in

DRESS FOR SUCCESS

PIŠE: ALEKSANDRA TOMIĆ
FOTOGRAFIJE: IZ PRIVATNE ARHIVE
STUDIO FASHION EBLAN, TOLSTOJEVA 3, NOVI SAD

Garderoba nam je oduvek davala određenu sliku osobe koja je nosi. Kroz istoriju, ona je najčešće odraz klasne ili etničke pripadnosti, da bi vremenom evoluirala u poseban umetnički segment i postala ekspresivni izraz pojedinca. Početkom 20. veka, ženska odeća se oslobađa stega prošlosti i pravila koja je nametala. Umesto uskih korzeta i teških krinolina, počinje polako da prati ženu koja je nosi kroz različite životne situacije i da se prilagođava njenom temper­amentu. U 21. vek ulazimo sa potpunom slobodom izražavanja i kreativnom invencijom.

Da li smo slobodni i znamo kako da se ostvarimo, nagoveštava upravo, i pre svega, naša garderoba. Ona stvara prvu impresiju nas samih i prvi je korak u komunikaciji sa drugima. Ove jeseni pronađite stil koji će vas najbolje oslikati, u kome ćete se osećati komotno, i pre svega, samouvereno, bilo da se radi o klasičnom trench coatu, kožnoj rokerki ili ekstravagantnoj haljini.

Odaberite svoju paletu boja i garderobu od kvalitetnih prirodnih materijala, a trendove tekuće sezone izrazite kroz prateći asesoar i šminku, koji u zavisnosti od situacije i raspoloženja, u potpunosti mogu promeniti vaš stajling.

Povedite računa da u ormanu uvek imate odeću za različite prilike, kao što su posao, šetnja, kafa sa drugaricom, ili pak sastanak sa simpatijom ili voljenom osobom.

Ako ste u prolazu, svakako posetite Studio Fashion Eblan, Tols­tojeva 3, u Novom Sadu, gde možete pronaći skoro sve od gore pomenutog, a koji u svom asortimanu nudi garderobu iz Diffusione Tessile, poznatog italijanskog outlet lanca (Max Mara garderoba kojoj je odstranjena etiketa). Svih devet linija ovog brenda ovde se mogu naći po outlet i još nižim cenama.

Pored uobičajenih veličina, posebna pažnja je posvećena odevnim predmetima za punije i krupnija dame, u kolekcijama Marina Ri­naldi, Persona i iBlues, posebno kreiranih i stilizovanih da prikriju nedostatke i istaknu lepotu ženske figure.

ŠTA MISLITE?

PRONAĆI VLASTITO NEBO I OBOJITI GA BOJAMA

KRALJ TRIKOTAŽE