in

BUDI SVOJA, BUDI SLOBODNA

PIŠE: SNEŽANA PROKIĆ, ASTROLOG I LIFE-COACH
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Jeste li se ikad zapitale: zašto mi se BAŠ ove stvari dešavaju u životu? Zašto mi se neki događaji ponavljaju? Zašto mi se ne da, zašto mi nije dato ono do čega mi je najviše stalo? Ko to stvara priču mog života po nekim staromodnim krojevima iz Burde, po nečijim tuđim uverenjima, htenjima i željama? Zašto mi je koža toliko tesna u ovom mom životu, kad sam uradila mnogo toga što je trebalo? Zašto su neki, koji se manje trude, srećniji od mene, zašto imaju ono što meni nedostaje i fali?

Moj odgovor je uvek – zato što si VEZANA za: tuđe potvrde tvoje vrednosti, tuđe ideje šta i kakva treba da budeš, to da drugi treba da ti daju ono što ti je nedostajalo jednom davno, verovatno u najranijem detinjstvu, i sada i ovde stvara emotivnu glad. Vezanost za bilo šta što ne zavisi od tebe čini da se ti osećaš skučeno u sopstvenoj koži.

U astrologiji, za vezanost je zadužen Južni Mesečev čvor, i možete ga zamisliti kao Crnu rupu, energetsku crnu kuglu koja se aktivira kad god se vežete za nekog ili nešto. S druge strane, kao njegova suprotnost, nalazi se Severni Mesečev čvor, kao Životna svrha, tj. šta i kako treba da radite da bi sa Radošću, Lakoćom i Ljubavlju služili sebi, ljudima i Bogu.

Šta je Životna svrha? Ono što bi radili besplatno, volonterski, kada bi bili materijalno obezbeđeni do kraja života. Oni vaši talenti, snage, životna iskustva, sve ono što možete da radite satima, a da se ne umorite. To je razlog zašto ste se rodili baš sad i ovde, u zemlji i sa roditeljima i talentima koje ste birali sami.

„Mora da sam bila pijana kad sam sebi izabrala ovakav život.“

„Zašto je moj život toliko lak, a ja sam ovoliko tužna.“

„Mora da sam se kamenjem bacala na Boga kad mi je dodelio ovakav život.“

„Samo mi kaži kolike i kakve gluposti sam ja to pravila u prethodnim životima, pa sad ovako iskajavam te grehe.“

To su samo neki od komentara mojih klijenata kada čuju šta je njihova Životna svrha (tumačenjem njihove natalne karte), i kada konačno svi problemi, neugodni događaji, strahovi i patnje i ponašanja dragih ljudi, dobiju smisao – da im se sve to dešavalo da bi što brže stali na put svoje životne svrhe.

Jednom kad čovek svesno stane na put svoje životne svrhe, lični život i radost življenja počnu da se odmotavaju – sami od sebe. Dotle se batrgate, prevrćete, cenkate sa Bogom u pokušaju da vas on vidi, čuje, da vas posluša, da vam ispuni vaše male i velike, lične želje. Ima naravno onih srećnika, koji od rođenja ili mladosti znaju – šta će da budu kad porastu, i to se poklapa sa njihovom životnom svrhom.

Da li je životna svrha vaše zanimanje? Profesija? Bilo bi divno da jeste, da ste mogli da izaberete ono zanimanje kojim služite sebi ljudima i Bogu kroz radost i lakoću, i pritom dobijate novac. Daću vam primer mog tate. On je sa 4 godine rekao da će da bude „DOKOT“. I to je i bio. 42 godine radio je kao lekar anesteziolog. Ja nisam bila te sreće. Moj aspekt psihologa koji je podrška ljudima da iscele svoju dušu, aspekt je (al)hemičara. I ja sam bila i ostala zaljubljena u čaroliju stvaranja novih (s)jedinjenja. Samo što sam težim putem, tragajući za svojom radošću i smislom života, došla do psihologije i astrologije u svojim četrdesetim. Regresoterapija, NLP i porodični raspored, doneli su praktičnu primenu astrologije ka isceljenju duša, svoje i dragih ljudi oko mene. Pitam se (mada znam unapred odgovor), kako bi moj život izgledao da sam sa 19 godina upisala psihologiju, umesto tehnološko-metalurškog fakulteta?

Da li je kasno da stanete na put svoje životne svrhe i sa 40, sa 50, sa 60 godina? Nije kasno! Nikad nije kasno, dok god ste živi. Da li tada život postaje lakši i radosniji, vaš lični mali život? DA! Kakve onda to ima veze sa slobodom i sa posebnošću? Velike!

FOTO: PIXABAY.COM

BITI SVOJA, BITI SLOBODNA, BITI POSEBNA I DRUGAČIJA OD DRUGIH! Da li je to gordost? Ne. To znači priznati sebi da nijedna druga duša na ovoj planeta nema istu životnu svrhu, set talenata, snaga i izazova, koji ima vaša duša! Samo sada i ovde, tj. pre ovog života, dogovorili ste se sa Bogom gde, kad, kako ćete se roditi, ko će vam biti roditelji, ljubavni partneri, prijatelji, šefovi, kolege, deca. Da ne mrdnete prstom, da ništa ne radite, vaša Životna priča u 10D filmu je ispisana. Osim 3 prostorne dimenzije i 1 vremenske, ako uzmete u obzir prethodne i buduće živote, i priče vaših predaka, uticaje svih 10 planeta vaše natalne karte, shvatite da se, van vašeg ikakvog delovanja, dešava vaš život. Da li je stvarno vaš? Odgovor je – ne. To je nešto što je pred(određeno).

KAD VAŠ ŽIVOT POSTANE STVARNO VAŠ? Kad stanete na put svoje Životne svrhe i počnete da je živite u Radosti, Lakoći i Ljubavi, postanete (ne)vezani za mišljenja i očekivanja drugih ljudi, i postanete (ne)vezani za akcije (delovanje, činjenje) drugih ljudi.

Ko ste vi i šta je vaša svrha, znate samo vi, zna samo vaša Duša. Sva uklapanja u tuđe modele, u tuđa mišljenja, u tuđa očekivanja, čine vas manjom nego što je vaša Duša izabrala, i tesna vam je koža. Jednom kad stanete na SVOJ Put, onda ste (ne)vezani za bilo koga, osim vas samih. I tada shvatite – kad ste u miru sa svojom Dušom, koža vam je taman, i bore, i sve godine u kojima ste pravili gluposti i greške, i svi izbori učinjeni do sada, vaši su i pravi. Jer, da su trebali da budu drugačiji i bolji – bili bi. Kad dozvolite sebi sve pogrešne izbore i sva pogrešna činjenja, shvatite da su svi oni bili tu da bi vas doveli do Prave JA, onda budete u miru sa sobom u svim vremenima i prostorima, i tako osvojite svoju slobodu. Samo vi takvi kakvi jeste, jedinstveni na ovoj planeti, mogli ste da iznedrite ove talente, snage i iskustva. Budite ponosne na sebe i na sve svoje izbore do sada – to ste VI. Prihvatite svoju posebnost, pokažite svetu ko ste. Bez zebnje da nećete biti prihvaćene.

Odaću vam Tajnu za kraj. Onaj ko je trebao da vas prihvati, uradio je to PRE nego ste se rodili. I to je prvo i jedino prihvatanje koje vam je ikad trebalo. Da li ga vi zovete Bog ili drugačije, na vama je. Slobodu volje, slobodu izbora, on vam je dao. Slobodu (ne)vezanosti za bilo koga drugog, osim vas. Šta ćete sa njom uraditi, do vas je. Meni je važno da razumete da ste takvi kakvi jeste, jedini, svoji, najbolji, posebni i slobodni. Tada svi vaši bližnji budu voljeni od vas, bez vašeg očekivanja da ćete biti voljene zauzvrat. Jer najveću ljubav imali ste i imate – zauvek.

Prihvatanjem priča vaših prethodnih života, priča vaših predaka, priča vašeg detinjstva, opraštanjem i isceljivanjem, postajete (ne)vezani za prošlost. Maštanjem sopstvene budućnosti (postavljanjem ciljeva i činjenjem akcija), postajete (ne)vezani za prošlost. I ostanete (ne)vezani za SAD i OVDE. I krenete da živite život punim plućima. Udahnite i (po)krenite se! SVOJE I SLOBODNE!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Varvarogeniji u Klein House Gallery

OSLOBAĐANJE DISANJA ili učenje kako se uskladiti i teći sa tokom