in

AVANTURISTA NEMIROG DUHA

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: IZ PRIVATNE ARHIVE

ALEKSANDAR BILANOVIĆ, OD DBA DO ŠAMA­NA, OD SRBIJE DO SVETA, OD BEOGRADA DO PERUA, OD ASFALTA DO DŽUNGLE. ČOVEK VI­ZIJE, IDEJE, KRETANJA, SNA. NA PUTU, ŽIVOT IMA NAJBOLJI SCENARIO ZA NAS, TAKO JE I ZA ALEKSANDRA – KROZ LUTANJA, GDE MU SE RUŠI EGO, DOLAZI DO NOVOG LIČNOG RA­STA I LJUBAVI. KORAK PO KORAK, OD ZEMLJE DO ZEMLJE, SVE BLIŽE SEBI I SOPSTVENOJ FILOZOFIJI. AVANTURISTA, PISAC ZA RYL!

KADA SI ODLUČIO DA POTRAŽIŠ SEBE I DA SE DUBOKO ZAGLEDAŠ U SVOJE UNUTRAŠNJE BIĆE?

U momentu kada sam mislio da imam sve, za­pitao sam sebe da li sam zaista srećan. Tada sam shvatio da sam u stvari potpuno izgubljen i da ne znam šta radim za sebe. Saznanje da sam se izgubio me je navelo da krenem na put samospoznaje.

KOGA SI VIDEO POSLE TOLIKO GODINA NEKIH DRUGIH LIKOVA I ULOGA U TEBI?

Ne smatram da sam loš glumac, ali sam u životu igrao nekoliko uloga (policajac, narko­man, diler, lopov…) i iako sam bio predan, ni­sam se našao u tim ulogama. Danas mi prija da istražujem i traženje sebe mi više ne pada toliko teško. Šta više… jedva čekam jutro da se probudim i počnem novi dan… novu potragu!

KOJA JE TVOJA LIČNA MISIJA, LIČNI KOD, IDEJA KOJA TE VUČE ŠIROM PLANETE I NE DOZVOLJAVA TI DA ODUSTANEŠ? JER OD KOGA BI ODUSTAO? OD SEBE? A MOŽDA I OD MNOGIH.

Mislim da još uvek nemam definisanu životnu misiju. Roditelji su mi ostavili genetski kod da putujem i istražujem nova mesta/ljude. Mada, što se više pomeram spolja, sve više shvatam da je to lutanje i da kroz meditaciju više ras­tem.

AUTOR SI KNJIGE „MOJA DRIPAČKA RAPSODIJA“. U SVIMA NAMA ŽIVI PO NEKOLIKO JUNAKA. KOJEG SI TI OPISAO U KNJIZI?

Opisao sam sve one uloge koje sam igrao i na­pustio. Uspone i padove policajca, narkoma­na, lopova, narko dilera. Time sam oljuštio sloj po sloj svakog od njih, da bih na kraju ostao kao ogoljena glavica crnog luka. Bilo je mnogo suza dok je nisam ogulio.

KAKO IZGLEDA AVANTURISTIČKI TURIZAM? DA LI TI JE NEKADA ŽIVOT BIO U OPASNOSTI?

Da, naravno. Nekoliko puta sam bio svestan da mi je život u opasnosti, ali bilo je i mnogo puta da nisam bio svestan toga u datom trenutku.

MISLIM DA SMO SE SVI ODUŠEVILI TVOJIM FOTOGRAFIJAMA BOLIVIJE. KAKAV JE ZAISTA DOŽIVLJAJ TE ZEMLJE KROZ REČ?

Prljavo, haotično, aljkavo, neodoljivo, magič­no, neophodno. Sve velike stvari u životu kao što su yoga, meditacija, amazonske medici­ne, imaju jake odbijenice u sebi za kolebljivce! Tako je i sa velikim i bitnim zemljama kao što su Indija i Bolivija! Štite se prljavštinom i hao­som od konformista i bezveznih turista, lovaca na dobru hranu, fotografiju i hotel…

ŠTA MEDITACIJA I YOGA ZNAČE ZA TEBE?

Najbolje i najefikasnije alatke koje sam pok­upio tokom života za brzu popravku mog hard­vera i softvera.

OD DBA DO ŠAMANA. KAKAV JE PUT?

Lakši nego što se misli. Thats only life.

DŽUNGLA, PRAŠUMA, PUSTINJA, ŠUMA, LIVADA. ŠTA BIRAŠ, GDE SI NAJJAČI?

Kada sam ok sa samim sobom, nije mi bitno gde se nalazim. Geografski položaj na kome obitavam ima sekundarnu ulogu! Obožavam planetu Zemlju.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

BLACK LIGHT

PLES KAO METAFORA ŽIVOTA