in

100% PRIRODNO

PIŠE: Anima Mundi
FOTO: Damjan Topalović

#onokada je 100 % PRIRODNO i vi znate da je zdravo, organsko, dobro, da daje snagu i zdravlje vašem telu. Da nije toksično, da se cedi iz srži života, jer ga je priroda dala i iznedrila iz zemlje.

Proleće i divni miomirisi u vazduhu. Udišem to cvetanje na svakom koraku. Osećam polet. Osećam da baš ovo proleće menja mene i moje korake u smeru o kojem možda nisam ni sanjala, ili sam sanjala, a nisam smela da izađem iz zone u kojoj sam se ušuškala. San je dobar u životu, ali da ne traje predugo. Sledite svoju prirodnu životnu stazu i silu.

Tema RYL e-magazina maja meseca je 100% PRIRODNO. Udahnimo prirodu, slušajmo je, volimo je. Budimo prirodni, jer sve ostalo se vidi da niste vi. Sve ostalo je daleko od vaše suštine. Čovek 21. veka se vraća sebi na najprirodniji način, jer ga je dosta toga udaljilo od njega. I zato u ovom broju pišemo o prirodnoj kozmetici, udahu i izdahu, o prirodi u nama, o makrobiotici koja se bori sa posledicama alergije, o intuiciji koju treba slediti, o dulama -ženama koje su najbolje prijateljice, dobre vile porodilje, o osmehu i smejanju, o duši, o prirodi koja je ipak najjača i najlepša. Jer nema ničeg lepšeg, autentičnijeg i iskrenijeg, ako nije prirodno. Čovek je celovito, prirodno biće.

Svi imamo mogućnost izbora svakog dana. Predlažem da u maju organizujete piknik na travi, trčite bosi po njoj, zabodite nos u najmirisniju kitu cveća, okopajte baštu ako je imate, ili pokosite komšiji travu, i smejte se iskreno na sav glas. Učinite dobro delo i poklonite osmeh strancu. Živite dobar život. Centrirajte se i fokusirajte na ono istinito i vaše. Na prirodu koja vas zove da joj se pridružite. „Svemir nije škrt”, plešite u skladu sa njim, budite deo njegovog prirodnog i cikličnog kretanja i plesa.

Volite svoje telo takvo kakvo jeste. Znam da se nikada ne bih podvrgla estetskoj operaciji, zarad lepšeg izgleda, pa ovo sam ja, moje telo je moj hram i moja široka duša. Sebe ovakvu poznajem. U retkim prilikama, kada se jače našminkam, ne mogu da se prepoznam. Šminka me ne ulepšava kao mnoge druge žene. Meni upravo govori da idem ka prirodnosti, „nude look“, jer „najlepša šminka neke žene je strast“ – rekao bi Yves Saint Laurent. Mitovi lepote su izmišljeni, a vi izmislite i izmaštajte sebe najprirodniju i najlepšu.

Mesec maj može biti toliko inspirativan i kreativan da sve što zamislite, prirodno je da ćete i ostvariti. Maj mesec je mesec za prirodu i vas, za radost koju treba umnožavati i deliti. Ispletite cvetni venac i stavite ga u kosu. I trčite vašu trku života.

Pre nego što počnete sa čitanjem i listanjem RYL-a, iscedite sok od narandže ili napravite limunadu sa mentom, tako da bi vam 100% prirodni sok pojačao doživljaj onoga što čitate, jer naši autori su se ujedinili da odbrane temu 100% PRIRODNO.

„I kada se pred tobom otvore mnogi putevi a ti ne budeš znala kojim da kreneš, nemoj poći bilo kojim, nego sedi i sačekaj. Diši duboko i s poverenjem u sebe, onako kako si disala onog dana kada si došla na svet; ne dozvoli da ti nešto odvuče pažnju; čekaj, i dalje čekaj. Budi mirna, ćuti i slušaj svoje srce. Kad čuješ njegov glas, ustani i idi kuda te ono vodi.“ Suzana Tamaro

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

KIRTAN YOGA

DULA – DOBRA VILA POROÐAJA