in

FOLLOW YOUR BLISS

PIŠE: MAG. IUR LIDIJA KOVAŘÍK, MBA, MSC, HOLISTIC VISIONARY LEADERSHIP, THETA HEALING PRAKTIČARKA, ŽIVOTNI I POSLOVNI TRENER, AUTORICA KNJIGE “ŽIVIMO ŽIVOT SVOJIH SNOVA”
FOTOGRAFIJE: JAKOV SIMOVIĆ

Pratiti ili ne pratiti sebe, svoje snove ili želje? Zapravo što su uistinu naše želje i snovi? Neko uzbuđenje koje nas ponese dok nam pogled privuče sjaj uspjeha nepoznate osobe na društvenim mrežama, fotografije kojom je uhvaćen trenutak koji nam oduzme dah ili os­obe koja na blještavoj pozornici prima svoju nagradu temeljem svog dugogodišnjeg rada popraćena pljeskom prisutnih? Ukoliko nam pažnju zadrži jedan od takvih prizora dok nam tijelo počne prožimati uzbuđenje i radost, zna­jmo da smo na dobrom putu jer naš fokus je na napretku, rezultatima nečijeg truda i rada, planiranog ili neplaniranog trenutka slave kao smjernici dobroga. Stvoreni smo za stvaranje svijeta, a ne za razaranje. Ako nam se čitava lista osuđujućih riječi počne mislima vrtjeti uz neizostavan osjećaj želje da mi budemo ondje i primimo “lovorike” umjesto drugoga, smatra­jući da smo “bolji”, pravi je trenutak zaustaviti se. Vrlo često na svoju listu željenog ili još gore već planiranog, postavljamo predmet, instituci­ju, osobu ili bilo koji detalj koji vidimo na osobi koja je u tom trenutku u centru pažnje, povede­ni uzbuđenjem, smatrajući da ćemo i mi imati istu emociju budemo li imali bilo koji detalj koji posjeduje ta osoba u spomenutom trenutku. Automatski mijenjamo svoj vrijednosni sustav vršeći izmjenu svojih ciljeva i krećemo u pro­ces realizacije istih. Ukoliko smo vješto uspjeli ostvariti planirano, čestitajmo si jer smo imali snažnu želju, volju, jasan smjer i koristili sve svoje trenutne sposobnosti. To je dobar znak. Na isti način možemo ostvariti sve što želimo. Ukoliko već nakon nekoliko dana shvatimo da je naša radost iščezla, trebamo se priupitati je li uistinu ostvarena želja bila naša ili samo rezu­ltat povođenja za trendovima koji su prolazni, relativni ili vrlo često u današnje vrijeme rezul­tat masovnog praćenja individualaca koje se iz­ražava jednim klikom, a ne postupkom razum­nog promišljanja nakon kojega dajemo svjesno podršku “prsta gore” ispod teksta ili fotografije na nekom od mnogobrojnih online medija.

Radost koju nosimo u sebi prenosimo na sve oko sebe. Možemo zablistati u staroj odjeći, ali i imati neugodan osjećaj u novoj. Svaki čovjek je jedinstven. Ne samo po svom specifičnom DNK, izgledu očiju, hodu ili boji glasa, već i po svojim talentima, osobinama i tendencijama. Upravo iz tog razloga imamo i posebne želje koje ostvarujemo na samo sebi specifičan način. Životni put svakoga od nas je poseban. Činjenica da smo rođeni u istoj obitelji, da po­hađamo istu školu ili provodimo slobodno vri­jeme na istom kursu, pokazuje da samo imamo neke sličnosti koje nas povezuju u smislu navi­ka ili pravila ponašanja u jednom periodu koji može trajati neko vrijeme. Način doživljaja je u potpunosti različit. Ovisi o trajanju osjećaja, njegovom intenzitetu, uzrocima i posljedicama, njihovom utjecaju na nas, ali i okolinu, o reakci­jama, te opet našem doživljaju. Riječ je o kom­pleksnom odnosu kojega je potrebno dobro ra­zumjeti. Živjeti život svojih snova je temelj ne samo unutrašnjeg zadovoljstva, već i okolno­sti koje će nas samo podržati. Razmišljanje o našim istinskim željama nam uvijek donosi neki mir u tijelu koje je poput odgovora i zahvalno sti automatska reakcija na misli i osjećaje. To je taj odgovor na sk­lad koji se stvara poput savršene slagalice. Ukoliko smatramo da ne znamo što je to što nas raduje, zavirimo u svoj dosadašnji život, pronađemo u sjećanju ono što nam je donosilo dječju radoznalost, ushićenje i želju da tu radnju stal­no ponavljamo, svaki puta iznova osjećajući val sreće. Tada se okol­nosti same od sebe nizaju kako bi potpomogle savršen razvoj situ­acije. Prati ju uvijek hrabrost koja podržava snažnu želju. Automatski i bez razmišljanja krećemo u smje­ru koji je za nas prirodan slijedeći korak. Upravo ta vjera prioritetno u sebe je popraćena vjerom i dru­gih. Kao što sjaj očiju osobe na pozornici podrži publika pljeskom, tako se i sve okolnosti same od sebe slažu nekom nevidljivom si­lom kako bi se na što ljepši način realiziralo nešto u čemu je samo istinska ljubav. Ona nosi spon­tanost, intutivnu odlučnost, sig­urnost u sebe i vjeru da je sve on­ako kako treba biti. Očekivanja je potrebno maknuti u cijeloj slici jer vode za sobom čekanje na zamišl­jenu reakciju okoline u točno plan­iramo vremenskom roku, a time i naše vezanje za nju. Temeljem za nas neadekvatnog postupka oko­line, zastajemo pokušavajući na­domjestiti ili popuniti nedostatke trudeći se i dalje izgraditi savršen tijek umjesto da predamo mo­gućnost sudjelovanja nekoj drugoj “sili” koja privuče i druge ljude uz još bolje okolnosti. Vjera u svo­je snove je poput svjetlosti sunca koja utječe na cijeli svijet dajući pri­liku sjemenu vjere u ideju da izrodi najljepše plodove. Vjerujte u nju.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

FOLLOW YOUR BLISS

SVE STRANE CVETA