Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade predstavio je ekskluzivnu vinsku večeru – “Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour, 14. februara 2019. u vinskom podrumu restorana OMB Larder + Lounge.
U okviru globalne turneje “Château Gruaud Larose – Retrospective”, koja se dešava svake druge godine u odabranim gradovima širom sveta, menadžment poseda Gruo Laroz izabrao je Beograd kao prvu destinaciju 2019. godine. Prvi put u svojoj dugoj istoriji, koja seže sve do 1725. godine, klasifikovani posed Gruo Laroz se predstavio Beogradu kroz fantastični retrospektivni odabir vina iz izvanrednih berbi. Naime, reč je o vrhunskim vinima iz čak 6 berbi – 2009, 2005, 1999, 1995, 1989. i fascinantna 1975. Svaka flaša koja se našla pred gostima, došla je direktno iz privatne kolekcije vina samog Šatoa. Flaša vina iz berbe 1975. godine, stara gotovo pola veka nikada nije napustila vinski podrum poseda, sve do trenutka kada je Beograd izabran za destinaciju. I upravo je privatna kolekcija vina, neponovljiva biblioteka berbi, koja se nalazi u vinskom podrumu poseda Gruo Laroz potpuno jedinstvena u Bordou. Najstarijih 7 flaša je iz berbe 1815. godine, dakle u njima je mogao da uživa i sam Imperator Napoleon I. Za večeru koja se održala 14. februara, šefovi kuhinje hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade i somelijeri kreirali su jelovnik od pet sledova, naglašavajući ukuse svakog Château Gruaud Larose vina. Gospodin Nicola Sinoke (Nicolas Sinoquet), generalni direktor Château Gruaud Larose predstavio je filozofiju proizvodnje i zanimljivosti vezane za stvaranje vrhunskog vina na ovom jedinstvenom gastronomskom događaju.