in

UMETNOST – CONTEMPORARY SERBIA

FOTOGRAFIJE: NIKOLA BOŽOVIĆ

Izložba „УМЕТНОСТ – Contemporary Serbia“ u Trstu organizuje ukupno jedanaest domaćih umetnika, koji suprotnim poetikama i pristupima prezentuju mogućnosti aktuelne likovne scene. Od spreja na kartonu, štampe na aluminijumskoj podlozi, do ulja na platnu postavka prati likovne obrasce umetnika različitih generacija. Izložba se reaizuje kao nastavak saradnje koja je započeta pozivom CEI (Central European Initiative) da se predstave savremeni srpski umetnici 2015. godine u Trstu. Ideja premeštanja postavke u Atelier Home Gallery dalje nadograđuje mogućnost povećanja vidljivosti i negovanje komunikacije sa galerijama u okruženju. Međusobno prepoznavanje i dijalog kao osnovni i relevantni čionici savremene umetnosti postaju normativ i ishodište za mlade galerije. Ambiciozan naziv izložbe koju je definisala galerija u Trstu prema izloženim radovima pokazuje značajno interesovanje koje postoji za umetnost sa ovih prostora. Sugerisana izolovanost, nedovoljno poznavanje i nametnuti konteksti politike i dnevnih događaja, sada se kroz umetnost otvaraju prema publici koja je zainteresovana da isprati sadržaje i uključi umetnike iz Srbije u rakurs svog posmatranja.

Izložba je realizovana saradnjom Atelier Home Gallery iz Trsta i umetničkog udruženja PODR.UM. iz Beograda, zahvaljujući podršći Confindustria Serbia i kompanije Express see .

Izložbu čini 11 radova umetnika: Nikola Božović, DiStruktura, Dragan Djordjević, Tijana Knežević, TKV, Ljubomir Vučinić, Mina Radović, Biljana Milenković, Nina Stanković, Stevo Mnadić i Mile Šaula.

Umetničko udruženje PODR.UM
uupodr.um@gmail.com

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

„TO JE DOBRO“

HAPPY END – HAPPY START