in

GOD IS LOVE & LOVE IS ALL AROUND US

PIŠE: SMILJANA GAVRANČIĆ, PROFESIONALNI ASTROLOG ISAR CAP

Jupiter, planeta koja u astrološkom smislu predstavlja Tvorca (Boga), u Zodijaku egzaltira (ushićena je, raduje se) na 15º Raka, u samom Centru Duše! Na ovom mestu imamo ono što se zove Anahata, tj. srčana čakra, ovde se učimo kako da volimo sebe, kako da budemo bliski sa sobom. Na ovom mestu, u astrološkom smislu, spajamo sve naše suprotnosti, spajamo oca i majku u sebi, tj. prihvatamo sebe, što konačno i jeste zadatak svakog od nas. Samo prihvatanjem roditelja, koji su uvek naše Sunce i naš Mesec, mi prihvatamo sebe i tako kontaktiramo Tvorca (Boga) u sebi. To je pravi i jedini put ka Bogu, u ljubljenju sebe.

Postoji 7 alhemičarskih koraka ka transformaciji, a najvažnji je, moglo bi se reći, onaj koji se dovodi u vezu sa alhemijskom iluminacijom koja govori o 4. koraku, o Sjedinjenju, o svetom braku muškog i ženskog aspekta u nama, o konjunkciji Sunca (zlato) i Meseca (srebro), o kraljevskom venčanju. Upravo se ovaj korak vezuje i za najvažniju, četvrtu, lunarnu, čakru, koja se nalazi u predelu srca unutar svakod od nas, i koja spaja donji energetski nivo (Telo, nesvesno) sa gornjim (Um, svesno). Ovde je bitan čin razvoja unutrašnje ljubavi, ljubavi prema sebi, prihvatanje sebe, pa samim tim i roditelja, oca (Sunce) i majke (Mesec), pomiriti svest (Sunce) i osećanja (Mesec) u jednoj tački, na 15º Raka, i tako doći do velikog znanja (Jupiter). U tajnim alhemičarskim eksperimentima, sjedinjenje simbolizuje so, stoga je čišćenje organizma uz pomoć morske soli veoma blagotvorno, jer se tako „čistimo“ na najdubljem nivou od bolnih emocija i negativne energije.

Ovde je potrebno mnogo hrabrosti i strasti da se pronađe put do Sopstva i Boga. Mi iskustvo Sjedinjenja imamo kada smo u ljubavi sa nekim, ali i kada osetimo jedinstvo sa prirodom i kosmosom. Pre nego što Sjedinjenje zauzme mesto u našim životima, osoba može biti izgubljena i sklona lutanju, koja po svaku cenu traži spoljašnjeg partnera, a ljumoborna i posesivna kad njena idealna druga polovina bude pronađena. S druge strane, znak da neko prolazi kroz Sjedinjenje je ravnoteža, rast poverenja i spokoj koji se javljaju u njegovom životu.

Dakle, po svemu sudeći, najvažnija, srčana, lunarna, četvrta čakra, unutar Zodijaka upravo vibrira iz Centra Duše, sa 15º Raka (egzaltacija Jupitera), sa mesta gde će i Zevs (Jupiter) voleti samo Heru i biti joj veran, ukoliko ona ne ispuni svoje Srce sumnjama, strahovima (Saturn – strah, sumja, u Raku je u izgonu), i ukoliko ne bude ljuta (Rak je i znak Marsovog pada). Potrebno je samo da bude radosna (Jupiter). Da li na osnovu svega možemo zaključiti da „tajna kamena mudrosti“ upravo živi u Centru Duše, na 15º Raka, na stepenu gde spajamo suprotnosti u nama, na stepenu gde primarno mirimo svoje roditelje, svoje Sunce i svoj Mesec? Rekla bih da je odgovor – da.

Ako se sada osvrnemo i na 29º Raka, na mesto u Zodijaku sa kojeg vibrira Treće Oko, tj. šesti energetski centar, šesta čakra, onda Vam kao astrolog moram reći da je ovo vrlo specifično mesto unutar kruga od 360 stepeni, jer ovo je mesto prelaza iz tame ka svetlu, ovde se dva oka (Mesec i Sunce su svetla, tj. naše oči, pored toga što su i naši roditelji) dodiruju, i to je ono mesto između obrva gde možemo da promenimo uverenja, kako bi se i okolnosti promenile. I ovaj čin (promena uverenja) je ono što nas približava Tvorcu, Bogu (Jupiter). Zapitajte se da li je onako kako mi mislimo da jeste. Naš unutrašnji vid, naše Treće Oko (šesta čakra, Jupiter čakra) nam poručuje da nije uopšte onako kako mi mislimo da jeste. Ovde razvijamo svoju intuiciju.

Šesta čakra pravi prsten sa drugom čakrom (Venera) oko srčane čakre kao centralne, i tako dobijamo srednji prsten oko našeg Srca! Venerin energetski centar kao osnovni zadatak ima da izgubi osećaj krivice i da nauči da uživa. Venera pripada donjim energetskim centrima (Telo), dok je Jupiter čakra predstavnik gornjih centara (Um). Viša oktava Venere je Neptun (raj) – da bismo živeli raj na zemlji, mi moramo da promenimo uverenja. Jedna od tipičnih predstavnika zemalja u simbolici 29º Raka (Jupiter čakra) bi mogla biti Holandija, zemlja koja „vidi dalje“.

S druge strane, na 27º Riba Venera egzaltira (ushićena je, raduje se). U Ribama je sve divno i tiho, ovde ne razmišljamo, ovde ne pričamo naglas, ovde se molimo i verujemo, a lična vera jača samo kroz konstantnu tišinu. Moć molitve pred spavanje je ogromna. Samo kad se pomolimo u tišini i iz Srca, to se zove – čista, bezuslovna ljubav, i to je put do Tvorca, Boga. Znak Riba je takođe znak gde se Jupiter (Bog) oseća kao kod kuće, jer je Jupiter primarni, tradicionalni vladar Riba, dok je Neptun novi, moderan vladar.

Venera (ljubav) se najlepše oseća u poslednjoj pentadi (25º- 30º) Riba, koja je u simbolici Sunca i Venere, a kad se Sunce i Venera dodirnu, dobijamo ono što se zove Ljubav, i oni prave Pentagram, što takođe simbolizuje Ljubav. Na ovom mestu u Zodijaku žive i Anđeli, pa je kontaktiranje ličnih Anđela kroz molitvu predivan kanal do Ljubavi, do Boga.

Neptun (raj) kao viša oktava Venere egzaltira (raduje se) na 21º Vodolije, dok je u padu preko puta, na 21º Lava. Ova osa u Zodijaku isto traži od nas puno lične vere. Ovde živi ono što se čarolijom može zvati, ovde Anđeli „padaju“ (posebno na 21º Lava), ovde treba puno meditacije i čistoće. Prosečan čovek lako se „zakači“ za niže vibracije Neptuna, jer svi smo mi samo i konačno – ljudi. Samo „probuđen“ čovek može da živi čistog Neptuna, a to je život bez ijednog poroka. Koliko nas je zapravo spremno na potpuno odricanje od ovozemaljskog i prepuštanje Svetom Duhu da nas vodi? Tvrdim vrlo malo, jer ponavljam, mi smo samo i konačno ljudi, a duhovnost podrazumeva i određeno stanje fiziologije – duhovan je onaj čovek koji je spreman da svoju Ljubav usmeri samo i isključivo na puko služenje drugima, bez očekivanja, i da u tome ne vidi žrtvu, nego zadovoljstvo i Ljubav.

Danas živimo u poslednjo pentadi Riba (5º – 0º), i polako se pripremamo za Doba Vodolije koje će početi kada tačka precesije dođe na 29º Vodolije 59’59’’. Mi već sada imamo zoru pred Novo Doba, Doba Vodolije, i već se sad oseća uticaj tog doba u raznim duhovnim pokretima koji su uzeli maha. No, kako je u Ribama uvek potencijal da ne vidimo sve jasno, tj. da postoji puno toga „mutnog“, ovo je vreme kada bismo trebali da budemo „budni“ u ličnoj tišini i da u moru duhovnjaka prepoznamo pravog Učitelja za nas! Jedno je sigurno, Bog je Ljubav i Ljubav je svuda oko nas. Čin prihvatanja sebe je prvi, ali i konačan put ka Bogu u svakom od nas. Ne morate ići u crkvu, hram, sveto mesto, da biste se povezali sa Bogom. Ne morate imati Učitelja koji će Vas inicirati i nametati Vam njegova ubeđenja. Sve dok postoji čovek kao pojedinac kojem se trebamo klanjati, jer tako nalaže duhovna organizacija ili pokret kojem isti pripada – bićemo daleko od Boga. Onog trenutka kada počnemo ljubiti samo i isključivo sebe, to je znak da smo se povezali sa Bogom! Jer, ljubljenjem sebe, mi ljubimo i sve koji su deo nas, jer, Ja sam Ti – Ti si Ja!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

IZABERI KUHINJU

VJERA