in

Ekskluzivna večera “Château Gruaud Larose – Retrospective” Početak velike svetske svetske turneje u Beogradu

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade predstavio je ekskluzivnu vinsku večeru – “Châ­teau Gruaud Larose – Retrospective” World Tour, 14. februara 2019. u vinskom podrumu restora­na OMB Larder + Lounge.

U okviru globalne turneje “Château Gruaud Larose – Retrospective”, koja se dešava svake druge godine u odabranim gradovima širom sveta, menadžment poseda Gruo Laroz izabrao je Beograd kao prvu destinaciju 2019. godine. Prvi put u svojoj dugoj istoriji, koja seže sve do 1725. godine, klasifikovani posed Gruo Laroz se predstavio Beogradu kroz fantastični ret­rospektivni odabir vina iz izvanrednih berbi. Naime, reč je o vrhunskim vinima iz čak 6 berbi – 2009, 2005, 1999, 1995, 1989. i fascinantna 1975. Svaka flaša koja se našla pred gostima, došla je direktno iz privatne kolekcije vina samog Šatoa. Flaša vina iz berbe 1975. go­dine, stara gotovo pola veka nikada nije na­pustila vinski podrum poseda, sve do trenut­ka kada je Beograd izabran za destinaciju. I upravo je privatna kolekcija vina, nepon­ovljiva biblioteka berbi, koja se nalazi u vins­kom podrumu poseda Gruo Laroz potpuno jedinstvena u Bordou. Najstarijih 7 flaša je iz berbe 1815. godine, dakle u njima je mo­gao da uživa i sam Imperator Napoleon I. Za večeru koja se održala 14. februara, šefo­vi kuhinje hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade i somelijeri kreirali su jelov­nik od pet sledova, naglašavajući uku­se svakog Château Gruaud Larose vina. Gospodin Nicola Sinoke (Nicolas Sinoquet), ge­neralni direktor Château Gruaud Larose preds­tavio je filozofiju proizvodnje i zanimljivosti ve­zane za stvaranje vrhunskog vina na ovom je­dinstvenom gastronomskom događaju.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Kako sam prvi put ubila čoveka

NOVA ENERGIJA