u svojoj lepezi, a sve sam to ja sa svojim potencijalom.

Život mi je dao ljubav prema radu i stvaranju. Vrednoću i upornost. Dao mi je ljubav ka eksperi­mentu i ispitivanju. Ka ljudima i događajima. Dao mi je dragi Bog sve alatke sa kojima hodim, jer mi je hod u kodu. Ispitujući svoj potencijal, vezući nove svetove, došla sam do Laurea magistrale in giurisprudenza, Anime Mundi, Varvarogeniusa. Izatkam ja tako neki svoj svet i dam mu nebo, kapu nebesku sa suncem koje sija. Dam mu sve što mogu da bi živeo. Iz svog potencijala, iz sebe, izatkam čudesne junake, junakinje, ličnosti sa kojima je u realnom životu svaka sličnost namerna. Kreiram lepotu sopstvenog života.

Tema novembarskog izdanja RYL magazina je upravo taj novi svet baziran na sopstvenom poten­cijalu. Citat divnog pesnika Mike Antića

„IZATKAJ NOVE SVETOVE I PODARI IM NEBO“

“Put na koji krećeš nije romantičan. Jeste jednostavan, ali nije lak. Njime idu retki, na prste ih možeš izbrojati. Ostali će ti govoriti da je nemoguće. Biće ih mnogo, na desetine. Reći će ti da se ne može i da bi već neko drugi, valjda, to pre tebe uradio. Coktaće zabrinuto i okretati glavu le­vo-desno…“, ističe Biljana Španović Ždrale, psiholog u RY SOUL rubrici.

„Nemamo svi isti potencijal za sve stvari. Ne vredi gledati „preko tarabe“ šta drugi rade. Sigurno imamo izuzetan potencijal za par stvari. Možemo ih otkriti samo ako krenemo na put kojim prati­mo „znakove pored puta“, mudrost sopstvenog srca, interesovanja. Ne znajući zašto i kako, zna­jući samo da drugačije ne možemo.“ – Jasna Lovrić, koučing psiholog u rubrici RY FEMININITY.

Sa svakim projektom, jača ja. Sa snagom u realizaciji i putevima kojima se otvaraju, sigurnija da je put pravi. Čitam znakove, gradim svetove i ponosna sam na sebe. Zahvalna majci i ocu, genetici i ljubavi, kojim stvaram nove svetove i darujem im nebo, pod kojim stojim i ja.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Izašao je novembarski broj magazina RYL

DO NEKOG SLEDEĆEG TANGA